torsdag 20 januari 2011

Pressglas och twitter-dagbok

Pärlhyacinter på rad i små pressglas blev det i stället för den kruka jag egentligen hade tänkt använda. Lite pilligt att få bort jorden från rötterna är det förstås, men ändå lättare än hyacinters rötter. De upplever jag som mycket känsligare.


Har alltid tyckt att färre än tio tulpaner i en vas ser lite 'ödsligt' ut.... om man nu inte har enstaka tulpaner i vaser.... för DET är mycket vackert. Men ett 7-pack fyllde upp den stora cylindervasen ganska bra tycker jag, så nu har jag raskt ändrat mig ;-)

Glaset till höger är inte ett pressglas som synes. Jag saknade ett enda, 
så då fick det bli det här söta vattenglaset med ristat mönster på istället.

Twitter-dagbok
Nyårslöften har jag aldrig gett, annat än när jag var liten och lovade att inte äta godis under ett helt år mot en rejäl belöning... Men i år har jag på nåt sätt ändå lovat att göra en sak. Har skaffat en kombinerad väderlogg och dagbok. En sida för varje dag där det är lite förtryckt gällande vädret, men sen finns det ändå rader att skriva något på. Tanken är att använda den till kortfattade anteckningar utifrån det som händer i trädgården (sånt som inte skrivs om på bloggen, eller noteras på samma sätt), men så klart ryms lite annat också om man så vill. Jag hoppas verkligen att jag håller ut hela året och fyller boken med intressanta notiser. När jag visade den för min svärmor sa hon: 'jaha, du har skaffat en twitter-dagbok'..... fniss... det tyckte jag var ett ganska passande namn på den... ;-) Är ni duktiga på att föra väderdagbok, trädgårdsdagbok eller annan dagbok annat än genom en blogg?

Är totalt förtjust i Marimekkos pressglas-skålar. Helt fantastiska är dom och går att använda till ALLT.
 Hos mig finns det en Ittala-outlet..... behöver jag säga något mer... ?


Sol i dag och - 4° 

Bäst att jag skriver upp det direkt i min manuella tvittersamling.... ;-)

23 kommentarer:

Annelie sa...

Vackra bilder på pärlhyacinterna i glasen, krispigt fräsht. Likaså tulpanerna i stora vasen. Har själv prövat på i en fishbowl vas som var väldigt lyckat. Tulpaner är min absoluta snittblomma-favorit.

Vilken bra Twitterbok (fniss) du har skaffat dig. Mina föräldrar gav mig en liknande för länge sedan som var en 10-års kalender. Tyckte det var helkul att jämföra väder från år till år.

En Ittala outlet? Tänk vad härligt att kunna shoppa där, vilken lyx. Kommer ihåg att du grävde en rabatt i form av en Ittala vas i höstas. Ska bli spännande att se bilder i vår.

Många kramar till dig Charlotte!

Anonym sa...

Beautiful images and home dear Charlotte!
Cute kitty!
Greetings and kisses.

NataljaOblonskaja sa...

Usch nej, dagbok klarar jag inte av, glömmer redan efter andra dagen att skriva i den. Men min farmor var en rackare på att föra väderdagbok, varenda dag sedan....ja, bra många år bakåt i tiden förde hon anteckningar i sin almanacka om hur vädret var.

Gillar tulpanerna i din vida skål. Försökte mig på något liknande men hittade ingen bra skål, så resultet blev inte lika bra som ditt. Att sprida ut växterna så där i små fina glas är också något som jag gillar. Fast ändå satte jag mina pärlhyacinter i kruka...ska nog flytta på dem :).
Ha det toppen!
Camilla
P.s. Du får gärna dela med dig av ditt väderläge för dagen fler dagar :)

Madame C sa...

Åh, de pärlhyacinterna, så vackert! Håller som vanligt med dig - om allt:) Och jodå, jag för kalender över väder och annat. Förra året trodde jag det skulle gå att ersätta kalendern med bloggen, men si det gick ju inte, precis som du upptäckt. I år har jag Eva Robildts fina från Burde.
Ha det gott,
Charlotta

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte!

Your pärlhyacinter are so lovely, I also have them in my house!

Here the sky is blue and the sun shines...I think I take some time to make a walk!

Warm regards, Ingrid

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Fint det blev med rötter utan jord. Kändes väldigt krispigt och vårigt. :) Och fina kissen! :) Supersöt! Är de sällskapliga?
Jag är dålig på det där med att föra dagbok... För mig är det en framgång att hålla i bloggandet. Men det är inte så svårt... Roligaste jag har gjort på länge... Är så glad över kontakten med dig och de andra! :)
Massa kramar!

Lisa sa...

