tisdag 21 september 2010

Skyddande gummi

Regn och rusk kräva riktiga skodon.... Skulle behöva ett par bra trädgårdsstövlar som tål att bli rejält blöta.... Även om man kanske inte vanligtvis idkar trädgårdsarbete i regn, händer det förstås, men blött ute är det ju ofta ändå under hösten. Surfade runt lite och stötte på några snyggingar till gummistövlar... Några kanske mer lämpade för en fin stadspromenad och andra kanske mer för lerigt trädgårdarbete...

Superläckra stövlar från Ilse Jacobsen
Alla bilder kommer från ilsejacobsen.dk där du hittar mer information om stövlarna och fler modeller...

Vill, men...
Hur gärna jag än skulle vilja ha ett par korta beige stövlar med snygg knytning när jag dansar runt i trädgården (eller kryper ;-))... känns det ändå som att de inte skulle vara så där snygga och beige särskilt länge.... Men, jag skulle väldigt gärna se dom i min garderob ändå... för den fina promenaden i höstligt dis...

Nej.... det ser inte riktigt ut så här hos mig ännu... bilden är från förra hösten....

Skönt med neopren
I trädgården tror jag att det blir några andra skyddande skodon istället... Varför inte den här stöveln med ovansida i den sköna materialet neopren....
Muckboot 'Tack' 
Bild från brandos.se (mer info även där såklart)


Väljer ändå...
en sko med lägre skaft... för att dom ska vara lättare att ta på sig och att det ska kännas smidigt... Dessa från LaCrosse är gjorda i naturligt gummi och finns både i blommigt, rutigt... och i starka glada färger


Min favorit är dock den i mörkbrunt (e jag tråkig eller e jag tråkig....!?)
Alla bilder på LaCrosse 'Hawthrone' kommer från brandos.se 
(Mer info där också och fler färger/mönster... alla modellerna finns i herrvarianter också)

Men, jag har inte letat färdigt ännu, kanske hittar jag några helt andra.....

*
PS. I dag har jag datorn på uppdatering... Ut med hårddisken och in med en ny, tre gånger större..... När man börjar få varningsmeddelanden om att programmen är i riskzonen att sluta fungera p g a överbelastning på hårddisken... Ja, då är det dags att utöka garderoben så att även höstens kläder får plats.... Tack gode gud för att man har en backup.... I fall, något jag inte vill tänka på, skulle ha hänt....

Hoppas att ni har sol! (här öser regnet ner och det är mindre kul...)

22 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Först av allt tack för den fina kommentaren hos mig och vad kul om jag kunde inspirera till lite mer höstpysslande. Det där med att märka upp lökarna är ingen dum idé alls - tror visst att stämplarna får komma fram ett varv till.

Tipsen om trädgårdsskodonen kom alldeles lägligt då jag igår konstaterade att jag definitivt förtjänar (och akut behöver i regnet!) något bättre än mina trasiga gummiskor inhandlade påm stormarknaden förra året för en peng som inte borde betinga varken kvalitet eller vattenbeständighet. Nu förälskade jag mig också i dina favoriter från LaCrosse. Det är bara att börja spara! Kram Mimmi

Ruben sa...

Hårddisken nästan full - skämtar du??? ;-)
Egentligen borde man göra slag i saken och rensa bland sina bilder. Ibland gör jag små tappra försök, men resultatet blir magert! Har inte hittat någon riktig strategi ännu.
Ha det gott!
/Ruben

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej!
Samma problem här... här återstå 139kb minne, så varje gång jag lägger in nya bilder måste några ut... Det är rena rama höststädningen:-)

Och på tal om det - tänk att krig kan vara så vackert:-))
Kram H.
PS regnar här med;-/

Godastunder-tokigaidéer sa...

Här har vi sol idag men det är blåsigt och hösten gör sig påmind..
I morse när jag kom hem från Alvin och min morgon promenad upptäckte jag att mins strumpor var blöta så det blir till att få handla ett par nya gummistövlar, mina funderingar går till ett par Ilse J med höga skaft. HAr sedan innanett par Hunter men trivdes inte i dom så de fick ny ägare.

Kram Anna

Prästgårdseva sa...

Här är en till, som närmar sig gränsen för det yttersta med sjumilasteg och vars datautrymme krymper för var dag som går. Och jag är slarvig med backupen. Måste göre det i morgon...har jag tänkt i en evighet.
Jag köpte (fick) ett par Lacrosse i somras. Understa modellen. Det absolut skönaste jag stoppat mina fötter i. Först längtade jag efter regn, så det var legitimt att ta på dem. Nu struntar jag i vilket. Jag använder dem varje dag, oavsett väder.

Och så ett stort tack för alla rara ord du slösat på min blogg.
Men jag njuter och blir nästan stum av allt vackert du själv visar.

Ha det riktigt bra!

Eva

Annelie sa...

Himlans snygga stövlar!
Jag tar allihop, tack!
Vet du, jag tycker att man egentligen behöver flera par.
Alla har olika funktioner i trädgården tycker jag. Jag inbillar mig att jag har bättre skydd mot fästingar om jag har högt skaft. Om jag bara påtar på gräsmattan skulle jag gärna ha ett lägre par, och hemskt gärna ett stiligt par från LaCrosse - de ser sköna ut.
Sedan, när jag ska ut på byn skulle jag gärna ta på mig de beiga, låga, med snörning. Oooh, eller vill jag ha de med ormskinn? Hur coola är dom??? Danskarna är så himla bra på design.
Vill ha allt, men behöver just nu bara ett par. Mina har fått en spricka ovantill på foten och nu blir strumporna leriga och blöta. Ush!

