måndag 22 november 2010

Let advent begin!

Amaryllisarna är inplockade från växthuset, fläkten avstängd och jag har mer eller mindre flyttat in mina förehavanden till värmen (och köksbänken...). Med dagar då temperaturen kryper ner till -10° är det ogörbart att vara i växthuset.... hur stor vilja det än finnes :-) 

De sista äpplena från äppelträden ligger nu fint frostade i krukorna på bron.

Julen är inte bara traditonell
Julen för mig är inte bara kottar, naturfärgat, traditionellt och ombonat..... Julen är också cerise, lila, modern, vild, sprakande och med en aningen kitch.... Sånt som får mig att le i alla fall. Har inga rosa flamingos ståendes bredvid kakelugnen eller så ;-) men de starka 'icke-juliga' färgerna har jag svårt att motså... och jag måste ha minst ett hörn i huset där dom får husera under december, om än i ganska liten omfattning (skulle kunna ha mycket mer om jag hade plats...). I år blev platserna köket och arbetsrummet.... Fast ska jag vara ärlig så blandas det ganska friskt överallt.... Blev så glad när jag hittade trädgårdstomtar i form av ljus på Lagerhaus.... Köpte några direkt... Här står en av dom på en bädd av mossa i en lila kruka... KUL!!! Lagerhaus har även de 'icke-juligt' färgade kulorna. både dom stora och små.

Sonens alster.... Granen åker fram kring advent. Ormen och björkarna är alltid framme... 
Han protesterar faktiskt inte..... trots att det var några år sedan dom gjordes.... å det gör ju en mamma glad!
Den lysande stjärnan kommer från IKEA.... Kommer köpa fler.... Har dille på stjärnor....

Gillar Åhléns.... Där finns det alltid roliga, fina och lite annorlunda julgransdekorationer. Dessa fyra kommer jag troligtvis att slå till på i år. Elgitarrer, läppstift, väskor, stövlar, muffins, grisar, brudpar, ballettskor, gunghästar... och ja lite av varje finns det också där.... Kanske blir det en elgitarr också innan jag klar....




Mina tre adventsgranar är färdigpyntade, adventstjärnorna är 'startklara' för upptändning, ljus i massor är framplockade och piffade, amaryllsarna utvecklar sig fint och hyacinterna slår snart ut.... Let advent begin..... I'm ready!

Tack för alla era gulliga hälsningar.... Ni anar inte hur glad jag blir! 

Önskar er alla en härlig vecka!

19 kommentarer:

Unknown sa...

Har också spanat in julsakerna från Åhlens. Rackarns vad snygga de är. Hade väldigt svårt att välja, nu köpte jag inga, tyckte det var lite tidigt, vill ju spara lite på det roliga, men jag kommer definitivt att köpa några därifrån. Har ju dille på kitchiga julsaker till granen jag med, gärna fåglar och ugglor.
De hade en rosa hund som jag blev helt såld på, tyvärr matchar den inget här hemma förrutom Lovisas rum, försökte locka henne med den men tyvärr föll den henne inte i smaken. Tydligen bara jag som har lite "bad" taste här hemma:)).

Gillar dina sockrade äpplen, för visst är de sockrade eller ser jag illa.
Ha det bra!
Camilla

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Dom är faktiskt helt 'naturligt' frostade..... En morgon såg dom ut så där bara.....

Anonym sa...

Beautiful images!!!

Katarinas trädgård sa...

Jag känner mig inte lika redo för advent, var tog november vägen?? Den ökända jäääättelånga månaden har gått i racerfart! Men jo förresten, jag är nog ganska redo för allt decembermys! Försöker som vanligt hålla antalet måsten nere, och göra det jag tycker är kul. Men julpyntar du både hemma och i den fantastiska fjällstugan? Men där får det ju bara var svart, vitt och grått, hur går det med de kitchiga färgerna där?! Men jag är inte orolig, du löser det säkert med sedvanlig Charlottefiness!
Jag är väldigt nöjd med min lammöronkula, det var jättelätt att göra och jag har plockat fler blad idag...
Kram,
Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Fniss Katarina..... Jamen i fjällen är det inge' sånt.... där är det stramt och enkelriktat... Annat är det hemma.... där leker jag loss.... Gillar flera sorters stilar.....