Så fint det var med pärlhyacinterna i glas ! Finurligt namn på dagboken.
Jag skriver i en femårskalender, korta anteckningar (nästan) varje dag. Där finns plats för väder etc och 6-7 rader att skriva på. Fördelen är att man har koll på flera år samtidigt när man har skrivit ett tag. Det är kul att jämföra, fungerar ju bäst 5:e året då iofs.
Finns visst 10-årskalender också.
Lisa/Lisas trädgård

Vardag och flärd sa...

Så vackra arrangemang du gjort och vilka fina bilder! Idén med tulpanerna var jättefin - det är ju inte varje gång man köper ett stort fång.
Jag har en bok där jag försöker skriva något varje dag men under sommaren blir det sparsamt.
Kram Eva

Frøken Solhat sa...

Som altid smukt at kigge ind hos dig søde Charlotte. Både perlehyacinter, tulipaner og flot flot header :0)

Knus Dorthe

bikim sa...

oh! love them!
ROsa

Sophia Callmer sa...

Pärlhyacinterna i glasen är ljuvliga! Väderdagbok vore fint. vi har nästan haft samma väder i dag kan jag se fast det är många hundra mil emellan. kram Sophia

Inger sa...

Vacker katt bland annat vackert:)
Dagbok skrev jag i min ungdom, nu blir det anteckningar om trädgård av olika slag, listor med mera.
Ha det gott!

Katarinas trädgård sa...

Är detta lektion 1 i att plåga växter? Beröva den stackars pärlhyacintens rötter på all jord och knöla ner de arma tulpanerna i en för liten vas, va??? Nä, jag bara skojar, det var som vanligt ursnyggt och växterna gillar säkert all uppmärksamhet och pyssel...
Lite väderdagbok försöker jag föra men inte blir det varje dag precis. Men det är väldigt roligt att gå tillbaka och jämföra.
Kram
Katarina

AnnaHelena sa...

Väääldigt snyggt med tulpanerna nedknölade i cylindervasen! Kul att variera sina tulpaner. Det blir ju några buketter så här års...

Kram // AH

Lotta sa...

Sååå fint det blev med de 'strippade' pärlhyacinterna, och tulpanerna i storvasen också. Har börjat på trädgårdsdagböcker några gånger men lyckas aldrig hålla på någon längre tid. Roligt så länge det varade, dock.
Åhh, har du en Ittala-outlet.... hos dig?!!?! ;-) ....jag blir riktigt avundsjuk, skålarna är underbara, och mycket annat av Marimekko också.
Kramar

Willy sa...

Hej Charlotte I like the pärlhyacints. The tulips are very pretty in that cylindervase.
Kram Willy

Svenska Blomsterbloggar sa...

Blev lite rädd där ett tag och trodde du skulle överge bloggandet för twitter ...

Men twitter i bokform är ju helt ok;)

Kram Emelie

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

Thank you so much for your lovely and long comment on my blog, I always read them with a smile! My English is not so good as yours, so I find it hard to give long comments on your posts. I feel a bit guilty about it but I hope you know my comments are coming from my heart...even if it has only few words.

I appreciate your friendship and am so happy I have met your blog! I look forward to spring and summer so we can share our passion for gardening!

Wish you a happy weekend...enjoy your days!! Many hugs, Ingrid

kullervilla sa...

Jätte vackert du skapat med blommorna.
Kramiz//kullervilla

AnnCharlotte sa...

Så fint du gjort både med pärlhyacinterna och tulpanerna....7 ser alldeles perfekt ut tycker jag ;)
Ha en bra helg ;)

M/S Design sa...

Gör som du! ska försöka att föra lite anteckningar i år, maken är duktig han har skrivit dagbok med väder not. i över tjugo år.

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej söta Charlotte,

Först måste jag ju bara säga åååååhhhh om ditt förra inlägg, och då handlar det bara om glädjestön. Fasen så läckra bilder, läcker styling, läcker idé med snösoffa, läckert allting! Veden är så läcker, och det är något särdeles hemtrevligt och gediget med vedtravar - kanske är det den primitiva vetskapen om att de är värmebringande?

Mysfina blombilder i detta inlägg också, och tulpanerna fyller ju faktiskt ut väldigt fint där, fast de "bara" är relativt få i antalet. Jag är annars också ett stort fan av masseffekten av MÅNGA blommor ihop, och måste ha sett mycket girig ut många gånger då jag shoppat tex gladiolus på torghandel i Sverige... famnvis... :-)

Här brottas jag med lite blog-life balance, men hoppas snart finna tid och bloggbara idéer!

Stor kram och trevlig helg,
Helena

Gunilla sa...

Så fint du gjort med hyacinterna och tulpaner i udda antal blir perfekt.

Ha en fin helg
Kram/Gunilla