söndag 6 februari 2011

Crush on tulips

Hola bandola..... det har varit sol hela helgen...... Behöver man något mer just nu!? 


Blev så glad när jag hittade riktigt fina tulpaner sist. De cremefärgade har till och med svagt rosaröda strimmor... vackert! Pastell för hela slanten blev det, ovanligt nog för att vara mig. Brukar annars falla för mera färgstarka blandningar, ofta de färdigmixade buketterna. 

 Vilken är din favoritfärg på snitt-tulpaner?

Har för första gången lagt till en liten undersökning i högerspalten om just favoritfärger på snitt-tulpaner. Det skulle vara riktigt roligtl att få veta vilka ni gillar!! 

Man kan rösta på/välja flera alternativ... 
Har du svårt att bestämma dig och väljer helt olika varje gång, klickar du på 'Mixad'. Den kategorin får både stå för färgmixade buketter och just att det blir helt olika varje gång. Så varmt, varmt välkommen att rösta/välja :-)


The opitions in english:
White
Pink
Purple
Red 
Yellow
Orange
Mixed
Pastel

Både den ljuslila och den gröna krukan kommer från det senaste loppisbesöket, betalade ynka 10 kr/st.

Har städat upp lite i växthuset i helgen.... Skönt att få rensa bort granar, enris och annat juligt som blivit kvar sedan december. I samma veva har jag börjat tänka på en liten inredningsförändring där också... som ännu är på tankestadiet bara... Vi får väl se vad det blir av de tankarna.... :-)

Hoppas att helgen varit skön och go'!

Dags nu för lite surftid... är nyfiken på att se vad som hänt de senaste dagarna....

Kram.... och glöm nu inte att rösta/välja ;-)

22 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Härliga pastelliga tulpaner! jag har lite komplicerat förhållande till tulpanfärger, vissa är vackra "färska" och andra är väldigt fina vissna. Men jag är nog så tråkig att vita är favoriten, liljetulpaner..Fast sen är det ju vildtulpanen Tulipa sylvestris den är i en klass för sig, men inte någon snittblomma förstås..
Låter skönt att röja i växthuset. Har röjt här utomhus, på en del ställen är det barmark här nu och gissa om det ligger löv och allsköns skräp, snön kom i november innan jag höststädat. Kändes lite vår, men i veckan ska det komma frost härnere igen. kram Sophia

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Charlotte,

Först och främst TACK för dina rara och uppmuntrande ord! Såklart du skall göra lite våningsfat - det är ju så mysigt att ha lite "hemslöjdat" runt omkring sig, ger liksom en känsla av att man har åstadkommit något... :-D Eller är det bara min barnröst som piper "kan själv, kan själv" som måste få utlopp för sina behov...? Hur som helst, go for it! Själv har jag funderat länge på ett mastodontvåningsfat, kanske i trä, för det optimala gardenpartyt, med ALL plockmat på ett torn...hm, fram med borren igen!

UNDERBARA blombilder i ditt förra inlägg - de ser verkligen ut som målad konst! Och tänk att förfallet kan vara så vackert! Ler lite åt dina "trötta" cyklamen - erkänner att jag känner mig lite så ikväll! :-D

Hoppas ni hade en mysig middag med den oväntade gästen igår. Vi hade också gäster, och mina chokladexperiment rök i ett nafs efter efterrätten - swoosh! Ett gott betyg, får man väl tro...

Ha nu en fin start på nya veckan och jag ser med spänning fram på bilder på vad du hittar på i ditt växthus i vår!
Kram, Helena

AnnaHelena sa...

Det var ovanligt vackra tulpaner!
Det är så häftigt att man kan hitta nya sorter hela tiden. Den cremefärgade var jättefin! Fast i omröstningen valde jag rosa och lila, som är mina favoriter just i år. För visst förändras smaken då och då!

Kram // AH

Annika Christensen sa...

Hej hopp!
Nu blev humöret på topp!!!
Vackra tulpaner.
Mm välja färg vet jag inte om jag kan det är humöret som styr färgen just den dagen man köper.
Jag har rensat ogräs idag...
Vårtecken kan man säga.
Ha det gott
Annika

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Tänk va skönt att få röja loss i växthuset! :) Och visst har det varit en superfin dag i dag. Sol, kvitter och drippdroppande från taken. :) Vilka urtjusiga tulpaner du har hittat! Verkligen vårigt med de sköna färgerna. Jag har också handlat tulpaner i helgen men då var det formerna mer än färgerna som drog... Inlägg om dem kommer i veckan. ;)
Ha nu en jättefin vecka, bästa Charlotte!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

PS. Har röstat såklart... ;) Kunde dock inte välja mellan orange som är en av favoritfärgerna just nu och mixat.. Så det fick bli båda. ;)

AnnCharlotte sa...

