fredag 26 november 2010

Inneläget och uteläget

Adventsgranarna är klara och det mesta andra också. I går åkte stjärnorna upp i fönstren... såå inneläget är ganska bra. Jag är ingen smygare med julen. Schoff bara.... allt åker fram på en gång några dagar före första advent och sen är det full njutning ända fram till jul. Dagen efter annandagen tas dock oftast allt ner istället....... ;-) Då är jag redo för vårvibbar...... Inte för att det går att skönja några ute direkt... men då vill jag bara, bara, bara omge sig med tulpanbuketter och andra vårblommor och förtränga att det fortfarande kommer att vara en lång period av vinter innan den välsignade våren kommer.


De rosa hyacinterna köpte jag bara för att färgen på lökarna är så vacker. Den fina 'ljuslyktepåsen' som det står Follow your Heart på har jag hittat hos Maria som har Ting från Gammelgården i Umeå. 


Älskar kulorna i min gröna adventsgran. De är riktigt lyxiga och ena aningens glittriga. Köptes för många år sedan i butiken The One i Stockholm, som tråkigt nog numera är stängd. Ljusdekorationer blir det många av till jul hos mig..... Har svårt att låta bli....


Några julklappar är inte inhandlade ännu (eller ens uttänkta... och det lär inte bli så många heller). Däremot finns det gott om dekorationspaket som ligger här och var. Vet inte vad det är med dom som jag gillar, för det gör jag.... Varje år slår jag in några nya av återvinningskartonger.... typ gamla linsförpackningar, ansiktskrämslådor, kartonger från glödlampor o s v.


Uteläget då?
... är väl sådär.... Ingen trädgård att tala om. Kallt i växthuset och vitt överallt. Fastjust nu i adventstider är det ganska ok faktiskt!



Ha en fin första adventhelg!
Jag fuskar och tänder första ljuset i dag...... :-)

25 kommentarer:

Laila sa...

Jag är inte mycket för julpynt men ditt är ovanligt smakfullt! Har hittat hit efter Annika C:s rekommendation och anmäler mig härmed som följare!
Ska läsa igenom din blogg när jag får tid.
Ha det gott!/Laila

Gunilla sa...

Jaha. Nu får jag ännu mera att fundera över. :o)
Så himla fina juldekorationer du hittat, julgranskulorna är ju som riktiga smycken.
Alla behöver ju inte vara röda.

Små paket som dekoration det var ju något som jag kan fixa med en gång. Jag har en liten tall på bron med kopparhjärtan där kan jag ju placera några små paket. Japp det blir fint. Tack goa du för iden.

Ha en riktigt fin 1:a Advent.
Håll dig varm, här är det kallt som attan minus 12 och det blåser rejält.

Varma Kramar/Gunilla

Katarinas trädgård sa...

Såå fint du har det! Jag borde nog inte sitta här utan ta itu med lite adventspynt... Äh, jag hinner nog i morgon, när jag har ordnat alla adventspaketen... Dina gröna kulor är ju jättesnygga, passar så bra i den lilla granen! Hmmm, undrar hur jag kan härma det?! Eller jag menar inspireras av, förstås! Fint med stjärnanisen lite här och där, den kommer verkligen till sin rätt så där.
Ja det där med snö är lite olika... Men i Skåne är vi inte vana vid snö; det hade regnat oavbrutet i minst två dygn innan kylan och snön kom, det blev alltså liiite halt! Det finns inga plogar, det blir direkt kaos i trafiken osv osv. Sedan ligger snön vanligtvis bara kvar en dag eller två, sen blir det slask. Det är inte alls sådan torr kyla som ni har utan fuktigt och rått. Nää, slut på dagens gnäll! Hoppas du får en härlig första advent!
Kram,
Katarina

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Fint, fint, fint! Alltihopa! :) I år har vi valt bort julklapparna. Det enda vi ska ha är en julklappslek som vi har lekt något år. Faktiskt skönt att inte jäkta runt och komma på presenter till hela släkten. Iofs brukar jag tycka det är ganska kul men i år ska det bli skönt med lite lugn o ro. Men några dekorationspaket borde jag faktiskt kunna fixa. Det är ändå något speciellt med hemliga, små paket. :)

Hoppas mannen kommer hem som han ska! Hörde på radion att vägarna norrut var riktigt rassliga... :(

Ta hand om dig och ha en underbar advent!

Kramar till dig!

Rose Garden Malevik sa...

Du är så jätteduktig på att pyssla och göra det fint :)

Me Like :)

Missa inte
SATURDAY SHOW OFF
imorgon
Ha det gott
Håkan

Spirande grönt - sa...

Fint pyntad adventsgran du har fixat till!

Ha en fin fredagkväll,

Rebecca

Inger sa...

Vackert och stilfullt:)
Ha det gott!

Annika Christensen sa...

