tisdag 15 mars 2016

Ham House & Garden

Granne med Petersham Nurseries ligger Ham House & Garden. Ett mysigt ställe att stanna till på om man är i närheten. Vad jag förstår har trädgården haft stor betydelse i den engelska trädgårdshistorien. Mitt första intryck av trädgården var att den innehöll stor del 'tråkig' gräsmatta (ingen bild på den...). I efterhand har jag lärt mig att just en gräsmatta på den här tiden var något exklusivt och vittnade om rikedom eftersom att det inte fanns gräsklippare utan att det var handklippning som gällde. Desto större gräsmatta, desto fler tjänstefolk. Huset är också vad jag förstår det första eller ett av de första att designas efter att höra ihop med trädgården. De sågs som en helhet där bland annat utsikten från fönstren noga prioriterades. Inget av detta kände jag till när vi besökte stället.


Köksträdgården, omgärdad av klassisk mur med vackra dörrar föll mig på läppen givetvis...


Vackra spaljerade fruktträd.


I köksträdgården finns det ett café som även serverar enklare maträtter. 
Mysigt att sitta ute i solskenet.


Tyvärr hade vi inte tid att gå in i själva huset. Nu när jag vet mer om tankarna bakom huset och trädgården som en helhet hade det varit roligt att ha sett huset inifrån också. Kan tipsa om serien 'The Secret History of the British Garden' som visades på BBC sent i höstas (kan finnas på youtube...).  


Med Monty Don som värd guidas man genom den brittiska trädgårdshistorien och där omnämns just Ham House & Garden, tror i det första eller andra avsnittet. En mycket intressant serie.


Nära Petersham Nurseries ligger också Kew Gardens. 
Bilder från ett besök där finns HÄR och HÄR

Efter Ham House & Garden begav vi oss mot södra England och ett par trädgårdar till, bland annat till Sissinghurst Castle & Garden. 
Kunde därmed bocka av en av trädgårdarna från 'Måste-besöka-listan' :-) 

°

/Charlotte


25 kommentarer:

Karl Björkman sa...

Vilka vackra bilder. Är det något jag ångrar med att flytta in mot stan så är det min trädgård. Blommorna på balkongen blir inte riktigt samma sak... Har du några förslag på att få tillbaka lite av trädgrådskänslan?

Trädgård På Djupet sa...

Men åh, vilka bra tips du kommer med! Ska kolla om Petersham och ham garden kan passa in i vår resroute i höst....
Och TV-prgorammet ska jag också försöka leta upp!
Ha en fin helg!

Inger sa...

Kul att återse och känna igen mig lite grann. Minns att jag fotade rosorna, otippat.
Kram

ingeniero Ernesto Ibañez sa...

Thanks Charlotte for this so cute blog, excellent blog, very clear text. Good graphic design. So cute information, I found this browsing the web.

https://ernesto-consultoria.blogspot.com/2016/08/apostillamiento-de-licencia-de-conducir.html

Have some fun time!!!!

Greetings from Venezuela.

jade sa...

I was most impressed with the use of well-designed containers and various planters for color and noted some very rare annuals that offered lots of interest as well. http://posh-home.com.sg/

Camila360 sa...

Hej vänner jag heter Camila Rodela och jag är från Michigan, United State. Jag är här för att vittna om DR.OGAGA ​​KUNTAs goda verk i mitt liv. Min man och jag har varit gift i 27 år med två barn. Bara för två år sedan kom allting till slut. Jag ville ha min man tillbaka och jag bad honom men han lyssnade aldrig, så jag stötte på flera vittnesmål om denna speciella stavningskastare. Några människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern och botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och också stava för att få ett bra betalt jobb så vidare. Han är fantastisk, jag kom också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Vera, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin ex älskare och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon sin email.After att ha läst alla dessa bestämde jag att ge honom ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. Och han berättade för mig vad jag behöver göra, jag gjorde det och min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi var ännu lyckligare än någonsin tidigare DR.OGAGA ​​KUNTA du är en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man. Om du har något problem och du letar efter en riktig och äkta stavningskastare, prova honom när som helst, han är svaret på dina problem. Du kan kontakta honom via email: ogagakunta@gmail.com och få dina problem att lösa mig. Han kan lösa följande problem och mycket mer.
(1) OM DU VILL DIN EX-BACK
(2) DU ÖNSKAR ATT KONVINTERA DIN HUSBAND FÖR ATT STOPPA DIVORNET
(3) DU ÖNSKAR ATT FRAMFÖRAS I DIN KONTOR
(4) DU ÖNSKAR MÄN OCH KVINNER ATT KÖRA FINNA DIG ATTRAKTIVA
(5) OM DU ÖNSKAR ATT TÄNKA EN BARN
(6) du vill vara rik
(7) DU ÖNSKAR DIN HUSBAND FÖR ATT ÄLSKA ENDAST DIG FÖR RESTEN AV HANS LIV
(8) DU BEHÖVER GOD LUCK SPELL
(9) DU BEHÖVER EN LOTTERIPELL
(10) DU BEHÖVER EN JOBB
 ogagakunta@gmail.com

osma sa...

