onsdag 2 februari 2011

Loppisfynd och bästa tipset

I går besökte jag min absoluta favoritloppis, Fyndlagret. Alltså, det finns INGET bättre ställe om man vill hitta attiraljer till ett mycket bra pris. Allt porslin och små saker är placerade efter färg i butiken... det är fräscht, och framförallt: BILLIGT!! Vad fyndade jag denna gång tro??? Jo, en hel drös med krukor, nötta silverskålar, korgar i massor, fina glasflaskor och vaser i olika färger, två vackert nötta Rörstrandstallrikar i grönt mönster (serien Flora) och en massa annat, samt denna finfina stol med precis så mycket patina man vill ha. För stolen betalde jag 50 kr (!!) och för allt annat ca 10 kr/st.........


Mina 'home made' - tulpaner är fortfarande fina, men tyvärr har de fått löss........ 
Passar bra där på den LOPPis-fyndade stolen ;-)

Stolen kommer bli perfekt till växthuset där jag vill ha udda och lite slitna stolar

Bästa tipset
Angående glasklockor...... de där begärliga tingestarna.... så kan man förstås bara vända på en stor vas och vips så har man en glasklocka. MEN, man vill ju liksom ha den där knoppen också. Det blir ju ganska otympligt annars. Det bästa tipset 'ever' gällande detta har Sari med härliga bloggen Puumuli kommit med: köp på loppis stora glasskålar, urnor eller större dricksglas som ser fina ut om man vänder på dom. Sedan lämnar man dessa till ett glasmästeri för att borra upp hål upptill där man sedan fäster en knopp. Var inte det ett toppentips så säg...... Det är bra om man har med sig knopparna till glasmästeriet så att hålet får rätt dimension. Detta är något Sari gjort och det kostade inte många kronor att få hålen uppborrade.Tack snälla, snälla Sari för detta tips. DET var anledningen till att jag blev sugen att åka till min favvo-loppis. Tyvärr hittade jag inga skålar vid detta tillfälle som skulle passa. Men nästa gång så.... :-) 


I stället inventerade jag mitt vas-förråd... jisses vad många vaser man har... och hittade faktiskt en större glasvas på praktisk fot som blev själva knoppen när jag vände på den... Sen så... ni med tränade 'IKEA-ögon' kanske ser vilken den andra vasen är (till vänster) som jag vände upp och ner.... Förvisso utan knopp, men det fungerar ganska bra ändå tycker jag.

Fick även ett jättebra tips från Weronica med ultrasnygga bloggen En mammas dag om att Åhléns säljer glasklockor till ett bra pris (99 och 159 kr).

Tillägg:  Det kanske går att använda något slags superlim också för att fästa en knopp...  Gunilla med bloggen 'Norrskenets trädgård' la fram den kloka iakttagelsen. Kanske mest lämpad på en mindre 'klocka'.

Sol och plusgrader i dag... så fint :-)

31 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful decoration!
Greetings and kisses.

Home and Lifestyle sa...

Hi my dear Charlotte, you bought wonderful stuff at the flea market! I visited a little flea market today but I didn't found anything!

And of course you can participate to my give away...no problem at all!!!

Many hugs, Ingrid

Med fingrarna i (j)orden sa...

Härliga tips och fina bilder.
Eva

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken härligt ide att anv annat som klockor, har man inte tänkt på. det blev jätte fint, nu får man allt tänka om.....

Kram Anna

Unknown sa...

Låter som rena drömmen den där affären. Stolarna var kanonsnygga.
Gör nästan inget att tulpanerna fick lite loppor på sig, de gör sig riktigt bra där ute på stolen.
Och cyklamenknölen...urläckert.
Ha det toppen!
Camilla

Gela sa...

Vackra bilder och bra tips. Roligt att hitta en `ny´blogg att titta på i vårt östra grannland. Ha en fin fin kväll/Gela

Ruben sa...

Vilket fynd!!! Och vilket fint stilleben med stol och tulpaner!
Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

Vilket fynd!!! Och vilket fint stilleben med stol och tulpaner!
Ha det gott!
/Ruben

gittan sa...

Vilka fynd du gjort! Här är lopisen borta och jag saknar den faktiskt trots att jag inte var där mer än ett par gånger.