Vita eller lila....men inte alltid...just nu är de gula ;))
Ha det bra ;)

It's me sa...

What a beautiful tulips !! i like white and purple the most ......happy new week darling....love Ria....

Helena sa...

O jag gillar dubbla gärna med nån strimma av nån annan färg i oxå!De dubbla brukar ju dofta :-)Annars så är ju såna där man ser på gammla tavlor fina!Ska nu rösta men det är ju svårt.Det är ju lite olika vad jag känner för varje gång jag står där o väljer!
Kul att du gillade dagbädden är så nöjd med hur allt vart o det bli roligt att få göra fint till våren!
Kram från mig!

Lotta sa...

Vackert, vackert! Det här med att rösta har jag svårt för, svänger som en vindflöjel, men finns det en strimma grönt i dem faller jag alltid. Viridiflora alltså - jag röstar mixat.
Så det var hos dig solen var, fast han var utlovad här nere. Det var ju tur nån hade glädje av den lille luringen. Ha det bra.
Kramar

Home and Lifestyle sa...

Hi Charlotte,

What a wonderful tulips...I love this flowers! And I made my choice...my favorite color is 'vit, rosa and lila' :)

Wish you a happy week my friend!!! Many hugs, Ingrid

Anna Vattenkanna sa...

Tulpaner är det krispigaste som finns. Såna där dyra, exklusiva från blomsteraffären vill jag allra mest ha - men de i 10-pack på ICA är också bra många gånger.

Ha en skön vecka önskar Anna Vattenkanna

Annelie sa...

Vit är min absoluta favvofärg på tulpaner, och tulpaner är min absoluta favorit av snittblommor. Den är vacker, sensuell, och böjer sig så vackert över vaskanten när den åldras.
Vitt låter tråkigt kanske men jag förförs lätt av den purjogröna och vita kombinationen. (Nu förs mina tankar till Lotta när jag använder orden sensuell och förförs.) Kan inte rigtigt sätta ord på varför jag gillar den vita mest, det är något med fräsh-heten och enkelheten som jag går igång på.
Men, kan även bli knäsvag av vissa andra tulpaner som en jag inte minns namnet på som är lite rosa-vit och har en grön ven som går genom bladet som har lite frillig kant.
Tänk att få gå och strosa och småpula i ett växthus, det låter helt underbart.
Finfina tulpanbilder.

Hola bandola till dig också!

Kram

Puumuli sa...

Hejsan!

Vad fina pastellfärgade tulpaner du har här! Vi har bergis haft samma slags tankar om blommorna eftersom vi båda har valt ungefär samma färgkombination i buketterna... ;-)

Ha en skön måndag!

Kram
Sari från Puumuli

Ruben sa...

Här händer det saker på bloggen vill jag lova! Headern - nu ännu läckrare! Och vad passande med ojämn kant på dessa bilder! Omröstning! Ja, jag har gjort min plikt!
Ha det gott!
/Ruben

Sussi sa...

Hoho...nu har jag röstat...såg att jag inte var ensam om att gilla de lila!
Snart bär det av till Frankrike, och där kan man också köpa tulpaner på "Konsum"....men då är det franska tulpaner med långa stjälkar och härligt stora kronblad...ahhhh, längtar!

Kramen
Sussi

Gunilla sa...

Nu har du lite nytt igen på din header så snyggt.
Vart hämtar du din bloggmall?
Jag törs inte röra inställningarna för då pajar jag väl allt.
Men en ny header skulle jag behöva.

Tulpaner ja det varierar ju förståss.
Jag brukar köpa efter färg på gardinerna, alla är ju fina i färgen men jag skall rösta och göra min plikt:0)


Här har vi minus 10 idag.

Kramen/Gunilla

Katarinas trädgård sa...

Som du vet har jag många favoritväxter, så välja en tulpanfavorit, hjälp, hur ska det gå till??? Just nu tycker jag de på din bild är finast!
När det gäller utetulpaner är det lite lättare, då är det de mörka som är favoriterna (tror jag...)! Men de brukar ju inte finnas som snittulpaner... Jag får nog fundera en stund till innan jag röstar...
Kram
Katarina (=velpotta)

Inger sa...

Helgen var skön och söndagen bjöd på ett underbart vårvinterväder:)
Ha det gott!

Stina sa...

Vilka fynd! Både på loppisen och tulpanerna! De ser ut som något man vill äta upp.... Måste nog också unna mig en bukett... Nu ska jag rösta.

Kram,
Stina

Anna Vattenkanna sa...

Hej!
Tack för glada tillrop och snälla ord om mitt djungleri ;-)

Ja, man måste leka lite också fast man är en halvgammal tantelanta.

Kramar Anna Vattenkanna

Britt sa...

Nu har jag röstat och visst känns allt så mycket lättare bara solen tittar fram//Britt