tisdag 11 september 2012

Lovely dark berries

I avsaknad av snyggfläder fungerar aronia alldeles ypperligt. Just nu dignar det av bär i buskarna. Flera av grenarna ligger längs marken på grund av tyngden. Så. Med en räddande sax klipptes några fria från sina klasar idag. Och jag hann före i år igen. Före fåglarna :-)


Den senaste tiden har jag seriöst varit orolig för att det ska bli frostnätter. Det har varit riktigt kallt. Usch. Men så igår blev det varmare igen. Precis som det ska vara i september. Soligt. Och skönt varmt.


Men. Just nu är det intensiv innejobbarperiod. Från arbetsfönstret ser jag ut på växterna som fyndades på rea förrförra helgen. Står fortfarande och väntar på att jag ska komma ut och gräva ner dem. Snart blir det av. Jorå. En del såg en aningen törstiga ut idag och behövde till och med nödvattnas...


Det doftar höstsött i trädgården av alla äpplen nu. 
Speciellt när solen värmer. 

Rönnbär är fina de med


I morgon blir det jobbpyssel. 
Skoj. 

°°°
Ha det allra bäst!
Hoppas att ni njuter av den begynnande hösten.

24 kommentarer:

Maribel sa...

Fantastiska fina färger som harmonierar, så fint. Ha det gott Marika

Helens trädgård sa...

Så superfint du har pyntat på bordet.
Inspirerande att se.

Ha det bäst!

Agneta sa...

Så vackert och inspirerande! Visst tycker man om hösten då man vant sej och accepterar att nu är den här! Friskt ute, mysigt inne!
Ha det bra!

Therése S sa...

Så vackra bilder.

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad snyggt du har det på planteringsbordet!! Jätteläckert med alla bär. Vilken doft, jag kan känna den ända hit:)). Får tyvärr inga äpplen i år.
Ha en fin onsdag.
Kram Maria

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Underbart! Du måste ju ha sveriges snyggaste planteringsbord! :) Ja, men så snygg det blev med aronia. Nu har både du och Anna Vattenkanna deklarerat höst så jag får väl vika mig då.. ;)
Kramar!

Lotta sa...

Underbara bilder men jag måste fråga vad du gör av aronia bären??? Sylt? Vi har planterat 2 buskar i år och jag hoppas få skörd nästa höst. (har fått första skörden på havtornen i år)
Ha en fin dag.
Lotta

Vigdis sa...

Dette var skikkelig fint!

trädgårdsdrömmar sa...

Så fint du har på dit planteringsbord.Vacker med de mörka blanka bären.MVH

Paulina sa...

Åh så vackert. Drömmer mig bort till ditt vackra planteringsbord, vårt har dött stora torkdöden, efter ett par intensiva jobbveckor...

Home and Lifestyle sa...

Wonderful pictures of the dark berries and of your garden!! I always enjoy it to see your creations!!

Hugs, Ingrid

Lottas Fotografi sa...

Är det bara soligt älskar jag hösten.
Fina färger, levande ljus och ett lite lugnare tempo.
Fina bilder med positiv höstfeeling :)
Kram Lotta

Ruben sa...

Vilka arrangemang!!! Helt otroligt! Jag förstår, att du tycker det är jättekul att skapa, och att tid egentligen inte spelar någon roll, det är själva resan som är det mest tillfredsställande. Men förlåt en liten fråga; hur lång tid kan det ta att skapa dessa fantastiska saker, som du så ofta visar?

Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Lotta: hittills har jag inte gjort speciellt mycket med aroniabären annat än att ha dem som dekoration :-)) på fat, i kransar o s v, eller helt enkelt där de hänger i buskarna. Det var det jag menade med 'snygg'-fläder (den dekorativa aspekten). Men... aroniabär innehåller massor av anitoxidanter och vitaminer och är riktiga hälsobär. Man kan göra gelé, saft, sylt och ja ungefär samma saker som man kan med andra bär. Jag skulle tro att gele är det vanligaste. I år ska jag faktiskt prova på att göra både gelé och sylt.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ohh..... tid Ruben... Ja, vad ska jag säga. Vet inte om jag tänker så. Det är klart att allt tar tid och man får förstås prioritera. Tid att skapa och göra snyggt prioriterar jag nästan alltid först. Just nu är det dock bara en liten del i hela trädgården som är 'städad' och det är just planteringsbordet. Resten är 'in need of attention'..... :-)))

Ruben sa...

Jag hoppas det framgick, att det inte var någon Luthersk värdering av ordet "tid". ;-)

/Ruben

Min Grønne Verden sa...

Helt fantastisk oppyntning du har lavet - det er lige til at blkive glad af at se på.
God dag.
Have hilsen
Anita

Landliggeren sa...

Efteråret har også sin charme og sine skønne farver. Bare frosten bliver væk lidt endnu.Hvilket nok er mere aktuelt at ønske hos dig så langt oppe nordpå end her i det sydøstlige Danmark :-)

Tak for inspirationen - som altid :-)
/Birgitte

Helena, The Swenglish Home sa...

Gaaah,

Jag bara äääälskar dina bilder, dina stilleben, arrangemang, färgkombos och dekorationsdetaljer! Och dignande bärklasar bara styrker min övertygelse om att ibland diggar jag verkligen "more is more"-filsofin! Masseffekten är SÅ härlig!

Jättemysigt inlägg med blompressen också - så kul att testa den och förhoppningsvis då sedan kunna njuta av resultatet läääänge.

Puh, nu har jag just avslutat en tredagars-"turné" i Uppsala, och sitter och pustar i soffan hos mina föräldrar innan hemresan imorgon. Frost har de haft här för någon vecka sedan, minsann, men under mina dagar här har det varit skön sommarvärme! Nu hoppas jag på mjukstart på hösten när jag kommer hem, och helst mer brittsommar först, tack!

Stor kram till dig och hoppas att "innejobbet" ger dig några andhål snart, så att du får njuta lite av din vackra utevärld!

Kram,
Helena

Godastunder-tokigaidéer sa...

Underbara inspirations bilder som vanligt. Härligt med alla bären jag får nog ge mig ut och plocka lite.

kram Anna

AnnaHelena sa...

Fint fint fint!
Jättefint!:)

Kram // AH

Camilla sa...

Kan rabbla hur många superlativ som helst över dina skapelser och foton. Dags att ge ut en bok? Eller varför inte en hel bokserie? Jag köper. =)
Trevlig helg!

Anonym sa...

Vilka otroligt fint arrangemang du har gjort!

Hälsn. Åsa

Anonym sa...

Vilka underbara inspirationsbilder! Tack.
Jag har flera aroniabuskar. Gillar att de kommer igång tidigt och har vackra höstfärger - för att inte nämna bären. Men nu har jag testat ett par sylt/gelé recepter. Tyvär har det inte gått att få bort den sträva, konstiga smaken. Aronialikör har jag dock gjort i många år och den är gudomlig - både i färg och smak. Kanske har någon tips på hur man kan lyckas med en välsmakande sylt/gelé från aroniabären.
Ramona K
Uppsala