lördag 29 maj 2010

Norge, naket, vila och snygg färgkompositon (Chelsea del 3)

Snart är några hektiska men inspirerande dagar över - åker hem i morgon... Gårdagens planerade besök av två kända trädgårdar, blev ett besök. Åka tåg utanför London är lätt arrangerat, men den anslutande taxi eller buss-resan är oförutsägbar. I går hoppade jag och maken av tåget i Robertsbridge ca 8 mil söder om London, med en förväntan att ta en taxi den sista biten.... Hrmmm... Inga taxibilar fanns att skåda, tågstationen var stängd och inga människor att fråga.... Vad göra? Ja vi började gå efter vägen in mot 'byn'.... Försökte på vägen fråga på en Bed and Breakfast, men dörren var låst.... Här hittade jag några fantastiska tulpaner utanför i rabatten som naturligtvis fotades.... Till slut fick vi hjälp hos en bilhandlare som hjälpte oss att hitta en taxi som kunde ta oss den sista biten. För att vara på den säkra sidan bestämde vi att samma taxi skulle komma och hämta oss när trädgården stängde.... Besöket var helt klart värt trasslet med resan. Vilket ställe..... WOW! Kommer att dela med mig av bilder härifrån lite längre fram, även från trädgården vi besökte dagen innan :-) Nu till Chelsea Flower Show....Har ju kvar maasssooor av bilder därifrån....

Kebony - Naturally Norway 
Designer Darren SainesEtt mysig gömställe/retreat i mitten av skogen med utekök, dusch och dagbäddar.... Alla enheter (kök, bäddar, dusch) är utdragbara och kan stängas bort när man inte är här...smart!


Laurent-Perrier Garden
Designer: Tom Stuart-SmithDen här trädgården gillade jag mycket. Den är väldigt enkel på ett sätt med få färger, men den överväldigande känslan av vila och harmoni fångade mig. De stora formklippta buxbomkloten längs ena sidan tillsammans med den lite mer vildare planteringen på andra sidan gick jag igång på... Både yvigt och tuktat - snyggt!


Nu till lite naket... Skulpturer av nakna kvinnodelar som sticker ut från den omgivande muren är det speciella med den här trädgården...

Foreign & Colonial Investments' Garden
Designer Thomas Hobblyn


Ohh, färgkompositionen av planteringarna i denna trädgård (nedan) gav mig en go' känsla i magen direkt - I like... Väldigt snyggt gjort - en komposition jag skulle kunna tänka mig hemma! Även om man tilltalas och inspireras av många trädgårdar, planteringar, detaljer, upplevelser på Chelsea och i största allmänhet, är det ju långt ifrån allt man skulle kunna tänka sig hemma i sin egen trädgård...

The University of Worcester Garden
Designer Olivia Kirk


A Centenary Garden for Captain RF Scott
Designer Cardiff Council Parks Service in conjunction with Celf Creative


Bänken tyckte jag mycket om... och det formklippta.... :-)


Flertalet trädgårdar var centrerade kring utevistelsen, allt ifrån total relax, till umgås med vänner, till matlagning, till retreat, till vattenlek... Här är Malaysias trädgård som vill få oss att komma och uppleva landet... på en härlig semester!

The Tourism Malaysia Garden
Designers David Cubero & James Wong


Än är det inte slut....  Har massor kvar - lovade ju att trötta ut er.... :-) Nästa inlägg kommer att visa lite mer tradition och romantik med bland annat ytterligare en av mina favoriter: en cottage garden. Det blir även Provence och lite annat smått och gott...

PS. London i dag bjuder på gråmulet väder och lite regn. Har annars haft riktigt tur med vädret, förutom att det varit ganska kallt. En liten utflykt blir det i dag också - men endast med hjälp av den säkra tunnelbanan... :-)

14 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Du tröttnar aldrig ut oss ! Vill bara se mer, mer !!

Ha en fortsatt trevlig resa, Charlotte !!

/Isa

Margot sa...

Som sagt var; vi blir inte trötta på att titta! Härliga bilder! Läcker färg på irisarna!
Ha det bra under resten av resan!
//Margot

Annelie sa...

Oj oj oj, vad mycket coolt. Tycker den nakna kvinnokroppen här och där är superläckert. En liten rumpa som sticker ut här och ett par vackra ben som hänger där... jätteroligt.
Och du, The U of W Garden, wow. Kontrasterna orange och blått som kompletterar varandra. Fast tonerna går lite i gråblått och orangebrunt också. Så HIMLA läckert, Charlotte. Och att det är repeterat i möbler och arkitektur. Mumsigt.
Sedan Centenary Garden, lite rolig blandning av Nautical, formellt och jag tycker faktist att det är lite asiatiskt influerat också. Det hela är gjord så lekfullt på något sätt.
Och vet du, jag har faktist inte läst din text ännu. Skulle bara kika och komma tillbaka sedan. Kunde inte låta bli att kommentera.

Gotta go.

Tack igen för att vi fick följa med.

Kramar,
Annelie

Spirande grönt - sa...

Vilken tur att du är på plats och kan förse oss här hemma med rapporter och massor av vackra bilder! Jättekul att du delar med dig!

Ha en fin fortsättning på din trädgårdsresa

Rebecca

Katarina sa...

Det här är ju nästan lika bra som att vara där - massor av inspiration! Tack för att du delar med dig!

Lotta 8`) sa...

Jisses! Så mycket fint! Vad roligt att få en direktrapport från mässan :) och lycko dig som är där!

Vackert att titta på och förutom tips på design så kan man plocka åt sig de små detaljerna och inspireras till liknande i sin egna täppa. Tack för titten,

Ha en fortsatt skön helg :)

AnnCharlotte sa...

Så mycket igen...gillar den med buxbom och den vilda vita planteringen...vad var det? Hundkex...stjärnflocks???

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Jo, nu börjar jag nog bli lite trött på alla trädgårdsbilder..... NOT at all! Näe, bara ös på, vår egen lilla Chelsea-Charlotte:-)

Hoppas på bättre väder imorgon, då!

Njut i din trädgård sa...

Jag är långt ifrån utröttad! Jag har varit här hos dig hur länge som helst och nu börjar min man bli lite sur...

Cecilia - Vi tre & trädgård sa...

Vad roligt det är att följa dina intryck från Chelsea Charlotte. Vi smälter våra på hemmaplan nu... och njuter fortfarande :-) Lycklig hemresa! /Cecilia

Tigris Predikantan sa...

Vad skall man säga? Hänförd ... det får stå för min känsla när jag sett dina bilder!

Sophia Callmer sa...

Tack för att vi får titta först!
Laurent-Perrier garden, SÅ vacker, vilsam och frodig. Känner igen det där med att resa utanför en storstad och sedan går tiden bara för att buss/tåg/taxi inte går att få i hop, frustrerande, fast det låter som er utflykt blev lyckad ändå även om ni inte hann alltihop.
ha det gott/Sophia

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Spännande resa - härliga bilder!
Ser gärna mer!
Ha det gott
Birgitta

IET sa...

Ingen risk att jag tröttnar. Du får gärna fortsätta varje dag en månad (eller två) framåt! :-)
Ursnygga bilder också, vad duktig du är!
/IET