Vilka fina kulor du har i din adventsgran!!!
Jag skall pynta imorgon och början med att bädda med jul-lakan så att man efter städningen kan sova gott och vaknat gott till det första ljuset. Tack för allt fint du visar.
Kram
annika

AnnCharlotte sa...

Nu fick du allt mig till att vilja ha de rosa hyacinterna jag inte köpte igår ;)) Stod och beundrade och jämförde lökarnas färger men valde de vita för jag var inte så sugen på rosa blommor...
Ha en skön helg ;)

Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !
Kanonsnyggt som alltid ... supersnyggt med julgranskulorna (eller är det kottar?) i samma färg som granen !!

Du är otrolig på att kombinera ihop så det verkligen blir en helhet och en fröjd för ögat !

Skön advent önskar jag dig !
Kram/Isa

Anonym sa...

Käraste finaste snällaste varmaste & roligaste cybervän där. Dina fina kommentarer är många till antalet och de ger den där extra lilla vardagskicken som vi alla behöver. Jag är en skitdålig motspelerska, jag är rent ut sagt bedrövligt dålig på att kvittera med ärligt menta kommentarer till Dig.

Dock, Du har ett eget litet gästrum i min cybervärld som alltid står och väntar på Dig!!!

Älskar Din intredning, Din förmåga att bjuda på varma, stilistiskt vackra & sanslöst oskrytiga inslag från Din uber sinnliga värld! Så vackert så vackert!

Love

Agneta

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Har inte tänkt på att de rosablommande hyacinterna har så vacker lökfärg. Blomman har jag valt bort bara för att jag inte är förtjust i rosa men den kanske jag kan stå ut med ;-)
Snyggt ihop med den gröna mossan.
Trevlig helg
Birgitta

Edtiaflicka sa...

Åhhh, vilket vackert hem du verkar att ha, blir nyfiken på att följa dig!

Kram Ida från Örebro

Lotta 8`) sa...

Mysigt är det hos dig :) Adventsgran tycker jag om, nästa år skall jag i god tid gräva upp en och ta med hem, nu går det ju inte att gräva ;)
Gillar också dina fina, gröna kulor, tror inte jag sett några sådana förut, ute i butikerna är det oftast silver m.m, men jag har en favoritbutik som har fina kulor i glas och dem har jag gått och klurat på länge, kanske skulle jag.... :)

Ha en trevlig advent ♥

Trädgårdsdrömmar sa...

Så underbart vackert som vanligt!!!
Du är så duktig och en sån otrolig kreatör. Det är ren njutning att besöka din blogg.
Kram
Carina

KATE ♥ sa...

HER VAR DET MYE INSPIRASJON Å HENTE!
Flott blogg.
Mvh Kate

M/S Design sa...

Snygga gröna kulor!
Har tänkt att ha en grön jul i år och det var kul att se hur fint det kan bli.
Mariana

billan sa...

Ja nog kan du inspirera alltid med allt ditt vackra:)....
Ha en fin och trivsam första advent!

Bea sa...

Hej vännen!
Här var det julstämning både ute och inne! Ljuvligt, inspirerande och vackert! Du är duktig och har blick för det enkla och sköna :)
Nu skall vi just bege oss till en julmarknad i en gammaldags miljö, förväntansfullt och det är 19 grader kallt och det kommer att knarra rejält under kängorna = julkänsla!
Ha en skön första advent!
Kram / Bea

♥Min Eden♥ sa...

Vet du, du har en skön style ;) Härlig jul inredning, som tagen ur ett inrednings-magazin! Jag gillar även dina färger på din blogg (jag är ju, som du vet, inne på bloggstyling...:) Har lite funderat på grått i olika toner, eller beige.
Ha en mysig 1:a advent!!

Tusenfröjd sa...

Så fint det blir på ditt lilla julbord! Fina lagom juliga dekorationer.
Ha en fin första advent / Liv

Unknown sa...

Ser ju bara för snyggt ut, där hemma hos dig.
Färgen på de där gröna kulorna är så skönt snygg, och inte gör det något att det är ett litet stänk av glamour över dem heller:).
Gillar de där höga ljusstakarna med kryddanis, snyggt.
Ha en skön adventssöndag!
Camilla

Edith och Jag sa...

Det är alltid lika roligt att titta in till dig. Du bjuder på så mycket inspiration och så vackra bilder. Det där med adventsgran är något nytt för mig men jag har minsann köpt en liten gran idag att ha utanför entrén.
Hoppas att du haft en trevlig första advent.
hälsningar Maria

Unknown sa...

Så underbart mysigt du ställt till det inne, Charlotte! Nu är det bara att mysa och mysa för fullt. Och sen börjar vi väl förkultivera i mellandagarna, va? ;)
Kram,
Charlotta

Florentyna sa...

Przepiękne dekoracje!!!
Pozdrawiam.
Florentyna