torsdag 28 februari 2013

Happy Thursday

Har alltid varit fascinerad av bonsaikonsten och drömmer om att någon gång få ha en par av dessa vackert knotiga, omsorgsfullt tuktade minityrer. I väntan på rätt tillfälle, plats och engagemangskapacitet föll jag för ett extra litet och säkert massproducerat bonsaiträd. Har ställt den i växthuset så att den inte så lätt ska torka ut. Nu är det bara att hoppas att min omsorg kommer att räcka så att den får hänga med ett tag :-))De första tulpanerna har slagit ut.


Och ute är fortsätter töandet härligt nog. Solen lyser och snömassorna sjunker. Men, det väntas kallare väder snart. Passar på att njuta varje dag med sol och tö även om tiden mestadels spenderas inomhus med jobb. Allt blir så mycket roligare och lättare om solen lyser och att man känner att 'det är på gång'. Något även våra katter känner av som helt plötsligt vill gå ut stundvis och gassa i solen. Det märks att de längtar till barmark och uteliv. Och vem gör inte det?


°°°
Dags att kliva in i månaden mars. Utelivet börjar skymta i horisonten. Det känns bra. Fröpåsarna väntar på att bli sorterade i såomgångar och funderingar kring nya projekt i trädgården snurrar runt. I vanliga fall brukar jag ha tänkt klart vid den här tiden. Men inte i år. Inte för att det saknas 'projekt' som står på tur att genomföras. Utan mer vad och när. Eller om. Alla år behöver ju inte vara år man företar sig förändringar eller nytillskott. Fast jag måste säga att det är svårt att motstå att inte göra något nytt varje år. Även om det är i det lilla. Närmast till hands i år på förändringslistan ligger cirkelrabatten/planteringen. Eller mitten av den egentligen. Där kommer det troligtvis att bli en upprensning och plantering av ett litet träd istället. Sen finns det flera mindre och större 'vill-göra-nu-saker'. Kanske blir några av dessa gjorda. Eller kanske inte. Det visar sig. Allt behöver inte vara planlagt och bestämt för att det ska bli av, även om det underlättar :-) Glad torsdag!
Och trevlig helg.

PS. Sista dagen idag med halva priset på frakten i shopen.


söndag 24 februari 2013

Drip, drip, drop


Varmt, varmt, v a r m t... välkommen alla efterlängtade plusgrader, varendaste en som gästat oss i helgen. Ni har mycket att ta itu med här ska ni veta. Snöhögarna som behöver bearbetas är många och stora och på sina ställen kan de extra värmeelementen behövas tas fram. I ärlighetens namn kan jag inte minnas att jag förut i mitt vuxna liv upplevt sådana snömängder vi har nu, medräknat de två riktigt snörika vintrarna 2010 och 2011. Förra vintern var en en ren fröjd. Knappt någon snö alls och vintern blev stundvis grön. Oh, la, la.  Men så blev våren kall istället. Och sommaren. Har hellre en överdådigt snörik vinter man tröttnar på, om våren och sommaren får bli som de ska: varma och sköna. Men. Det blir som det blir helt enkelt. Och det är nog tur det.


Nu har det börjat blomma så smått i krukorna från källaren.
Krokus och små påskliljor är först ut och så är några tulpaner på gång.

Liten terrakottakruka från shopen. Snart är de lilafärgade slut :-) Har beställt fler dock.


Snart dags
Skickade iväg ytterligare fröbeställning igår. Det börjar dra ihop sig. I år har jag inte startat med några sådder alls inomhus. Ibland blir det några enstaka byttor i januari eller februari. Har dock inte något riktigt bra ställe inomhus med plats för extra belysning. Därför blir det oftast full fart från mitten av mars istället i växthuset. Då det naturliga ljuset räcker till. Håller nu som bäst på att kolla av att jag har beställt allt. Som vanligt har jag inte någon direkt plan för årets sådder, utan det blir helt och hållet efter impuls och lust. Precis som det ska vara med trädgård. 

