onsdag 8 december 2010

I mitt arbetsrum och...

Tycker att papperskrukorna man kan köpa på våren för att så i, är riktigt fina! DOCK urusla att så och odla i 'såklart'..... Men, allt behöver inte vara praktiskt. Med lite plast på insidan fungerar de i alla fall och jag kan inte låta bli att ha några dekorativa sådder i papperskrukor. De är snygga nu också att ha som ytterkruka till hyacinter och små julblommor.... Plast på insidan bara.


Vita hyacinter är överlägsna favoriter, men det är kul att prova på andra färger. 
Här är det 'blå' jag vågat mig på ;-) 

 
I köket
Barnens traditionsenliga stora pepparkaks-hjärtan hänger i fönstret och ska ska ätas första dagen på jullovet för att fira lovets start (det har dom själva kommit på....). Det blev en kalender ändå till slut som stod och väntade på dem den 1:a december. Är inte riktigt klar... fyller på lite eftersom. Men ni ser nivån: skumtomtar i cellofan till övervägande del ;-)


I hallen på övervåningen
Wall of childhood... Numera hängs det inte upp några fler foton på barnen här. Kom liksom av mig med framkallning av bilder i och med digitalkamerans intåg (och det var ju ett tag sedan nu....). Ja jag vet, jag vet... att det bara är en undanflykt..... 

Är ni bra på att komma i håg att framkalla bilder?
I riset hänger söta dagiskreationer... Mestadels änglar. 
Fniss... stackars ängeln på bilden... ögat har ramlat ner...
Barnens rum är närmast... Änglar utanför mina änglars rum.....


Vad roligt att ni gillade lufttorkningen av citruskivor! 

Det är inte många stackare kvar av de pepparkakor som bakades för drygt en vecka sedan. Dags att baka en ny laddning.... (med deg från affären... blink, blink....)

33 kommentarer:

Anonym sa...

Dear Charlotte your decorating with plants have left me breathless!
I love this simple and beautiful arrangements as decorations for the house.
Kisses and hugs, Zondra Art

Sussi sa...

Kul idé med en "wall of childhood"...
och jag håller med...nuförtiden är det sällan man framkallar några foton. Jag tror faktiskt inte ens jag skrivit ut något på en printer ens en gång. Synd!
Härliga änglar i riset! Man måste ha lite gammalt pynt också, och inte kan man ju slänga en sån fin ängel bara för att ögat sitter lite på sniskan!

Kram
Sussi

Gunilla sa...

Vad fint du gjort på krukorna du är ju som jag sagt tidigare verkligen iderik.
***
jag gillar skarp pardörrarna med kransar det är så himla snyggt.
***
Riktigt fint med alla barnbilderna, ett fint sätt att se hur de har förändrats under åren.
Varför gömma dem i byrålådan:o)
***
Jag har en tavla där jag har kort av alla dagbarnen som varit hos mig under alla år.
Riktigt roligt att kunna peka på bilden och säga till ett nytt barn att din mamma eller pappa har varit hos mig när dom var små ochså.
***

Julpyntandet har krympt hos mig jag tar fram det som jag absolut vill ha framme , och jag förnyar gärna.
***
Ha det gott
kramen/Gunilla

Unknown sa...

Det första jag slås av när jag ser bilderna är ljuset. Hur sjutton kan ni ha det så ljust??
Tycker det är mörkt hela dagarna nu för tiden.
Och gillar idén med de stora hjärtarna som äts för att fira lovet, något att fundera på om jag inte skulle härma:).
Ha det bra!
Camilla

Unknown sa...

Härliga hyacintbilder! Visst är de underbara. Blå har jag också i år! Snyggare färg på löken också:)

Kram,
Charlotta

gittan sa...

Nej, framkallning av foton är det dåligt med numera även här (och då får man datahaveri som straff!) Men Charlotte... KÖPER du pepparkaksdegen! Det gör inte jag "skrattar" fast det beror kanske på att jag inte tycker att den degen är särskilt god och jag äter ju mer deg än färdiga kakor =)
Kram

Laila sa...

De där pappkrukorna har jag faktiskt aldrig sett, men så är jag inte den som besöker trädgårdsbutiker särskilt ofta och när jag gör det är jag en målsökande robot...
De ser fina ut, ska inkludera dem i min sökmotor!
Ha det gott!/Laila

Home and Lifestyle sa...

Hi Charlotte, I like your hyacinter, it's one of my favorite flowers! Near my pc I also have a hyacinter, it smells lovely!

Warm regards, Ingrid

M/S Design sa...

Fint pyntade hyacinter!
Synd att man inte klarar doften.
Mariana

Rose Garden Malevik sa...

