lördag 4 december 2010

Plastic fantastic

Utbudet av trädgårdsmöbler blir bara roligare och roligare. Mitt hjärta slog ett extra slag när jag nyligen såg en bild från JSPR:s serie Plastic fantastic. YES!! Sånt här gillar jag! Möbler som ser ut att vara gjorda för innebruk, men som är gjorda för trädgårdslivet. Serien lanserades tydligen redan 2005 och har sedan dess utvecklats och utökats till att det i dag finns stolar, soffor, fåtöljer, byråer, bord och diverse annat som du kan ha ute i trädgården i ur och skur. 
Möblerna är är täckta med mjuk och flexibel gummi

Vill ha, vill ha...
en rokoko-stol ståendes i skuggan under min ek


Alla möbler i serien går att få i allt från guld till rosa.... Guldsoffan är något alldeles extra.... jag lovar ;-) Något för de riktigt vågade....


OM nu en stol skulle bli min tror jag dock att jag håller mig till den mer natur-betonade färgskalan. Även om det skulle vara riktigt skojigt med en plommonlila förstås.... Och varför inte ha en byrå utomhus? I den skulle man kunna ha sådant man vill ha nära till hands. Trycka ner alla de där miljarders med småsaker man behöver i tid och otid, men som inte ryms i fickorna.... Oh.... vilka stilleben man skulle kunna arrangera på byrån, en svart eller mörkbrun sådan. Jag säger bara..... 


JSPR gör också strikt minimalistiska möbler och spänner över en bred stilskala i sin produktion. Här är några moderna ljuspelare jag blev tilltalad av, med olika utskurna mönster. Undrar om dom finns i rost ?! ;-)

Alla bilder kommer från JSPR

Högt upp på min önskelista finns annars den här bänken från Byarum. Design och kvalitet på ett helt annat sätt än Plastic fantastic. Jag gillar båda!

Bild från Byarum

I källaren hos mig står en bänk med rygg i samma stil som Byarums som säkerligen är över 100 år gammal. Tyvärr behöver alla träribbor bytas ut och sen är den målad i två grälla färger....hrmmm.... hur tänkte man... ? Längtar tills att den får komma upp från mörkret för att glänsa i trädgården i stället. Har ett fotografi av vårt hus från sekelskiftet. Där står det två sådana bänkar... tror den jag har i källaren är en av dom.

*
I dag har jag varit på julmarknad och köpt goda ostar. Mmmmm..... Riktigt smaskiga på pepparkaka och tillsammans med glögg....


Vi har kommit till andra advent bara så där utan att man hann blinka.... Tycker att det är ganska mysigt just nu!

Ha en skön dag!

25 kommentarer:

Almbacken sa...

Så läckra! jag faller ju direkt för den svarta.....men kanske inte till mitt 70-tals hus....

Byarumsbänken är ursnygg och passar precis överallt.

Dom där ljuspelarna är mycket, mycket fina. Jag håller med, hade varit super i rost och då hade de också passat in i vilken trädgård som helst. Rostiga dito hade jag helt klart kunnat tänka mig på vår framsida.

Kram Maria

Annika Christensen sa...

Hej!
Ja en såda stol mitt i bäcken kanske...??
Ser mysigt ut på julmarknaden.
Här snöar det nu men det verkar som om vi har lite snö jämnfört meda andra.
Sov gott min vän
annika

Helena, The Swenglish Home sa...

Wow, vilka grejer! Och jaaaa, jag villlll också haaaaa en rokokostol för utebruk - gud så underbar!

Det låter som du har lite pinnsoffepyssel att se fram emot i vår... ;-) Du kanske kan skrämma den med att den får vara snäll att samarbeta vid renoveringen, annars blir den brasved?

Julmarknadsbilden är det verkligen Bullerbyvarning på - så fint med all snön, de gamla husen och gärdsgården (hm, stavas det så?). Tänk, trots att jag får väderrapporter från hemlandet så blir jag lika förvånad varje gång jag ser bilder på dessa snömassor - otroligt vackert, men oj så mycket jobb att slunga och skotta!