Hej allihopa,
Jag heter Herr, Rugare Sim. Jag bor i Holland och jag är en lycklig man idag? och jag sa till mig själv att alla långivare som räddar mig och min familj från vår dåliga situation, jag kommer att hänvisa alla personer som letar efter lån till honom, han gav mig lycka till min och min familj, jag var i behov av ett lån på € 300.000,00 för att starta mitt liv hela tiden när jag är en ensamstående far med 2 barn träffade jag denna ärliga och Allah fruktade man lån långivare som hjälper mig med ett lån på € 300.000,00, han är en Allah fruktade man, om du är i behov av lån och du kommer att betala tillbaka lånet, vänligen kontakta honom berätta för honom att (Herr, Rugare Sim) hänvisar dig till honom. Kontakta Mr, Mohamed Careen via e-post: (arabloanfirmserves@gmail.com)


LÅN Ansökningsinformation FORM
Förnamn......
Mellannamn.....
2) Kön: .........
3) Lånebelopp som behövs: .........
4) Lånetid: .........
5) Land: .........
6) Hemadress: .........
7) Mobilnummer: .........
8) E-postadress ..........
9) Månadsinkomst: .....................
10) Yrke: ...........................
11) Vilken webbplats gjorde du här om .....................
Tack och hälsningar.
E-post arabloanfirmserves@gmail.com

s sa...



http://shareitapk.manifo.com/
https://samprabhu.blogrip.com/2020/01/07/hello-world/
https://my.visme.co/projects/ojqdnxky-shareit-apk#s2



osma sa...

Hej allihopa,
Jag heter Herr, Rugare Sim. Jag bor i Holland och jag är en lycklig man idag? och jag sa till mig själv att alla långivare som räddar mig och min familj från vår dåliga situation, jag kommer att hänvisa alla personer som letar efter lån till honom, han gav mig lycka till min och min familj, jag var i behov av ett lån på € 300.000,00 för att starta mitt liv hela tiden när jag är en ensamstående far med 2 barn träffade jag denna ärliga och Allah fruktade man lån långivare som hjälper mig med ett lån på € 300.000,00, han är en Allah fruktade man, om du är i behov av lån och du kommer att betala tillbaka lånet, vänligen kontakta honom berätta för honom att (Herr, Rugare Sim) hänvisar dig till honom. Kontakta Mr Mohamed Careen via e-post: (arabloanfirmserves@gmail.com)


LÅN Ansökningsinformation FORM
Förnamn ......
Mellannamn .....
2) Kön: .........
3) Lånebelopp som behövs: .........
4) Lånetid: .........
5) Land: .........
6) Hemadress: .........
7) Mobilnummer: .........
8) E-postadress ..........
9) Månadsinkomst: .....................
10) Yrke: ...........................
11) Vilken webbplats gjorde du här om .....................
Tack och hälsningar.
E-post arabloanfirmserves@gmail.com

james sa...

Behöver du ett lån till 2% ränta, vi erbjuder alla typer av lån, om du är intresserad av att få ett lån vänligen kontakta oss via e-post loanoffers842@gmail.com eller whatsap oss +393510651312

Glen Maxy sa...


Our Homework Help writers have experience in writing assignments for students across the United States and understand the necessities of the professors. This way, we guarantee that you will get the best marks by submitting other assignments without any hassle. So get ready to improve your overall results with our exclusive writing services in the United States. Also, look out for our additional deals and discounts that we mention on our website.
Read More Blog : https://bit.ly/2ThEgou

REMY.CREDIT sa...

r jullån för dig och din familj att njuta av denna semester jullån är tillgängligt nu kan du ansöka vilket belopp du vill vi har ett lån för dig
behöver du ett lån? Skicka ett mejl till
Hej hur mår du idag ?? Behöver du ett brådskande lån nu de närmaste 6 – 12 timmarna nu utan stress eller dröjsmål REMY. CREDIT är här för att lösa alla dina problem idag. Vi utfärdar lån med 2% ränta, med en snabb tjänst erbjuder vi alla typer av lån, skicka ett mejl nu för dina brådskande lån
Skicka oss ett e-postmeddelande, vi har ett lån till dig via e-post nu {remy.credit111@gmail.com}
vi har ett lån till dig ..

mystrikingly sa...