Gillar Skylten :)


D
U

Ä
R


B
Ä
S
T

Passar bra på dig :)
Håkan

Njut i din trädgård sa...

Så mycket julinspiration du har här!

Jag väljer vit amaryllis. Och så några röda...

Cellofan måste jag införskaffa!


Har varit ifrån datorn en längre tid, men nu ska jag ta mig tid att njuta lite här hos dig. Fångas av ditt flow som jag älskar!

Ha det gott!

Katarinas trädgård sa...

Åh, så mycket fint! Hmm vilka idéer kan jag stjäla den här gången... Pappkrukorna var riktigt snygga, det skriver jag på handlelistan. Blå hyacinter är fint och allra bäst som snitt, men vita är ju också snygga.... Alla dessa svåra beslut!
För ett par veckor sedan skickade jag faktiskt iväg ett gäng bilder för "framkallning", eller vad det heter nuförtiden, brukar sätta in bilder i album på jullovet. Men nu har jag nästan bara trädgårdsbilder och de känns inte särskilt roliga att sätta in album, vem vill titta på dem förutom jag? De sätter jag ju in i "bloggalbumet"!

Det är ju inte bara i din fjällstuga du har det fint; hemmahuset går minsann inte heller av för hackor! Högt i tak och ljust och trevligt!

Kram,
Katarina

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära idésprutarväninna,

Att öppna din blogg är lite som att öppna en liten julklapp varje gång. Lite förväntansfull trycker jag pekfingret på Trädgårdsflow och omslagspapperet liksom faller åtsidan för att avslöja vilka ljuvliga idéer denna presentkartong skall innehålla...

Okej, lite lång omskrivning för att säga att det ALLTID finns något fint-intressant-mysigt-vackert i dina inlägg och ALLTID något som undertecknad copycat liksom gärna vill härma... Å nu var det nog både ursöta små frösåddkrukisarna för doftagottblomstren, jullovsfirarpepparkakor, ja och en hel del till.

För att inte tala om travdrottningens senaste skönhet... och nu talar jag inte om hästar. Trave, stapel, pyramid, kalla det vad du vill, men vare sig det är kransstommar eller torkade citrusskivor, så blir det så SNYGGT när du lägger upp dem så där. Ja, suck, nu blir det citrusshopping i morgon!

Oj så jag babblar, fast jag borde lägga barn istället. Nå, tack än en gång för fin blogginläggspresent!

Stor kram, Helena

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Kul att få kika in lite hos dig! :) Vilken bra idé med foto-väggen på barnen. Vi har gjort något liknande inne på vår lilltoa. Vi har samlat alla souvernirer och bilder från resor. Kul både för oss och våra gäster. :)
Jättefina krukor du har gjort och jag gillar verkligen din adventsljusstake.
Kram, kram

Inger sa...

Mysigt hos dig Charlotte:)
Fotade med två kameror under en tid men nu är den analoga undanstoppad för gott och en filmrulle ligger sen länge och väntar på att bli framkallad...
Ha det gott!

Stina sa...

Åh vad fint hus ni har!!! Söta hyacinter - pappkrukor var supersött! Har faktiskt precis börjat "nysta" i iPhotos bibliotek efter foton att framkalla..... Har inte ett enda papperskort på yngsta sonen och nu är han nio månader!!!! Måste ju ha lite foton på väggarna om inte annat.... I bland drömmer jag mardrömmar om att hårddisken skulle bli förstörd - jag måste skaffa backuper!

Kram,
Stina

Tulipa sa...

Hej!

Så mycket mysigt pyssel av alla de slag!

De där pepparkakorna har en strykande åtgång! Tyckte det var en kul idè av barnen att de skulle äta sina fina peppisar första dagen på lovet..för att fira(!).

Alla kalendrar är väl bra, jag kör på varannan dags kalender, en kompromiss!

Fint med fotona på väggen! Vi är nog många som har dåligt samvete för att korten bara ligger i datorn, jag har inte gjort barnens fotoalbum på säkert ett och ett halvt år....så dåligt samvete...

Tusen tack för din jättefina hälsning!!! Du formulerade det så bra, jag har verkligen läst kommentarerna och känt sån tacksamhet!

Stor kram Mariette

Godastunder-tokigaidéer sa...

Superfint med hyacinter, vita är favoriten här med. Visst är det härligt med de olika uppsättningarna man kan göra med dom flera tillsammans eller en och en....

Härlig inspiration
Kram Anna

Lena/isklockan sa...

Gillar dina pysselgrejer. Mysigt hus ni har. Ja här tog också första omgången pepparkakor slut fort. Men jag har deg kvar och ska baka mer när tiden räcker till. Kram

Jord under naglarna sa...