Jo, jag pyntar faktiskt både hemma och i fjällen... Mycket mindre i fjällen förstås... Där blir det julgran och lite smått bara...

Stina sa...

Oh så snyggt! Denna gång kanske min man kan få som han vill ändå... Jag har alltid varit ganska så skeptisk mot de kitchiga julgrejerna och då ska han göra något själv vilket jag brukar bli måttligt imponerad av... Men din gran var ju helmysig! Tänk att det kan bli så fint med lite färg - ska nog chocka maken lite i år... Elgitarr på Åhlens måste jag bara spana in för maken är ju elgitarist! (Han är lite oroad över att lillkillen på 8 månader kryper fram till min bas hela tiden och ställer sig och diggar till musik.... Inte en basist till!)

Kram!
Stina

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Oj jag har absolut inte börjat men snart...brakar det loss. Jag älskar verkligen advent, den är nästan bättre än själva julen.
Fina bilder Charlotte!

Tyra

Godastunder-tokigaidéer sa...

JAg gillar också Åhlens och alla deras olka sorters julgrans pynt. Nästa lördan ska jag till Köpenham och shopa och då brukar det följa med hem em del olkia kulor från olika butiker. Jag köper nämligen bara en av varje men i silver el vitt......

Stjärnan från Ikea var jättefin, den har jag helt missat

Rose Garden Malevik sa...

Du är så DUKTIG och KREATIV :)
Ha det gott
Håkan

Almbacken sa...

Nu har jag läst "ifatt mig" på dina inlägg som jag missat i helgen. Härliga och inspirerande som alltid.

Ert vinterparadis är fantastiskt. jag gillar verkligen din strama men naturliga och varma stil där. Det passar verkligen.

Vinterpysslet - lovley!

Jag har inte alls kommit igång inför advent....jag är alltid lite trög i starten. Kan inte riktigt fatta att vi faktiskt är där nu. En liten fjuttig amaryllis är det enda jag har lyckats få hem. Nu blir det andra bullar.

Ha det gott! Kram Maria

Njut i din trädgård sa...

snart snart snart är jag också redo - ska bara fixa stearinljus och glödlampor...

Ha det gott!

AnnCharlotte sa...

Det finns så himla mycket pynt att köpa nuförtiden så helst skulle jag vilja styla om granen varje år...fast det gör jag inte men någon förändringblir det men håller mig till vitt, silver och glas...men jag gillar också det rosalila...funderar på att köpa nya föndterstjärnor...får se vad det blir ;)

gittan sa...

Jag är inte alls redo för advent, hösten har (för en gångs skull) passerat i racerfart. Pratade med make om det igår och varesig han eller jag känner fö at plocka fram adventspuntet till helgen. jaja, känlsan brukar ju infinna sig när man väl tar tag i det =)
Tack för alla uppmuntrande kommentarer, välbehövliga och värmande / Kram gittan

Ester sa...

Härligt!
Här är det inte lika färdigt... Vi började bra med att tjuvstarta glöggmyset i söndags, men så fick jag ett ryck och började måla om en väggfast bokhylla. Nu har vi böcker i travar över hela vardagsrummet. Hm. Undrar hur jag tänkte då..?
Må så Gott!

Lena Andersson sa...

Gillar också dina färger, super fint.
Mvh Lena

Lotta sa...

Åh, så mysigt det ser ut. Lite kitch i hörnen piggar ju alltid upp. Jag får nog ta mig in till Lagerhaus endera dagen. Tomteljusen var jätteläckra.
Men jag måste bara säga...din sons björktavla....himla snygg!!!
Kramar

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Oj, så långt du kommit i ditt adventstänk. Himla läckert iallafall med dina kitchiga kulor och trädgårdstomtar! :o)

Moa sa...

Oj du har laddat rejält.. får nog sätta fart så det blir klart innan helgen.. =).. dina saker från åhlens var jättesöte.. den med rådjuret på bara måste jag köpa till dottern som är lite frälst på just rådjur.. *ler*.. en given liten extrapresent. Ha det gott /Monica

Marie Lithén sa...

Jaaa låt det börja! Inte klar än själv men det gör inget, låt det börja i alla fall:)