Ledsen att jag "lurade" dig på en kommentar igår men jag ångrade att jag la ut inlägget trots allt. Tack för dina vänliga ord / Kram

Gunilla sa...

En sådan stol har jag ochså, ett fynd från kyrkan när de rev ut scoutstugan som vi använde som träffpunkt för dagmammorna.

Jag älskar att gå och strosa omkring på returmarknader, Myrorna, Rödakorset och loppisar, jag förstår inte att jag bara tänker trädgård. Jag får nog byta hårddisk snart.:o)
Undra om man kan limma glasknopparna med Superlim eller använda limpistol. Jag har sett att de använder lim när de gör kakfat i våningar.

Ha det gott
Kram/Gunilla

Rose Garden Malevik sa...

Hej Charlotte....
Underbara fynd......och du arrangerar UNDERBART :)
du e jätteduktig ´tycker jag,,,,
Kram Håkan

Vardag och flärd sa...

Vad du har fyndat mycket och det är ju så roligt när det är så billigt. Stolen är ju perfekt som växthusstol!
Bloggandet är härligt, så många fina tips man får här - tänker på glasklockorna.
Ha det fint!
Kram Eva

Bea sa...

Hej!
Vilka fina fynd du gjort och sååå snyggt arrangerat dina stilleben - njuter av din bildkonst!
Kram /Bea

Kristina Bonander sa...

Hej Charlotte,
Har just valt att följa din blogg! Verkligen vackra inredningsbilder med fina färgkombinationer.
Det är så roligt att titta på bilder när en god talang varit i farten och kombinerat "saker och ting" med växter. Stolen och tulpanerna är härliga, som så mycket annat du delat med dig av!

Hälsningar
Kristina

Helena, The Swenglish Home sa...

Ja, där slog "HåkanBråkan" huvudet på spiken... "du är jätteduktig, tycker jag" också! Och visst var det ett höjdartips från Sari! Jag riktigt hoppade till när jag läste hennes tips och tänkte att "varför har jag inte tänkt på det". Inte för att jag har alla kloka idéer i världen, men för att det ju är en lika genial som egentligen enkel lösning... det gäller ju bara att tänka utanför de vanliga, upptrampade gångarna... så var vi där igen! :-D

Haha, loppad stol för lusiga tulpaner... passar ju bra, som du sa'...

Jag bara älskar din magiska potatis som det underligt nog växer cyklamen ur, och just en samling gamla fina trästolar skulle jag också vilja ha... i det där växthuset jag inte heller har än... hm, nu blir önskelistan så där lång igen. Hur många liv har jag på mig att förvekliga alla drömmar, tror du?

Stor kram till dig, och fin-fina "klock-bilder" idag!

Helena

Monica fra Koseleg sa...

Kjempeflott!
Jeg er også så glad i gamle stoler. Ser at det fortsatt er masse sne hos deg. Lykke til med jakten etter glassklokkene!
Mvh Monica

Puumuli sa...

Hej Charlotte!

Fina fynd! Stolen är härlig... Trevligt att mitt tips väckte mycket intresse! Ja, jag tror att man kunde limma knoppar på mindre "glasklockor"
men de stora och tunga skålarna behöver nog borras.

Lycka till med glasjakten!

Kram
Sari från Puumuli

Emelie sa...

Visst ar det lovely med loppis :) Tyvarr har "min" lagt ner ... sa i sommar tanker jag tvinga med alsklingen pa loppis jakt

Stackars tulpanerna ... Men superfina pa stolen dar spelar det ju ingen roll

Kram E

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ju mer personliga klockor, desto trevligare! Loppis är ju bara sååå kul, jag får total abstinens ibland...då MÅSTE jag bara iväg en runda, sen kan jag gå där hemma och pyssla med mina fynd ett tag, sen är det dags igen! :o)
Varmkram Lydia

Annelie sa...

Jamen den där vasen på fot var ju perfekt att vända uppochner, åsså med lite raffia bundet runt knoppen så blev det ju urläckert. Å så sött med den lilla pippin på också.
Älskar att fynda, man får liksom en liten extra kick. Och eftersom det är begagnade saker så har du ju handlat grönt också. Finfint!
Tråkigt att de vackra tulpanerna fick löss. Häromdagen köpte jag en murgröna som var alldeles full med löss. Hade inte en tanke på att kolla i affären. Buh!
Har nu riktig lust att gå i antikaffärer efter att ha läst ditt inlägg. Men det får vänta. Här är det åter en snödag och jag har boysen hemma.

