fredag 29 juli 2011

Purple passion

Lila är en färg jag har svårt att vara utan. Framförallt mörk lila, som i plommon, aubergine och svarta vinbär. Eller som i rödlök och hallonsylt.... som kanske inte riktigt är lila utan mer mörkröd. Många gånger glider dessa färger ihop dock tycker jag i nån slags lilaröd tonsymfoni - å det är nog den färgen jag gillar allra mest. Lilamörkröd haha..... Svart som trädgårdsfärg dessutom är ju oftast, eller nästan alltid, mörklila. Så man kan säga att 'svart' ingår i min lilakategori också. Det blev komplicerat det här känner jag :-)) Det är ju lite olika det där med favoritfärger. Vissa gäller för kläder, andra för växter i trädgården, inredning eller helt andra saker. Lila, eller lilamörkröd, i alla fall är en sån där trädgårdsfärg för mig. Å lite i inredning. Å pytte i kläder. Så klart tillsammans med ljusa krusbärstoner och vaniljglass-stänk. Men naturligtvis vääldans snygg med apelsinmarmelad-nyanser också hihi... Fast jag måste säga att jag gillar alla färger egentligen. På lite olika sätt bara. Å på lite olika ställen. Men vissa sticker ut extra förstås. Så är det bara.


 Bänken i köksträdgården har fått nya lila dynor, fyndade på Plantagen. 
Visst blir man glad av färg!!

*
'Romantica'
Mina beställda klematisrötter 'Romantica' från Estland (som man kan se bild på HÄRblommar nu. 
Gillar... färgen....  

Vad fina buskiga luktärter är. Och så behändiga. Bildar nästan en liten boll i krukan.
Suverän färg också hihi....


*
I dag blev det en nödvändig jobbdag mitt i semestern. Så kan det bli ibland. Men i morgon återställs ordningen. Ser fram emot söndag. Då ska jag och barnen på sommarens första auktion. Älskar auktioner. Man vet aldrig vilka fynd man ramlar över. Senaste åren har jag mestadels ropat in 'äkta mattor' med snygg patina. Dessa tvättar jag sedan för hand på verandan. Torkar så lätt mitt i sommaren. Är just nu på jakt efter en matta till vardagsrummet. 

Vad ska ni göra i helgen?

Kram på er,

tisdag 26 juli 2011

Att börja i rätt ände

Ibland måste man få börja i fel ände. Eller rätt egentligen. Att det växt frodigt under tiden vi varit borta är en underdrift. En aningen hängiga och slängiga skulle man kunna säga att många växter är... och i starkt behov av uppbindning och stöttning. Eller överblommade blommor i massor som behöver klippas bort, och ja... ni fattar de nödvändiga göromålen :-))  Äsch... De där sakerna gör jag en annan dag. 


 *
Att välja det man vill se
I dag såg jag bara alla dahlior, luktärter, solrosor, zinnior som blommade...  och som inte slagit ut när vi åkte. Pumporna som växt på sig, de vita små gurkorna, svarta rädisorna... och allt annat 'nytt' som hänt sen sist.
Därför fanns det enbart trädgårdsmys på agendan. Inget annat.
Plockade flera buketter, gjorde i ordning flytblommor och småpysslade så det stod härliga till. 
I kvällsolen blev det ett glas rosé också. Gott.


Milda ääälskar 'vattenskålar' med blommor i. Måste bara drickas från. I vaser försöker hon tränga ner huvudet 
bland blommorna för att nå ner till vattnet. Har ibland lagt en blomma eller två i den riktiga vattenskålen inne för att glädja henne. 
Vår andra lurvboll är inte alls intresserad när det ligger konstiga blommor och blader i vägen :-))

***


 *
Hoppas att ni alla haft en strålande dag!

Å fler varma fina dagar ska det bli tydligen..... Lovely.

Varmt, varmt, vaaarmt välkommen alla nya läsare! Vad roligt att ni hittat hit.

söndag 24 juli 2011

Postcard from Paris

På väg hem. Japp. Dagarna i Paris är till ända. Trevligt, trevligt, trevligt har det varit. Mmm... Eiffeltornet, Louvren, Triumfbågen, Champs-Elysses, mysiga cafeéer och Montmartre har hunnits med. Å det känns i benen vill jag lova. Uppvärmningen i London vet jag inte om den hjälpte så värst mycket hihi. Just nu känns det som att benen verkligen behöver skickas på retreat... Akut.

Marksyn på Eiffeltornet för min del. Resten av familjen åkte upp i hiss och gick sen ner. 
Dock var inte toppen öppen denna dag. Lite scary erkände alla tre att det var att ta trapporna.
Inte något att tänka på om man har höjdrädsla. Ja, jag stannade som sagt var på marken :-))) 

*
De gröna planteringskärlen med träden i gillade jag mycket. 
De fanns i parken utanför Louvren.


Postcard á la potpurri 
Besök på en loppmarknad prioriterades bort under våra dagar här, men tur i oturen säger jag bara.... :-)) Precis runt hörnet på hotellet fanns det en mindre sådan i dag. Ohhh, synd, synd, synd att vi åker flyg och inte bil. Hade gärna shoppat loss där. Bland annat fanns det flera fina gamla stegar (som jag letat efter i måååånga år), en mycket snygg klocka och en liten staty i form av en häst jag mer än gärna skulle köpt.

I dag var maken något uppspelt. Det är inte varje år man kan få se målgången på Tour de France LIVE...
...vilket han och sonen gjorde i eftermiddags.
***
Hem ljuva hem
Hur trevligt det än har varit på resan tillsammans med familjen, längtar jag faktiskt hem nu.
Är nyfiken över vad som hänt i trädgården. Men bara liiite sådär, inte så värst..... nejdå ;-))


*
Nå'n som känner igen sig?!
När vi kommer hem efter att ha varit bortresta på sommaren, är det första jag brukar göra att springa runt i trädgården för att liksom skaffa mig en första överblick av läget. Vad som hänt, akuta insatser som kommer att behöva göras, överraskningar, besvikelser och ja bara i största allmänhet känna in statusen. Så kommer också att ske denna gång. Jag vet det. Det får vara vilken tid som helst på dygnet. Väskorna bärs in efteråt. När allt är avkollat. Lite crazy kanske. Eller bara en gärning av en trädgårdsälskare som varit bortrest mitt i finaste högsäsongen. Nå'n som känner igen sig !? :-)))BONSOIR CHERS AMIS!

(hoppas det blev rätt nu på google översätt .... hihi...)