måndag 24 januari 2011

Fröer

Har varit sen med mina beställningar av fröer i år. Men nu så, börjar dom droppa in i brevlådan. De flesta fröpåsar är ju bildlösa. Men några få hade faktiskt en bild på framsidan. Här är några av dessa. I bland undrar jag över vilken taktik jag egentligen har vid beställningar av fröer :-) Med bestämdhet kan jag i alla fall konstatera att någon logik inte är inblandad i besluten. Utan mer känslor som: 'Åhh....vill ha....men gu' vad snygg.....' och liknande..... Hur är det för er?


Sen gällande var allt ska planteras någonstans är min filosofi: 'det löser sig!'.... Så vid beställningstillfället har jag oftast ingen konkret vision om var allt slutligen ska få växa... Ja, kanske en del vet jag, men det flesta inte... En aningens kaosartat kanske - men det har fungerat hittills.... :-) Jag litar på maggropskänslan, som så ofta!!

Längtar
Det här längtar jag efter.... att få väcka liv i växthuset. Men än dröjer det två månader till.


I dag är det plusgrader ... så good bye islyktor.... men ett steg närmare våren förhoppningsvis!

Kramar,


29 kommentarer:

Gela sa...

Vad härligt det låter. Jag gör också så först kommer fröna hem och sen gör jag planer efter dom. Ha en fin dag/Gela

Annika Christensen sa...

Härligt med +grader och fröer... vårigt som bara den. Jag sitter med ett sådd jobb till Ica kuriren som skall vara iväg så fort som möjligt....
Här är allt frostigt idag.
Ha en skön dag
Annika

Iga sa...

ależ piękna odmiana nagietka :)

Ruben sa...

Klart man måste prova lite nyheter, annars får man ju aldrig in något nytt i trädgården - men man ska ju helst plocka bort något annat i stället i rabatterna. Men det är lättare sagt än gjort! ;-)

Din Lysimachia liknar väldigt mycket Lychimachia atropurpurea, som jag sådde en gång i tiden. Den blev hos mig aldrig så fin som på bilden. Men jag är säker på, att du lyckas mycket bättre än jag med dina sådder!

Spänd på dina tulpanodlingar!!

Ha det gott!
/Ruben

Annelie sa...

Ha, plusgrader på Bostons kallaste dag. Så fräckt!
Här skulle jag kunna göra en islykta på rekordtid.

Fniss, att du skriver om fröer idag, jag sitter själv ock knåpar på ett frörelaterat inslag. Första dagen här utan vare sig sjuka barn hemma eller snödag på 9 dagar. Borde nog städa.

Måste säga att det är svårt att hålla begäret i styr när man tittar på fröer och blommor. Jag är nog lite som dig och köper efter blommans wow faktor ibland. Som du säger, det löser sig sedan var det ska planteras.

Visst är de svarta blommorna läckra och svåra att stå emot? Chrysantemum ser ut som om den skulle kunna vara en bra partner till den mörka vallmon, men vallmon är väl mer en försommar och mummen en sensommar-höst blomma antar jag.

Den där cucumbaer Crystal Apple, ser ut som en squash, undrar, och calendulan... wow!

Lyllos dig som har ett växthus, tänk på det när du inte är nöjd med vad du har. Mycket vill ha mer. :)

Många brrr:iga kramar

Annelie

Anonym sa...

Jag har heller ingen taktik och planering finns aldrig. När det är tid att plantera ut dem då brukar jag börja fundera på var de åtminstone skulle kunna rymmas och passa in, vilket inte alltid är kombinerbart "hahaha" Just därför försöker jag undvika ett-åringarna de passar aldrig in bland mina perenner! +grader även här och snart hoppas jag all snö/is smält bort för jag vill rensa planteringarna från fjorårsris innan snödropparna blommar.
Kram gittan

Home and Lifestyle sa...

Heey Charlotte!

You remind me that I still need to seed, I got some seeds last year but a little bit too late, so the seed period was over.

Above zero ... that is a good sign, waiting for spring! I am looking for the first time we can eat in our garden, with sunshine and maybe some flowers!

Many hugs for you!!!! Ingrid

Ester sa...

Fröer, det är lycka det..!
Må så Gott!
Ester

Frøken Solhat sa...

*SMILER* kender godt fornemmelsen af "må have" og impulskøbene - det er svært at begrønse sig.......men tro mig i sidste ende bliver det godt, med alle de såbakker og prikleplanter :0)

Knus Dorthe

Monica fra Koseleg sa...

Hm - litt som meg du med andre ord! Jeg følger omtrent samme prinsippet når jeg bestiller frø. Jeg prøver å planlegge, men det dukker alltid opp noe som jeg bare må ha- og som jeg helt sikkert kan finne en plass til etter hvert...
Sitter også med første frøposene- gleder meg til å begynne! Nå skal det handles såjord etc.
Ønsker deg en fin uke!
Mvh Monica

Fundera grönt sa...

Mmmm fröer.. Ser mycket spännande ut dina fröpåsar. Jag har inte beställt några ännu, men är på gång...
ha det gott!
Nanna

Laila sa...

Känner igen mig! Beställer en massa och har inte en susning om var de ska bo. Det blir som det blir...
Ha det gott!/Laila

Dessie sa...