Stor och VARM, snöfri kram,
Helena, The Swenglish Home

Prästgårdseva sa...

Visst var rokokostolarna läckra men jag hade nog inte vågat mig på dem. Bänken från Byarum däremot, skulle passa var som helst utan att man behövde vara ett geni för att det inte skulle bli pannkaka av mixen. Riktigt läckra i sitt formspråk. Precis som det anstår ett företag som Byarum.
Har inte hunnit kommentera hos dig på ett tag men blev stum av beundran och avund för ditt vinterparadis. Hade redan tidgare anat ett gammalt fint trähus i bakgrunden på dina trädgårdsbilder.
Och ditt julpynt.... Mmmm.
Men jag måste erkänna, att jag föredragit om du inte berättat, att paketen bara var fusk. De såg så spännande ut och satte genast igång fantasin om vad som kunde tänkas finnas i dem. Precis som det oftast är i verkligheten: Spänningen och förväntningarna är ofta viktigare än innehållet. Resan viktigare än målet osv.
Ha en riktigt skön 2:a advent!

Kramar
Eva

Godastunder-tokigaidéer sa...

Den svarta hade gärna fått flytta hem till mig.
Julmarknad kan man inte få för mycket av...tycker det är såååå mysigt. Stilton och pepparkaka är en god kombination at prova.

Ha de
Kram Anna

Bea sa...

Hej!
WOW...vilka stolar! Trädgårdsrum i rokoko :)
Vilken stämningsbild från din julmarknad.
Ha en fin 2:a advent!
Kram/Bea

Anonym sa...

Min allra allra vackraste blogg-människo-vän (jo hela vägen inifrån och ut på yttersta nästippen)...... Din varma kärleksfulla kommentar fick mig att ta några danssteg med Milda och Mats i famnen!

Woooooooow för möblerna Du visar, jag smäller av. Jag är så nöjd med att jag personligen låtit 'less is more andan' gifta sig under pistolhot, med 'more is more'. Fasiken så dejligt inlägg goa C!

Nu kommer jag till Din viktiga fråga och jag har ett svar som Du måste ta del av, var kan jag nå Dig? Jag skall se om jag hittar Din mailadress, annars har Du min sparkoflife@live.se

Love

Agneta

Edtiaflicka sa...

Wow... verkligen häftiga utemöbler!
Jag var också på julmarknad igår, i Nora. Det är sååå mysigt att gå runt och titta på allt vackert , det blir så stämningsfullt (men ganska kallt) :)

Ktam Ida

Boäng sa...

Häftiga stolar. Jag tänkte direkt - Nåt för Hannu ;)
Ljuspelarna var mycket vackra liksom bänken, en klassiker. Här står också renoveringsobjekt i uthuset. Men den som väntar på nåt gott :)
Måste säga igen att din blogg är så smakfull, vackra bilder. Ett nöje att läsa.

Katarinas trädgård sa...

Jättefräcka möbler! Men hur är de att sitta i, är det inte lite plastigt, frågar sig praktiska Katarina?! Själv föredrar jag numera en halv meter snöfluff, för att sitta riktigt mjukt och skönt, fniss...

Bänken från Byarum är ju en riktig pärla, du måste ju bara få ordning på din i källaren! Roligt att se gamla bilder på sitt hus, vi har också en från utsidan när huset var ganska nytt, tänk om man hade fått titta in också.

Julmarknad låter mysigt, själv har jag varit på Coop Forum...
Kram,
Katarina

Inger sa...

Galna trädgårdsmöbler!
Föredrar Byarum och din bänk i källaren kommer att bli bäst, särskilt om den tillhör huset.
Ha en bra dag! Även om den är kall...

Gunilla sa...

Hej Vännen

Visst ser möblerna fräcka ut men ingen plast för mig.
Den fina bänken gillar jag skarpt, lyckliga du som har en i källaren den blir superfin när den får komma ut och gjorts iordning.

