torsdag 23 september 2010

En eftermiddag i september

Någonstans ifrån, helt plötsligt, kom en dos med kraft åkande och landade på min gräsmatta..... Det resulterade i att första steget i mina nya rabatter togs, där alla lökar ska få bo.... och lite annat förstås... Formerna var redan utstakade, i några slags Alvar Aalto, Savoy-vas-formationer... Men det som hände nu var att jag gick på med kantskäraren för att skära till ytterkanterna, men också för att skära ett rutmönster genom gräset för att det ska bli lättare att gräva upp gräsblocken. Ja, ni vet vad jag menar.... Känner mig riktigt nöjd! Är inte klar, men har kommit en bra bit på väg......


Torkade solrosor har fortfarande mycket vackerhet i sig...

Solrosorna är dom jag plockade på Skördefesten för två veckor sedan. De hade torkat i vasen och har nu flyttats till växthuset för ett andra liv. En av dom fick landa i ektunnan vid ytterdörren. Den håller så länge den håller..... men just nu är den riktigt fin där den ligger bland pumpor, äpplen, rödlök, lime och kottar. Kvistarna kommer från äppelträden och förra helgens äppelplockning då några grenar knäcktes... Kvar i tunnan från sommarplanteringen är murgröna och snöflinga som fått höströda blad.... Ersatte bara växterna i mitten med några ljung och en prydnadskål.


Att kraften landade just i dag kan kanske, men bara kanske, bero på på att vädret var extra tillåtande. Strålande sol kan göra underverk... Och tur att det var soligt, för att gräva i blöt och geggig gräsmatta kan ju få en att känna att man samtidigt gör en lerinpackning.... och då är det skönt att få lite värme på det.... så att den välgörande behandlingen blir komplett, så att säga ;-)

Inga stövlar inhandlade ännu..
PS. Datorn är nu pimpad och känns som en smidig gasell att hantera i jämförelse med tidigare... Behövde INTE slänga några bilder (som varit melodin under några månaders tid) för att kunna tanka över nya i dag.... Ett mirakel helt enkelt!

Är så glad över er alla som hälsar på..... 

Håller fortfarande tummar och tår för sol... ALLA dagar!

26 kommentarer:

Annelie sa...

Det är så himla sköööönt när kraft och energi finns i kropp och sinne. Solen gör absolut sitt med sin närvaro. Känner ofta att jag har svårt att hitta energi och motivation på gråa dagar.
Spännande med nytt projekt. Ska bli kul att se din Savoy-vas fylld med blommande lökar i vår.
Vackra bilder som vanligt.
Kram till dig, Charlotte!

Mamma Mimmi sa...

Du är en sann konstnär med trädgården som din kanvass. När jag ser dina bilder blir jag så sugen att springa ut i bara morgonrocken och fixa järnet. Lökplanteringen är sparad till helgen, så då hoppas jag på gynnsam väderlek. Kram Mimmi

Ruben sa...

Spännande med nya rabatter - när man väl har tagit första spadtaget går resten av sig självt, eller hur? Undrar just vilka lökväxter du tänker plantera. Säkert något väldigt fint.
Vackert med solrosor i dina arrangemang, trots att de är på sluttampen är de väldigt vackra, lite konstigt faktiskt. Men, vissa växter åldras med behag!!!
Ha det gott!
/Ruben

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ahhh, du har haft trädgårdsflow! :o)
Visst känns det bara sååå bra när man äntligen tar tag i det där som har gäckat en ett tag, man kan gå och lägga sig med ett brett leende på läpparna.
Ha fortsatt gott flow,
Lydia

AnnCharlotte sa...

Det är härligt när kraften kommer....Igår var det härligt väder hos mig också, soligt och vindstilla...mmmm...Ljuvliga bilder...

gittan sa...

Ny plantering, spännande värre! Jag hoppas att helgen bjuder på trädgårdsväder och att kraften finns där. Jag har ett sug efter att få vara ute och kan kanske behöva en heldag efter öppnandet på lördag.
May the force be with you "ler" Kram gittan

Lone sa...

Hej Charlotte.
Dejligt med masser af energi... Jeg er spændt på hvad du nu finder på i din fine have.
Solen skinner også i Danmark, så det er bare med at komme ud :-)
Kh Lone

Mimi sa...

Flow skulle jag behöva i morgon när jag ska till Ängesö och plantera, men det känns inte så bra då kroppen jobbar mot en förkylning, grrrr! Vad härligt med Aaltoformation, tänk att han tagit sig in till trädgården också den gode Alvar. Förra vintern var jag och såg Villa Mairea som var ritat av honom till sin väninna Maire Gullichsen. Ett väldigt vackert hem! Hälsn Mimi

Marie Lithén sa...

tycker iof att du alltid verkar ha flow:)
Men bra väder du prickade in! Tycker att det ser ut som det är lite brått med stövlar, fniss

Godastunder-tokigaidéer sa...

Herregud Charlott vilken inspiration du har. Som vanligt ljuvliga bilder och vilket flow.
Men visst är det perfekt trädgårds väder svalti luften och en härlig sol som skiner från en blå himmel. Jagh bar asitter här på jobb och drömmer bort en stund bland blogglandia..

Ha det gott
Kram anna

Sophia Callmer sa...

Härligt när man har sådana energiska dagar, kunde jag behöva är ganska slut efter en lång intensiv arbetsperiod, att det bara blev en veckas semester i somras börjar märkas..
Kul med nya rabatter, göra nytt tycker jag nästan är roligast, på sätt och vis lättare än att filta ut gräs som sprider sig in i etablerade rabatter.
Hoppas du har lika fint väder som det är här idag, SOL!
kram

Bea sa...