Åh ja jag har köpt hem sättjord och fröer och står startklar och väntar bara på våren nu. =)

Hoppas att du får en fin dag

Kram Dessie

Katarinas trädgård sa...

Det är lika bra att erkänna; jag har inte beställt ett enda frö!!! Någonsin!!! Det måste vara något fel på mig... Det är nog min otålighet... Eller platsbrist...Men jag har faktiskt ringt till kommunen och frågat efter lediga odlingslotter, så kanske jag kan utöka mina arealer och ha plats för lite mer, yesss!
Åh vad jag skrattade åt din kommentar, du är ju för skojig! Men det snöade lite i går kväll, så det är inte någon vår här heller i dag, suck...
Kram
Katarina

Njut i din trädgård sa...

Här är det planering som gäller. Jag är en riktig snålvarg också och vill inte köpa ngt i onödan. :)

så trist det låter.

He he

~*~ saskia ~*~ sa...

Cannot wait to see Spring arriving at my doorstep. All your sweet little plants make me crave SPRING!
Have a lovely evening, Charlotte xx

Scilla sa...

Fröer i posten är ju bland det roligaste som finns! Lyckliga du som har ett växthus! (Har i och för sig en glasveranda... men man vill ju alltid ha mer!) Snar är det dags!

Kram,
Stina

Landliggeren sa...

Hvis Yellostone (gulerødderne) hører til impulskøbene kan jeg kun sige, at det var et godt køb. Vi havde dem sidste år til stor glæde! Mine eneste frøindkøb har foreløbig været udsalgsfrø. Prøver at holde glæden lidt hen, så jeg ikke skal kigge længselsfuldt på poserne alt for længe ;-)

Bedste spirende hilsner
Birgitte

Inger sa...

Ja, om två månader drar vi igång på allvar:) Härligt att gå på känsla, funkar säkert bra i detta sammanhang.
Ha det gott!

Madame C sa...

Mmm, så mycket fint och Chrystal Apple också, ser jag:) Härligt! Jag längtar också...
Kram,
Charlotta

Helena, The Swenglish Home sa...

Fniss, ni är för härliga, ni trädgårdsentusiaster! Näe, don't get me wrong, jag gillar ju verkligen att pyssla ute. Skillnaden är att jag än inte drabbats av frö-välja-beställa-ivern, då jag är mer dragen åt styla-med-det-som-kommer-upp-som-sambon-har-petat-ned. Än så länge dominerar han grödan och grönskan, och jag får härja lite mer inomhus, men en dag skall jag nog smyga in några idéer ute också... Psst, säg inget till honom!

Svarta och mörkröda läckerheter är verkligen spännande... och jag är övertygad om att allt du har beställt, oavsett genomgående plan eller ej, kommer att bli kanon i charlottsk tappning!

Kram!
Helena

billan sa...

Det är helt rätt att gå på känsla! Sån är jag med, det är väl det som gör att jag just nu ägnar mycket tid åt att stirra upp 23 sorters chilepeppar.... underbart när det grönskar i byttorna.
Idag har vi i alla fall haft samma väder du och jag, plusgrader och takdropp:)
Kram!

Lotta sa...

Jag längtar också efter att få starta upp växthuset, eller åtminstone kunna öppna dörren! Den där Lysimachian står på min lista också, läcker liten sak!
Kram

Puumuli sa...

Jag tittade just i går igenom frökatalogerna utan att ha någon som helst vision om vad jag vill så. Att så perenner har varit trevligt så det ska jag nog fortsätta med men de där ettåriga är ett problem ännu.

Måste nog försöka planera lite innan jag tar och beställer något... Eller så gör jag som alltid d v s bara beställer.

Ha en trevlig tisdag!

Kram
Sari från Puumuli

Lisa sa...

Hi hi, känner precis igen mig i det där, oplanerat för det mesta. Vilken grymt läcker ringblomma du hittat, lite fransig i kanten.
Lisa/Lisas trädgård

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja vi verkar göra ungefär samma sak vid beställning av fröer. Låter magkänslan styra och sedan planera vart dom skall få plats.
Ibland blir det lite för mycket men då kan man alltid ge bort.
Kramar:)

Gunilla sa...

I slutändan brukar det bli riktigt bra.
Jag handlar med ögonen och sedan står jag där med massor av plantor men jag planterar ganska tätt.
Och jag brukar ändå köpa till färdig plant. :o)

Ha det gott
Gunilla

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oh, visst är det roligt med fröer! :) Känns nästan som när man var liten och samlade på fina saker. Sitter och plockar med mina fröpåsar på kvällarna och drömmer om hur allt ska bli. Jag har inte heller någon riktig plan för var allt ska få plats... Men det brukar ordna sig... Ett "försvarstal" som jag brukar köra med är att "det är inte säkert att allt tar sig". Då måste det finnas alternativ... ;)
Ser ut om du gillar ungefär samma färger som jag i år. Svart/burgundy rost och ljusgult är mina favoritfärger just nu... :) Kramar!

Sophia Callmer sa...

Har börjat med fröerna, har beställt lie och sitter med en lång, lång lista som nog måste kortas ner lite..
Chilierna har grott upptäckte jag idag, hurra. Fina dina drivtulpaner blev! ha en skön helg/Sophia