Rost och trä gillar jag det är så snyggt.
Försöker hitta grejor som jag kan använda i trädgården, en liten gammal rostig eller trä sak kan förhöja blickfånget jättemycket.

Vad fint det ser ut på marknaden.

Ha en riktigt fin 2:a advent.

Jag skall gå på klädparty. Green House har rea. :O))))

Varma Kramar/Gunnilla

Unknown sa...

Wow! Det där var ju urfräcka möbler!!! Säkert ganska fräcka priser också, misstänker jag. Men åh, vad de skulle passa i min trädgård:)
Ha det gott!
Charlotta
P.s. Ja, vilka turgummor vi var som vann hos Isa! Och Hillevi också! Tänk, vi tre som träffades på trädgårdsmässan:)

Ester sa...

Jätteläckra! Undrar om man kan få med några statister i svepande klänningar också? Eller en mindre stråkensemble?
Håller med om att ljuspelarna skulle göra sig bra i rost. Vitt är jättefint i början - men inte med gröna alger och grådaskig föroreningsbeläggning...
Må så Gott!
Ester

gittan sa...

Gud vad läckert! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en stol i skuggan under Valnötsträdet. Ljuspelare har jag sett liknande i rost hos en leverantör - s snygga!!! Funderar skarpt på om man ska våga sig på att beställa hem några inför vårsäsongen - de kostar ju en slant även i inköp, fast egentligen är ju den stora frågan om de blir sålda... Ha en fin dag / kram gittan

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilka häftiga! Byrån tror jag skulle passa perfekt i mitt kommande växthus... Om det nu blir något sådant någon dag. ;)
Bänken från Byarum finns också på min önskelista. Skulle så gärna vilja ha en sådan stående vid mitt trädgårdsland. Då kan man välja om man vill sitta o kika på växtligheten och blir det för orensat och ogräsigt kan man vända på sig o kika ut över havet istället. :)

Ha en fin kväll!
Kram, kram!

Tusenfröjd sa...

Så läckra stolar! Den där svarta skulle sitta fint!!!
Ha en fin adventskväll / Liv

Lotta sa...

Hmmm, en rokokostol (eller två) i skogsbrynet - varför inte. Har alltid velat ha en gammal järnsäng med prinsess-myggnät där men nu börjar hjärnan snurra lite.
Kramar

Stina sa...

Oj - läckert! Men Byarums saker är fantastiska - har sutt it och dreglet på deras hemsida måååånga gånger! Va kul att ha en soffa som hört till huset så länge! Hoppas att du finner tid att fixa till den någon gång... Mysigt med julmarknad! Inte riktigt läge för något sådant med två småbarn - blir bara stressigt...

Kram!
Stina

Laila sa...

Byarums sortiment ska jag titta närmare på. Annars föredrar nog vår torparträdgård möbler som ser ut som gammaldags trädgårdsmöbler...
Ha det gott i snödrivorna!/Laila

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej svejs i julstugan!!!
Hittade hit genom Håkans Party SATURDAY SHOW OFF och jag har haft en mysig stund här hos dig.., man tackar!!!
Jag kikar vidare och återkommer snart igen....
Kram till dig
Marianne

Mona sa...

Ja, jag säger nog också vill ha, vill ha! Jag skulle gärna ta några svarta rokokostolar!
Ha det så bra!

Sandra sa...

DE va verkligen lite annorlunda trädgårdsmöbler! Byrån, en svart sådan, skulle mer än gärna få flytta in i våran trädgård! ;)

Jag tycker också de e riktigt mysigt nu, fast tiden går snabbt - till min sons glädje, han väntar på tomten så de bara gnistrar i ögonen! :)

Ha en fin dag!
Kram Sandra

Lisa sa...

Jag säger bara WOW! Det här går jag igång på... Salig är ordet :)

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

..Gaaaaaahhhhhhh! Så läckra möbler! Jag vill också ha en rokokostol NUUU:-)

Kram H.