Hej!
Ibland bara väller det fram energi och man får så mycket gjort på nolltid :)
Hoppas på den lilla energipåfyllningen i morgon på min lediga dag!
Inspirerande bilder, vackert och höstligt!
Trevlig kväll!
Kram /Bea

Emmas utsikt sa...

Fantastiska detaljer och bilder. Jag blir glad långt in i själen.

TACK! :D

Stina sa...

Va härligt när både det vanliga och det virtuella livet leker! Det där arret var ju bara helt sanslöst!! Du är en riktig arrangemang-drottning!

Kram,
Stina

Gela sa...

Underbart att veta att någon annan än jag kan förköpa sig. Var på Plantagens rea igår. Ja du kan ju gissa hur det gick... Underbara bilder du visar. Ha en fin fin kväll/Gela

Katarinas trädgård sa...

Ja, ibland får man bara lust att sätta igång med något nytt och då är det bäst att passa på! Det ska bli spännande att se din nya rabatt, låter jättesnyggt! Och dina bilder är som vanligt helt fantastiska!!!! /Katarina

Frøken Solhat sa...

Jeg elsker dine kompositioner.....du er i rette element med de opstillinger du laver. Ikke mange kan gøre det efter :0)

Jeg glæder mig til dine nye bede med MASSER af løg :0)

Lotta sa...

:-D. Dina arrangemang är så vackra och det är helt otroligt att du 'slänger runt' lite vissna blommor och får till det på det viset - HELA TIDEN!!! Hur bär du dig åt??!! Roligt är det att se i alla fall och du lämnar alltid så härligt värmande kommentarer till mig. Stort tack!! Jag har kikat på SMHI och på söndag klockan 8 är solen på snabbvisit hos mig i Skåne, så då kan du sova lugnt. Kl. 11 är den nog tillbaka hos dig igen ser det ut som. Ha en trevlig helg!!
Kram på dig.

Inger sa...

Önskar mig också lite energi, kanske kommer den i morron då jag är ledig...
Finfina bilder på fina grejer:)

Annika Christensen sa...

Ja vilken dag...dagar kan man säga.
Härliga sept bilder verklig känsla i dem.
Jag har också donat med en det ena än det ändar men det får ni se någon annan stans nästa år.
Kram på dig min blogg favvis.
Annika

Helena, The Swenglish Home sa...

Mmmm, just så här, just detta längtar jag efter i september... denna mysiga masseffekt som ditt höstarrangemang i tunnan ger. Less is more åker ut genom fönstret och in bjuder vi maffigt och mysigt, och ditt arrangemang är väl ett praktexempel på att det inte blir rörigt om man bara har balans i bilden och harmoniserar färgnyanserna...

Haha, man skulle ju kunna tro att jag är någon självutnämnd och odräglig konstkritiker som jag går på. Egentligen hade det ju räckt bra med "Åh, vilket fint arrangemang, Charlotte", men si, jag är ju inte känd för min fåordighet, så nu bidde det ju inte så... ;-D

Så härligt att höra att ett lass energi dumpats i din inre trädgård! Jag tror att min leverans av den varan åkt vilse på någon trång engelsk landsväg... ;-D

Kul bild på skorna!

Stor kram och hoppas att kraften håller i sig hos dig nu. "Feel the force, Luke", eller hur var det...?

Stor kram, Helena, The Swenglish Home

Hmm, undrar om det är så klokt att skriva bloggkommentarer så här sent, det tycks bli mer än lovligt vimsigt i mitt fall... ;-)

Tittis Trädgård sa...

Visst är det härligt att få känna sig så där genomduktig när man genomfört några av sina trädgårds-drömmar, även om det brukar kännas i ryggslutet efteråt! Du är min bloggfavvis också, bara så du vet!/Titti

Huset vid ån sa...

Underbara bilder som alltid hos dig, och solrosen var ljuvlig som torkad!

Hoppas att du får en fin o skön hösthelg!

Kram T

Britt sa...

Härliga bilder som alltid//Britt

Inger sa...

Charlotte, ingen lätt fråga du gav mig; låg, vit, skuggtålig ros. OK, rosor är solälskare och vill ha minst 6 tim sol per dag. De skuggtåliga rosorna utvecklas och blommar bättre i soligt läge, särskilt om man bor i en kallare zon. Finns så mycket att välja på, och vad innebär låg? Kolla denna sight: http://tradgarn.com/, där du kan hitta många rosor, även indelade i färger. Om du ger mig ytterligare någon hint kanske jag kan tipsa dig bättre.
Tack för frågan och lycka till:)

Sanna sa...

Hej Charlotte,

Tog en liten höstlig morgonpromenad i din ljuvliga trädgård.

Du har det skönt grönt blommiga i dig. Du är floristisk. Du är blomsterkonstnär. Du är trädgårdskonstnär. Livsstigen är lite krokig, men spännande. Min floristutbildning blev heller inget av just i en skolbänk. Jag var ganska vuxen. ;) ville välja en ny avtagsstig. När jag bestämt mig hade ett annat frö såtts...ett tredje dessutom. Dock av en händelse fick jag en praktikplats i en blomsteraffär med växande mage å allt. Har gått den långa vägen och är mer eller mindre autodidakt. Tror att jag har det i ådrorna. Blommor har funnits i mitt liv så länge jag minns.

Tack för att jag fick gå omkring och njuta hos dig. :)

Ses igen
Ha en skön dag.
Sanna