tisdag 29 mars 2011

Vårkänslor med pensépyssel - Spring feelings with pansies

***

Har varit på en loppisrunda nyligen.... Pallen och durkslaget fyndades för 50 respektive 10 kr/styck.
That's the way I like it :--)

Håller på med lite pensé-pyssel. Tycker extra mycket om lila-toner, det hjälps inte.... hur jag än bär mig åt blir det oftast såna eller mörkröda när jag väl står där och ska betala :-) Men också de orange och ljust blå är favoriter. Penséer är vårkänslor i koncentrat....


Mässfyndade krukor jag bara älskar. 
Försöker samla lerkrukor med olika utseende och gärna med patina, gammal eller ny - det kan variera.

Pensé Rose Picotee (de två främre krukorna)

***
Smutsig snö-stadiet
Ute skiner solen och snön smälter, men det går alldeles för sakta tycker jag. Är just nu i smutsig snö-som håller på att smälta-och som avslöjar allt som gömts-stadiet. Ett ganska bra stadium då det bara går åt rätt håll.... Men stundvis vill jag bara ta fram ett trollspö, för nu testas tålamodet till bristningsgränsen. Även om vi har allt härligt framför oss, är denna period den allra jobbigaste tycker jag... eftersom att det ALLTID går för sakta och tar på tok för lång tid innan man får ta fram räfsan.... Men, det är bara att försöka göra sitt bästa och hålla ut... flörta lite med penséerna och kanske ta fram en spade för att hjälpa till lite....

*
, jag säger till mig själv, och alla andra som är i samma läge:  Håll ut - Våren kommer! Och till er lyckliga själar som redan har vår:  Lucky you :-) 

Dags att flörta lite mera med pensérna nu.... har precis börjat!


söndag 27 mars 2011

Trädgårdshelg på bortaplan

Viiilken trevlig, men lätt intensiv trädgårdshelg det varit. Trädgårdsmässan förstås, där dahlior, mera fröer, krukor, skyltar, en liten staty, snören (en av mina största laster.....), diverse byttor och lådor, och mycket annat så smidigt packades ner allt eftersom i min suveräna shoppingvagn på hjul.... hihi.......


Fräck utesoffa 
...med en stomme av europa-pallar - enkelt och smart! 
Det spaljerade trädet som avgränsning tyckte jag mycket om.


Bloggträff
Bloggträff var det oxå.... Annika 'Naturliga ting' och Hillevi 'Tankar från trädgårdsmästaren' hade ordnat så fint med ett rum där vi kunde sitta ned och prata en stund - vilka fantastiska fixartjejer ni är!!! Superkul var det att så många dök upp - såå roligt att träffa alla!! Någon skulle ta på sig att göra en lista och lägga ut på sin blogg - håll utkik om ni är intresserade!


Jag och mitt sällskap var riktigt flitiga och lämnade mässan först vid stängningsdags....
 rejält trötta men vääääldigt nöjda, även om det kanske inte var så särskilt mycket nytt egentligen på mässan.


Mera trädgård
Men helgen innehöll mera trägård än så. Besök på både Zetas och Slottsträdgården Ulriksdal gjorde liksom det hela komplett. Zetas är som alltid en fröjd att besöka och man blir så inspirerad av ALLT. Här köpte jag bland annat några overkligt snygga mörka liljor. Till Ulriksdal blev det en frisk söndagspromenad från bussen och lunchen intogs på mysiga slottscaféet. Mycket fint på Ulriksdal också!!

Hrmm...
På tågstationen, några timmar senare, med överfull packning, missade jag helt ofattbart tåget....... Hrmm........ Och jag kan inte ens skylla på tidsbrist.... Snarare brist på uppmärksamhet..... å kanske en viss trötthet :-)

Zetas båda bilderna ovan

***
Tillbaka till snön nu, fast Stockholm bjöd inte på någon värme direkt även om det var soligt

Man tror nästan inte att det är sant..... att det är april om några dagar....

Allt ligger framför oss nu!!

Kram,

fredag 25 mars 2011

Hemma och borta

Hemma står minipenséerna bara och väntar på att få bli planterade i något snyggare än de 10-pack-lådorna de kom i.... Pensétider är fina tider!  Jag hann inte riktigt med det innan jag åkte till La Stockholmos och trädgårdsmässan.