The website loading speed is incredible. It kind of feels that you are doing any distinctive trick.

토토사이트
온라인카지노
파워볼사이트
카지노사이트

nootheme sa...

The contents are masterwork. you’ve performed a great task in this topic! thanks for providing these data.

스포츠토토
안전놀이터
토토사이트
안전카지노사이트

uniquethis sa...

Helpful info. Lucky me I found your web site unintentionally, I am surprised why this coincidence did not took place earlier!

스포츠토토
카지노사이트
파워볼게임
바카라

go-sportstoto sa...

스포츠토토티비
스포츠토토


That is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere.
Short but very accurate information…

go-sportstoto sa...

토토사이트
프로토


I believe this is among the so much significant information for me.
And i'm happy reading your article.

Unknown sa...

Hej alla, jag heter Klaudia Kusa. Under ganska lång tid bodde min man i en annan lägenhet på grund av arbetspress och vi var väldigt lyckliga tillsammans trots att han höll sig ifrån oss i några månader. Föga visste jag att en kollega från jobbet redan hade en affär med honom som fick min man att lämna in en skilsmässa mot mig från ingenstans. Jag visste att något var fel eftersom vi aldrig behövde bråka eller bråka så mycket för att få honom att lämna. Jag var traumatiserad och jag söker hjälp för att ta itu med situationen som ledde mig till DR ISIKOLO från beröm som folk gav honom online. Vi diskuterade länge och han berättade allt jag behövde veta om vad som hände och den rätta processen för att åtgärda problemen. Han uppfyllde sina löften och fick min man tillbaka till mig och skilsmässaprocessen avbröts. Nu är min man tillbaka hem till oss och vi är lyckliga tillsammans. Det är verkligen fantastiskt hur människor verkligen kan hjälpa andra människor när de är i nöd. Han kan hjälpa dig också. Sms:a honom bara via WhatsApp +2348133261196 eller maila honom via: isikolosolutionhome@gmail.com

Anonym sa...

ik heb vandaag net mijn lening gekregen van Steven Funds en ze hebben me de lening gegeven tegen een lage rente van 2%. Je kunt een lening van hen krijgen voor zaken of voor de kerstviering. Neem contact met hen op via e-mail stevenfunds@outlook.com

Loan Offer. sa...

Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: richardcosmos5@gmail.com

låneerbjudande

Susan Benson sa...

Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

* Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
* Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
* Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
* Flexibel ränta på 3%.
* Höga godkännanden
* Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
* Enkel onlineansökan.
* Personlig vägledning och expertis.
* Inga dolda avgifter

Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

Loan Offer. sa...

Behöver du ett akut lån? Behöver du någon form av lån för att starta ett företag? Behöver du ett lån för att köpa ett hus eller en bil? Eller behöver du ett lån för att betala dina räkningar eller för att ta hand om dig själv? Om ja, maila oss idag på (dakany.endre@gmail.com) och få ditt lån..

Loan Offer. sa...

Hej, jag är en individ som erbjuder internationella lån. Med kapital som används för att ge lån mellan individer på kort och lång sikt, med start från 2 000 € till 500 000 000 € för alla seriösa människor som verkligen behöver det, är räntan 2 % per år Jag ger lån Finansiellt, Bostadslån, Investeringslån, Billån, Privatlån. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina kunder inom max 2 dagar efter att jag mottagit förfrågan. En person som inte är seriös håller sig borta Snabbt svar: (richardcosmos5@gmail.com)

Akut låneerbjudande.

Loan Offer. sa...

Ha en bra dag

Jag är en privat långivare åt Richard Cosmos. Jag erbjuder ett lån med en ränta på 2%, till ett belopp av 2000 euro - 500 000 000,00 euro. Den har 100 % egenkapitalfinansiering med säkrade och osäkrade lån. Vi garanterar våra finansiella tjänster till många av våra globala kunder. Tack vare vår flexibla låneportfölj kan lån behandlas och överföras till låntagare på kortast möjliga tid. Vi verkar under tydliga och begripliga villkor och erbjuder alla typer av lån till intresserade kunder, företag, företag och alla typer av företag. Maila oss på (richardcosmos5@gmail.com)

Akut låneerbjudande.

Loan Offer. sa...

Är du i någon finanskris? och behöver ett lån, här är en möjlighet för dig. Vi erbjuder alla typer av lån som du väljer från intervallet 2 000 euro till 100 000 000,00 euro, till en ränta på 2 %. intresserade personer bör kontakta oss på oss med detta e-postmeddelande (richardcosmos5@gmail.com)

Låneerbjudande.