söndag 31 oktober 2010

Pigg av rosa

... när hösttröttheten gör sig påmind. Fransig, frizzig, fantasifull cyklamen... har väckt mitt habegär (finns i vitt också...) och nu hjälper den rosa härligheten mig att bli piggare.

Finns hos Plantagen

Städat arbetsrum
Har ägnat söndagen åt att städa arbetsrummet: fått upp några hyllor på väggen och plöjt mig in bland röran av tidningar, fröpåsar, sladdar, papperslappar, pennor, snören och gud vet allt..... Det är ganska trångt om saligheten i mitt svart-vita lilla krypin, så det gäller att vara organiserad för att få plats. Och det har jag inte varit den sista tiden... :-) Men nu ser det lovande ut när jag blickar runt i rummet, som kanske bara är 5 kvm men har 3.20 i takhöjd och ett stort fönster. 


Städa kan också göra en pigg. Men, det är klart... jag beundrar hellre blommor... likt Ferdinand... än städar loss... fast det är väldigt skönt när det väl är gjort. 

Helgen i övrigt bjöd på besök av både monster och gråväder.... Bonustimmen i går natt välkomnades och ägnades till extra sömn med gott samvete.... 

Jisses, redan november!!!

Dags att leta fram ljusbringande slingor att drapera på logiska och ologiska ställen.... VARDE LJUS!!!! 


18 kommentarer:

Scilla sa...

Va mysigt det ser ut i trädgården! jag är också en cyklamenälskare..... särskilt när de blivit så gamla att de inte är så "kralliga" längre som de är när man köper dem i affären utan ser lite mer naturliga ut fram på vårkanten.... Dit arbetsrum låter helmysigt! Månne kommer det bilder därifrån någon gång?

Kram,
Stina

Almbacken sa...

Städa, röja, sortera.....aldrig tar det slut. Det är så skönt när man väl är igång och fixar men usch vilken lång startsträcka det är för mig oftast. Och det är lite av en never endign story. När man är klar på ett ställe är det dags för nästa och sen är det bara att börja om. Nu låter jag bitter och tråkig.....kanske är det för att vi röjde lite i vårt förråd i helgen och det är myyyyycket kvar...

Härliga bilder du har tagit på superfina pumpor. Jag behåller allt mina några veckor till.

Supervacker cyklamen - den piggar verkligen upp!

Kram, kram Maria

Inger sa...

En ny cyklamen? svårt att säga om jag gillar den eller inte...
Visst är det skönt EFTER man har städat:)
Ha en bra vecka!

haspet sa...

Är väl egentligen ingen jätteälskare av cyklamen men denna var riktigt fin. Fick ett tips för ett tag sen att ta bort alla blad och sätta rötterna i vatten, jättefint faktiskt. Man slipper då dom gulnande bladen och blommorna håller sig länge. För övrigt så är även jag mycket bättre på att njuta av blommor än att städa ;-) Ha det gott!// Peter

Mammasblommor sa...

Det var en ovanligt söt cyklamen faktiskt! Har inte köpt någon eftersom de inte brukar gilla mig någon längre tid :))
Jag gillar inte det där med städning särskilt mycket, men det känns skönt när det är gjort i allafall!
Ha en fin ny vecka!
Kram Margot

godastunder-tokigaidéer sa...

JA det där med att städa, ibland är det riktigt trevligt men oftast väldigt tråkigt.....skönt när det är klart.

Ha de
Kram Anna

Gunilla sa...

Ja nu känns deet riktigt skönt när allt är klart för vinterns intåg.
Nu är det bara att längta till våren och hoppas att det som är nyplanterat klarar vinterns härjningar.

Cyklamen köper jag inte för de trivs inte hos mig men den du har köpt är jättefin.

Ha det gott
kramen/Gunilla

Lotta sa...

Vilken söt cyklamen. Jag tvärnitade vid en cyklamen för några år sedan på en mässa med danska leverantörer. Den hade helt underbara klockformade blommor, Belissima Bells har jag för mig den hette. Har inte sett den sen dess konstigt nog.
Så skönt att ha städat arbetsrummet, där brukar det ju samlas en hel del 'sköna saker'. Själv har jag putsat alla fönster och är störtnöjd. Ha en bra vecka.
Kramar

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Charlotte! Vilken fin cyklamen! Jag är helförtjust i dem. Har nog en fem, sex stycken. Hmm.. städa kontoret.. det borjade jag också göra. Ser inte klokt ut där nere.. Tog ett tag i stora badrummet i veckan och både grovstädade och piffade med nya tavlor, massa ljus och några fina lockurnor för smått o gott. :)
Ha en fin vecka i Lappland!
Kram, Anna-Karin

Ruben sa...

Din tunna är fantastisk fin!! Antar, att du blir glad varje gång du ser den (gladare menar jag)!! ;-) Är säker på, att du har det lika fint i ditt arbetsrum.
Ha det gott!
/Ruben

Marie Lithén sa...

Åh men Charlotte, ser bilden på tunnan och försöker se vidare, mera, men ser alldeles för lite:) Vad hänger för spännande i buskarna bakom tro?

Ja tänk att det är november, å tänk i går var det snudd att man kunnat sitta ute och fika, är det inte underbart!

Cecilia - Vi tre o trädgård sa...

... jag blev med den vita. Kunde inte heller motstå det krusigt krulliga när vi var på samma varuhus fast längre söderut och det smattrade på växthusrutorna... Här sprakar färgerna frotfarande, och jag tror på en behaglig november. Allt gott! Cecilia

NataljaOblonskaja sa...

Alla blommor har ju sin årstid och cyklamen har verkligen sin bästa tid nu. Är annars en växt man inte lägger så mycket märke till, men nu...passar de bra in. Och den där lilla rosa med sin ballerinakjol var väl urgullig.

Ha det bra!
Camilla

Njut i din trädgård sa...

Halloj!

Vilket rum du beskriver, så högt i tak men så litet.
Fint arrangemang i tunnan!! Snyggt med granriset. Du inspirerade mig till en skogspromenad, det får bli med grabbarna som har höstlov imorrn. och så hunden förstås...

Lotta 8`) sa...

Hej där och tack för vänliga ord om händighet :) jag är väl kanske lite händig när det gäller det lilla pyntet men är det gäller stora grejor, då kallar jag in maken :) Han är så finurlig och har lätt för smarta lösningar ;)

Cyklamen köpte jag i helgen, och planterade ute, men har inte sett någon fransig ännu, får leta lite mer för en sådan vill jag gärna ha :)

Ha det gott ♥

Sophia Callmer sa...

Cyklamen, fint och uppiggande!
Städa och röja, jo lite av ett sisyfosarbete, gör det samma här, har tagit barnens rum och det gav kassar med grejer de växt i från och skräp..nu är det dags med resten..ditt arbetsrum låter vackert med den höga takhöjden. kram!

Bea sa...

Hej!
Javisst gör alla färgklickar underverk nu i den gråa världen och du har lyckats fånga en söt Cyklamen som sprider blomsterlycka!
Precis som du borde jag ta ett krafttag och städa mitt arbetsrum också otroligt hur mycket onödigt som kan samlas på hög :)

Kram /Bea

Blogger sa...

There's shocking news in the sports betting industry.

It's been said that any bettor must watch this,

Watch this or quit betting on sports...

Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.