Erkänner att det är en aningen neröst att lämna sina bebisar i växthuset just nu. Man vill gärna inte åka någonstans egentligen. Men med tydliga instruktioner tror jag att maken klarar passningen.... 
hoppas jag i alla fall ;-)


***
Borta... har jag minglat runt en första sväng på trädgårdsmässan i går. Wij trädgårdar bjöd på sinnlig kreation i sin monter. Ett bad i ett blommigt badkar kanske? Och som vanligt gillar jag balkongutställningarna extra mycket. 


Groform
Min favoritmonter alla kategorier var Groforms. Och jag var inte ensam om att tycka det kan jag säga. Groform fick dessutom första pris för den. Jag pratade med en av Groforms designers, Lars Gustavsson och han berättade att han alltid velat bygga upp en monter som gav en rätt inramning till deras produkter... Jag säger bara: såå fräckt allt var. Här hade man använt gamla tvättvagnar till planteringskärl som klätts med tidningspapper (ja, säkerligen något annat innanför också). Lars sa att han skulle kunna ha sålt massor av sådana om han haft några till salu :-)


Avskalat nordiskt, eko-känsla, återvinnings-anda, boemiska influenser, tillbaka till naturen-vibbar... och en aningen rå industristil blandat med skog, trä och odllingsglädje :-)

Sen blev jag alldeles till mig över alla små bollar han gjort i ordning av lindrev. I bollarna var det planterat blommor, eller så låg dom som dekorationsägg i montern. Riktigt fiffigt och snyggt!!! Groform är alltså det företag som gör dom rysligt snygga runda komposterna med utskurna blommönster. De gör även mycket fina ljuskronor med massor av blad i plåt, men även pallar, liar och träskor.


I morgon blir det ytterligare ett besök och kanske fler bilder ;-) 
Och så ska det bli sååå skoj med bloggträffen såklart!!!!


Ligger lite efter med att hälsa på oss alla, jag hoppas att det finns tid för det under helgen. Är nyfiken på att se vad som hänt hos er..... Å nu går det att rösta ;-)

*
Vinn en prenumeration!
Klicka på bilden för att komma till omröstningen!

Önskar alla en fin helg med mycket vår och inspiration!

onsdag 23 mars 2011

Här händer det grejer...

Ibland är det rackarns svårt att få jobba ifred när man har en villig assistent som gärna lägger sig mitt på tangentbordet....... alternativt på pappret man precis skriver på... eller ställer sig liksom mellan en själv och dataskärmen för att påkalla uppmärksamhet.... I går blev assistenten helt enkelt uttröttad när han konstant blev bortmotad och inte fick den uppmärksamhet han tänkt sig.... Lade sig därför att sova på bästa kudden ;-) ***
Och här händer det grejer... 
Även norrland kan stoltsera med vårtecken!
Här går jag alltså och längtar efter att få se något framtinat överhuvudtaget... Vad får jag se i går när jag gick ut för en nypa luft mitt i allt jobbande..... JO, hola bandola..... tro't eller ej...... men TULPANER!!! eller nja.... åtminstone uppstickande tulpanblad. Säger bara: iiiiiiiiiiiiii............ :-) Rabatten där detta fantastiska framsteg just nu äger rum är min absolut varmaste rabatt, dessutom går det en fjärrvärmeledning i den sedan ett år tillbaka. Men inte kunde jag tro att tulpanerna växte under snön. För två dagar sedan var hela rabatten täckt med snö. Övriga vårtecken jag helt plötsligt så där bara, kunde se var: uppstickande gröna stockros-blad, små bladrosetter från jättevallmo, testar från en grön gräsmatta och fina friska smultronblad. Verandan börjar så sakteliga tina fram också. Nu går det med en rasande hastighet och jag står på första parkett och hejar på!!! 


Skydda, skydda, skydda...... Fram med en nätkorg för att skydda de värdefulla tulpanuppstickarna 
från objudna gäster...... Tänker inte bjuda på middag..... så det så!!!

Att man kan bli så fullproppad med energi av framtinat gräs och ynkliga uppstickande tulpanblad.... 
Att 99,9 % av trädgården fortfarande har ett tjockt snötäcke om säkert 80 cm minst..... är en parameter jag inte fokuserar särskilt mycket på ;-)

***
Det fanns en som fortsatte att sova helt oberörd av det fantastiska som inträffat.
Tror vi lägger märke till olika saker helt enkelt.


*
Vårkramar,