onsdag 24 november 2010

Torkad juldoft - Dried Christmas scent

Nejlikor, stjärnanis och malda pepparkaks-kryddor..... strör jag lite här och var över arrangemang med mossa. Doftar garanterat jul. Bättre än bästa doftljusen (det blir en del såna också...). Pricken över i:et i doftblandningen är de malda pepparkaks-kryddorna som doftar tydligast. Har ni något bra doftknep?


Lavendeln har jag i en skål bredvid sängen.... 

Adventskalender!?
Funderar just nu över barnens adventskalender... Man kan väl säga som så att jag ligger lite efter med inköpen.... Eller, jag har inte ens börjat..... Har ni adventskalender med paket till era barn? Är riktigt ambivalent kring om det är dags att sluta eller inte... 



Kram,

18 kommentarer:

gittan sa...

Jag anv. mig också gärna av kanelstänger, stjärnanis och kryddnejlikor precis som du. I butiken njuter jag dagligen av det massageljus som står tänt på disken och sprider doften av apelsin & kryddnejlika. Doftar härligt!
Kram

Home and Lifestyle sa...

Lovely, your christmas decorations! I like them!

Warm regards, Ingrid

AnnCharlotte sa...

Med fyra barn borde jag slutat med paketen i adventskalendern för länge sedan....men icke. Men numera kör jag med tuggummi eller godis...inte ens inpackat utan knutet i en lång rad som jag sedan hänger upp i en dörröppning...både dekorativt och väldigt tydligt hur julen kryper närmre och närmre...och väldigt uppskattat. Hur gamla barnen är? Fniss...17, 15, 13 och 11 ;)))

Gunilla sa...

Jag bara njuter och försöker känna dofterna av julkryddorna när jag ser dina bilder.

Vad läckert det är med mossa på fatet det ser ut som en grön tårta. Himla läckert.

Jag kanske blir lite tjatig men du har så himla många fina ideer som du gör.
Jag vet inte hur jag skall komma ihåg allt.:o)
Jag gick ju igång på det uppstammade "trädet" som du gjort så när jag var in till stan så kikade jag om jag skulle hitta en rottingkula för att göra av men de hade plockat bort dem ur butiken.
Men jag får göra av nät eller något liknande.
Vad fint det är med blockljusen i krukorna.


Ha en riktigt fin fortsättning på veckan
Varma Kramar/Gunilla

Inger sa...

Finfina arrangemang och härligt med kryddor:)
Ha det gott!

Katarinas trädgård sa...

Stjärnanis är favoriten! Härlig doft och sååå vacker! Hel kardemumma är också snygg. En annan favorit är klassikern nejlikor i apelsin, en härlig, julig kombination. Eller choklad och apelsin, mmm... näää nu måste jag sluta innan jag börjar dregla! Dina arrangemang är som vanligt ursnygga, gillar speciellt din "Christmas Pudding" (är jag hungrig, eller vad är det med mig?)! Adventspaket måste man ha, men vi har gått över till att bara ha helgpaket. Och tur är det med tanke på att det i nuläget finns noll paket...
Kram,
Katarina

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Charlotte,
Så väldigt vackert och inspirerande med de mörka färgerna. Håller på och torka apelsin och äppleskivor i ungnen. Det doftar underbart.
Ha det så bra.
Kram Ingrid

Anonym sa...

Jag älskar att komma till din blogg uvijjk något fint, nytt och intressant.
Jag skickar dig hälsningar och en kyss.
Zondra Art

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Charlotte!
Vilken bra idé med malda pepparkakskryddan! Får man nästan prova. Jag gillar doftljus. Har olika dofter i nästan varje rum. Annars är julfavoriten apelsiner med nejlikor och självklart hyasinter en masse! ;)
Kramkram

Stina sa...

Vackert stilfullt - jag kan föreställa mig doften! Jag brukar lägga omalda kryddor på spisen (inte på plattorna!). När det blir lite lagom varmt doftar det mer... Oavsett vad man lagar... Håller på och jobbar på barnens första julkalender med paket... Undrar vem som tycker att det är roligast?

Kram!

Unknown sa...

Galet fint, Charlotte! Dina doftknep ska jag genast härma! Har också ett, men det ska jag avslöja när vi närmar oss julafton;)
Ha det gott!

lisa sa...

Min julstämning vill inte infinna sig i år, får nog titta in hos dig lite oftare...här får man verkligen inspiration. Tack för din kommentar.
Lisa/Lisas trädgård

Annelie sa...

Men guuuuuuuuud så duktig du är på att stajla foton.
Älskar det nya mörka, så himla snyggt med det gröna och naturfärgade. Det poppar liksom.

Kram

Bea sa...

Hej!
Härligt och mycket julstämning med dina vackra ljusfat med doft av kanel och julens kryddor - gillar.

Stjärnanis är svår att få tag på här hos mig och kanske finner jag den i morgon på min shoppingtur :)

Ha det gott!
Kram /bea

Lotta sa...

Underbar mosstårta! Mitt doftknep har äldsta sonen lärt mig. Kommer i ett litet inlägg sen. Jag slutade med kalenderpaketen när jag fick tjata på killarna att öppna dem. Småtrist, men förhoppningsvis minns de hur mysigt det var när de blir äldre.
Kram

Ölandsvindar sa...

Jag har bara ett dofttips och det gäller för hela året. Jag dränker in en trasa med flytande såpa och hänger lite diskret på något element så doftar det rent i hela huset. Men det kanske funkar med en liten tygpåse med julkryddor också.
Kram
Kerstin

oumberligating sa...

Flowar runt på din alltid fina blogg! Jag har ett enkelt knep, jag bakar luccebullar flera gånger i veckan då luktar det saffran tametusan hela tiden, plus att det är djäkligt gott..........finns inget bättre än att komma hem ifrån jobet, trycka i sig en 5-6 luccebullar och en liter röd mjölk....då är det Jul!
Ha en fin Helg!
Kram ifrån Peter!

Anonym sa...

Wow, this piece of writing is fastidious, my younger sister is analyzing such
things, so I am going to convey her.

My web blog: clases de musica