Många kramar

Annelie

Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !
Vilken härlig butik du hittat med så billiga priser och vackra saker ! Visst är det himla kul att åka på skattjakt och fynda ... den fina stolen blir ju perfekt i ditt växthus !

Bra tips att lämna in till en glasmästare ... det måste jag ta med mig till loppiset nästa gång och jaga lämpliga objekt !

Gjorde också en loppisraid idag och kom ut med en kökssoffa !! ... maken blev lite förvånad för han visste inte om att vi skulle byta köksmöbler (knappt jag heller måste jag erkänna !)
Ha det så gott !
Kram/Isa

Stina sa...

Hej!
Ursnygga klockor - finns den vasen kvar på IKEA tro? PS är det väl? Vi har uppenbarligen gått i samma tankar! Härliga loppisfynd du gjorde. Visst är det kul att gå och shoppa loss bland gamla grejer. Själv har jag dock alltid med två små barn som inte är lika roade - då gäller det att scanna snabbt! Blir nog en tur snart igen för jag hittade inte heller vad jag sökte riktigt.... Saris tipps var ju toppen - måste också provas. Jag länkar till ditt inlägg.

Kram,
Stina

AnnCharlotte sa...

Det roligaste med loppisar är att man inte riktigt vet vad man kommer hem med. Det är ju inte så ofta man hittar exakt det där man letar efter, men man hittar nästan alltid något man inte visste att man ville ha ;))

Helena sa...

Men så mycke fina arrangemang du gör!Ja säger då det jag kommer inte till skott alls bara tittar o njuter av det andra gör!Men det är väl OK....
Kram från mig!

Joyforhome sa...

Låter som en underbar affär. Dit hade man ju velat gå istället för som så många andra loppisar har det. Massa krimskrams överallt och ingen ordning. Vilket bra tips du hade till oss

Kram malin

Katarinas trädgård sa...

Påhittig som vanligt! Mycket bra idé att göra egna odlingsklockor! Superfina bilder, är det dina evighetscyklamen som blommar fortfarande??? Måste köpa, när gör man det?
Ha det bra!
Kram
Katarina

Sandra sa...

Vilket bra tips! de ska jag fundera över och börja söka fina glas och skålar/vaser :) har ändå några gamla fönster som behöver nya glas så kanske man kunde göra två flugor i en smäll och fixa glaskupor på samma gång :)

Var på loppis idag jag också och hittade en gammal byrå som nu ska slipas och målas..kul kul!

Ha en trevlig kväll!
Kram Sandra

Lotta sa...

Men vad är det för suveränt ställe du bor på, med Ittala-utlets och fyndlager överallt!! Jag som trodde en timme till Köpenhamn var nåt att komma med. Jättefina fynd har du gjort också - och naturligtvis arrangerat dem otroligt vackert.
Men... jag måste fråga samma sak som Katarina : ÄR det verkligen samma cyklamen än?? Du måste vara så himla trött på den vid detta laget!! ;-)
Kramar

Inger sa...

Loppis är kul, särskilt när man gör fynd. Fiffigt och smart med glasklockorna, såg förresten dem på Åhléns idag och tänkte att de inte var så dyra.
Ha det gott!

Annika Christensen sa...

Super tips och super fynd!!!
Härligt man blir glad som vanligt är man tittar in här.
Jag har fått hem allt jag köpte på mässan som skall bliårets rekvestita i min jobb.
Det tråkiga är att jag inte kan visa för jag vill ju ha något kvar till bilderna i tidningar annars blir det ju inget kul att läsa dem eller hur?
Oj det blev en läng mening.
kram och ha det gott
annika

Almbacken sa...

Vilka fynd!!!! Urfin stol. Till mitt första egna boende köpte jag två precis likadana som din à 40 kr st. Dessa målade jag djupt lackröda och var omåttligt nöjd med i flera år.

Jag, som är tämligen ny i trädgårdsvärlden, har inte riktigt förstått det här med glasklockor känner jag......jag får se hur du nu kommer att använda dina...Tips förstår jag mig däremot på och jag håller med om att Sari kommit på något riktigt bra.

Kram kram Maria