Såna där dagisänglar känner jag igen! Tyvärr går de lätt sönder.

Jag tycker att blå hyacinter doftar mera än vita, men vita är snyggare... :)

Roligt med barnens egna påhittade traditioner, i alla fall så länge det är möjligt att uppfylla dem.

lisa sa...

Så fint...som alltid hos dig. Jag är urusel på att få bilder framkallade. Man borde ju...hon i fotoaffären sa att man inte kunde garantera hållbarheten på CD-skiva om man gör en backup, mer än kanske högst 10 år..och man vill ju titta på barnens uppväxt å annat med längre än så !
Lisa/Lisas trädgård

Helens trädgård sa...

Hej Charlotte!
Vilken smart idé att använda pappkrukorna till julens Hyacinter! Supersnyggt blev det också :=)
Det ska jag försöka komma ihåg!
Ha en fin dag!

Gunilla sa...

Men vad säger du.
Kompisens karl kommer härifrån.
Ja världen är bra liten.
Har du ett efternamn.
Kanske det är någon jag känner.:o)
Kanske han har varit dagbarn hos mig, gud vad häftigt.

Ha det gott


Kram

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så fina små arrangemang - och goda pepparkakor. Gillar också dina citrus-torrisar.
God Jul Eva

Sophia Callmer sa...

Du är finurlig med pappkrukorna, snyggt!
Wall of childhood har vi härmed, men precis som hos dig har det liksom stannat av, egentligen synd, i datorn och på alla hårddiskar finns massor av bilder, men får ut dem det är bara till alla jobb.. här är det kanske lite skomakarns barn.. karm Sophia

Lotta sa...

Det är så roligt att se bilder från ditt hus, vackert och inspirerande kan man verkligen säga. Jag slutade också framkalla och faktiskt även fota barnen lika mycket när det blev digitalt. Men dessförinnan!!! Herregud, nu kan jag tycka synd om ungarna, de fick ju inte vara ifred långa stunder förrän jag smög upp och fyrade av en blixt. Har planer på att sätta ihop varsitt tjockt uppväxtalbum till dem så småningom.
Vilken härlig kalender, bra att locka upp de små liven med på morgonen kan jag tro!
Kram

Ölandsvindar sa...

Bra att jag såg dina hyacinther. Då kom jag plötsligt ihåg mina som jag har ställt svalt i källartrappan! Blå har alltid varit min favorit, men vita är också vackra.
Kram
Kerstin

Iga sa...

pięknie prezentują się te hiacynty
wogóle miło u Ciebie :)
pozdrawiam serdecznie

Moa sa...

Det var jättefint med de där papperskrukorna.. ser så fint och juligt ut med ditt pynt, något att inspireras av. Säger som flera att man har alldeles för lite papperskort nu för tiden.. skärpning på den fronten för de jag har gillar jag och *myser* lite varje gång jag ser korten på mitt lilla barnbarn jag fått.. lycka att se dem liksom i förbifarten i vardagen. Vill säga att jag läste det fina reportaget om dig i Drömhem & Trädgård.. ett fantastiskt fint reportage.. Grattis. Du är en inspirationskälla med dina bilder och dina textila konstverk, som jag tagit till mig. Är man textillärare som jag så uppskattar man ju textila fina arbeten och jag har ju oxå samlat på mig en del och nu har jag börjat använda dem som du ser, hur roligt som helst är det och mycket att jag kom igång var tack vare dig.. *Lycka*.. så tack för detta. kram och ha en härlig helg.. Monica

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Moa!

Tyvärr tror jag du förväxlat mig med någon annan. Känner inte till att jag ska ha varit med i något reportage i Drömhem och Trädgård....... Men nu blir jag förstås väldigt nyfiken på att köpa tidningen förstås :-)

Kram
/C

Moa sa...

Oj förlåt.. jisses så galet det blev, jag vet vem jag skulle skriva till men har förväxlat er.. ni har ju BÅDA så mycket fint på era sidor.. o är liite lika och så har väl julstressen satt in hos mig.. *fniss*.. kram Monica

Gunilla sa...

Vi har ett par som bor på andra kvarteret som heter Lars och Sonja de har pojkar det vet jag men namn det har jag glömt.
De har inte varit hos mig som dagbarn, ...det vet jag säkert:o)....
En av pojkarna gick i min dotters klass hon är född 67.
Jag ser deras hus härifrån där jag bor.
Det finns ett annat par ochså han heter Allan men frun????
Ha en fin Fredagskväll
Kramen/Gunilla

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Håller med dig när det gäller krukorna. SNYGGA är de men helt olämpliga att så i. De torkar ut alldeles för fort.
Trevlig helg
Birgitta