Kram,

Annelie

Almbacken sa...

Ja, ta dom bruna la Crosse!!! Ursnygga! Jag blir också sugen på ett par låga....Jag köpte ett par höga Hunter i våras, beställde billigt från england hos www.countryattire.com. Beställde också två jackor, fri frakt och superbra service.

Jo, faktiskt, bilderna från Lödde Plantskola är tagna med mobilen :o)

Kram Maria

Katarinas trädgård sa...

Snygga! Jag föredrar de låga, tycker man rör sig lättare i dem (lite akrobatik blir det ju allt i trädgården ibland...) och de bruna var verkligen snygga, men helst ska de ju bekväma också och det är inte alltid förenligt har jag märkt... Hoppas dina andra hostor klarar sig! /Katarina

Stina sa...

Snygga stövlar allihop! (Favorit är dock de vita.... hur opraktiskt det än är! Skulle också köpa bruna - det blir aldrig fel och så kan man ju ha dom till så mycket!)

Kram,
S.

Margot sa...

Ja numera är det inte lätt när man ska välja stövlar, finns så otroligt många snygga! Kanske man behöver flera för olika endamål :)).....eller helst alla :))
Numera ser jag till att ha backup på mina album och det är skönt med en ny stor hårddisk!
Ha det gott!
Kram Margot

Sophia Callmer sa...

Snygga stövlar!
Dataplats är det ont om, köper nya hårddiskar och fyller dem, men det är ju mitt jobb, så det är en del av mina rutiner att ta backup, inte så bra om något försvinner..
ha en bar vecka trots regn!

Bea sa...

Hej vännen!
Läckra stövlar och jag hade gärna använt ett par idag istället för mina svarta Nokia (!) på hundprommisen :)
Hmm...väljer det första paret med snörning :))

Hoppas du fixar uppdateringen!
Fasansfulla tanke om man förlorade sina bilder!!

Må gott!
Kram /Bea

Inger sa...

Är livrädd för att datorn ska paja, har visserligen en i reserv men tekniken är inte min starka sida. Gummistövlar undviker jag helt och hållet, byter skor istället...
men det finns jättefina stövlar och trädgårdsbyxor också, blir ett par nya så småningom.
Ha det fint!

AnnCharlotte sa...

Snygga stövlar....låga är säkert jätteskönt och lätt att ta av och på...Mina höga gröna loppisgummistövlar har börjat spricka så jag är snart i behov av något nytt jag med ;))

Helena, The Swenglish Home sa...

Tänk att ett stövligt inlägg skulle engagera så många... ;-D, och tänk att så många liksom jag lider av hål i de existerande stövlarna (mina också billiga varianten från lågprisaffären - de var så söta för de har chokladbitar på, tänkte form-före-funktion-tjejen...).

Nå, Ilse, komsi, komsi, och glöm gärna kvar en kartong eller två...snörning med höga skaft... mums.

Kram från en lite stressad bloggsyster,
Helena

Helena, The Swenglish Home sa...

Tack för trevlig påhälsning och ååh ja, vore det inte hur mysigt som helst? Och så tar vi och lockar över Bostonbönan och har fnisskalas - det är precis vad jag skulle behöva! Men som du sade, "mitt emellan" känns som om det skulle bli ett blött äventyr, och då inte i dryckens bemärkelse ;-D

Nå, med lite framförhållning och planering kanske det skulle kunna gå att få till i Svedala en dag - något att se fram emot!

Nattkram,
Helena, som nu har ett större leende på läpparna än nyss ;-D

Anjas Hill sa...

Vilken otrolig fin stövelpresentation - själv är jag ute efter nya.
Men, som pensionär är jag tvungen att prioritera vart jag lägger mina magra sekiner och då känns de där stövlarna som oproportionellt dyra - dvs 500-800kr!Kan du inte göra en kavalkad av 300kronorsdito med växtmotiv i skaften - typ - eller "vafför" inte svampmotiv, typ guisar eller trattisar eller både och...;))!/Anja

Unknown sa...

Åh, de där rutiga korta var ju bara hur tuffa som helst. Ser framför mig hur fin jag skulle vara i dem;)

Fniss, jag såg din nya sidflik under headern, med äppelrecept. Mycket äppelaktivitet hos dig i år;) Själv har jag inte ens börjat...

Ha det gott,
Charlotta

Gunilla sa...

ättefina stövlar.
Jag skulle behöva ett par ochså, jag tror att jag skulle välja ett par lågskaftade för jag får lite ont i fötterna av allt travande i trädgården.

Där fick jag en påminnelse att föra över till den separata hårddisken. Bäst att göra det med en gång:o)

Här har det varit soligt i dag och då tar jag tillfället att vara ute så mycket som möjligt.För vem vet i morgon kanse det regnar.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Lotta sa...

Du vet sketchen med Gösta Ekman: Expressen eller Aftonbladet. Precis så uppför jag mig i en skoaffär. Jag måste nästan ha med mig min modesyster som tar mitt beslut åt mig för att överhuvud taget komma ut med någonting. Så går jag oftast omkring med ett par 10 år gamla Blundstone-kängor. (Barnen skäms, men som jag älskar dem, och billigt blir det ju vilket K. gillar).
Ha det så bra. Kram

Anonym sa...

beautiful!!!
Kisses.

Marie Lithén sa...

jag älskar mina Ilse, har ett par vita som jag har i skogen, i trädgården, på stan, i byn....... över allt, till och med varit på fik med dem hahahah

Nu önskar jag mig ett par svarta också....