King of striped i full blom. 

För någon vecka sedan fick jag besök av lokaltidningen som ville göra reportage. 
Om den nystartade webshopen. Och så om vårlust.


Det kunde man läsa i igår i en bilaga till våra två lokaltidningar. På mittenuppslaget syns mina stora bord. Hur man enkelt bygger ett sådant kan man läsa om i senaste numret av Allt om trädgård. Jag är så nöjd med dem. Har två i växthuset och ett utanför, ett i mitt pysselrum inne, och så några stycken i webshopens lager/showroom. De jag har i växthuset och ute är behandlade med olja.

Fick t o m vara med på framsidan hihi... Men det visar jag inte här.

Lägger ovanligt intensiva och roliga veckor bakom mig. Webshopens igångsättande har tagit mycket tid. Skoj!! Och så en hel del annat jobb på det. Är även i planerartagen för ett roligt event. Kanske vi ses då....?! Tack alla som tittat in och hälsat på i shopen! Och tack alla ni som gjort en blänkare hos er för den. Så rart. För er som är intresserade av att få veta lite mer om vad som händer kring shopen och så kan man anmäla sig för nyhetsbrevet eller följa med på facebook. Här på bloggen kommer det förstås emellanåt dyka upp någon blänkare också.


°°°
Snart är det mars. 
Jo, faktiskt. 
Bara en halv vecka dit.
Våren är inom räckhåll. 
Lovely.


Glad vecka kära vänner!
Ta hand om er.
Ses och hörs.


tisdag 12 februari 2013

Klar...


Den yttepytte detaljen som bara skulle ordnas innan webshopen kunde läggas online 
visade sig vara en mer omfattande historia än jag kunnat ana. 
MenNu så. Är allt på plats. 
Tjoho! 

 

Vill med detta inlägg hälsa er alla Varmt Välkomna till:


Erbjudande februari
Under februari bjuder vi på halva fraktkostnaden och så medföljer en liten gåva vid alla beställningar.
Gäller under februari så långt lagret räcker.

°
Leverans till andra länder
Har fått frågor om det går att beställa från andra länder. Till en början går inte det. Men det är ambitionen att det ska bli möjligt. Så, förhoppningsvis om några veckor kör vi igång med att ta emot beställningar från andra länder. Lovar att tala om när det blir :-)Stor kram,


torsdag 7 februari 2013

Spring in the greenhouse

Efter att ha skottat 30 cm nysnö häromdagen känns våren mer än avlägsen. Redan innan hade vi alldeles för mycket. Skulle gissa att vi har ca en meter 'härligt' (hrrm..) snötäcke just nu. Nåja. Om våren känns avlägsen utomhus är den i allra högsta grad verklig i växthuset. 


Har hämtat upp de flesta krukorna med lökar från källaren och de håller precis på att klorofylla sig. 
Det är så extra roligt att ha några krukor med lökar man dragit upp själv. 


Tillsammans med vårblommor och kvistar från affären har växthuset förvandlats från vintrigt sovande till sprittande av vårkänsla. För att hålla värmen har jag en vanlig växthusfläkt igång. Inte något mer än så. Ner till -10 klarar den att hålla plusgrader utan några andra insatser. 


Längtar efter att få börja med sådderna i växthuset så där i mitten av mars. Fram tills dess blir det till att pyssla och greja med vårblommor i stället. Inte så tokigt det heller. Att få utlopp för trädgårdsbehovet på det sättet. När man öppnar dörren kommer en underbar doft av hyacinter emot en som säger: Välkommen till våren! Tack, säger jag då lite tyst för mig själv och tittar ut på snöhavet med känslan av att vara i en tidskapsel. En tidskapsel som hoppat fram någon månad i kalendern.

Stor kram,

Webshopen är på gång. Den är 'klar' för att läggas upp. 
Väntar bara på en yttepytte detalj som måste installeras först...

och Happy weekend!