måndag 7 mars 2011

Det töar, det töar

Nu är det fjällen och vidderna som gäller några dagar...... Hemma smälter snön i rasande takt och jag har kunnat vara i växthuset lite grann den senaste tiden. Har ju svårt att hålla mig när temperaturen är mild och bonar då direkt in mig med blommande krukor för den rätta känslan. Håller samtidigt på att försöka bringa någon slags ordning bland alla pryttlar så att det kommer finnas plats för sådderna inom kort (en svettig uppgift kan jag lova...).


Det som göms i snö
I takt med snösmältningen kommer vinterns dolda lämningar fram som ett brev på posten.... Hrmm..... vintern kom ju lite hastigt i höstas för att uttrycka det milt. På en dag närmare bestämt, då det snöade flera decimeter. Dagen innan höll jag på och räfsade löv som samlades ihop i smarta nätsäckar. Ställde flera av dom på verandan. När ni ser bilden nedan förstår ni var dom sedan stått hela vintern :-) Jamen, dom täcktes ju in av mängder av snö och kunde inte flyttas på... Och nu börjar de tina fram...... mindre snyggt! Skottkärran full av grejs på väg till komposten, då när snöfallet kom...... har också börjat tina fram.... Inne blir man dammig bara av att försöka se ut genom fönstren, som är i akut behov av putsning. Vårsolen är hur härlig som helst, men också skarp och avslöjande :-))))


Till helgen är det mässan Rum och Trädgård i Kista... Titta in hos bästa fixarkvinnan Hillevi: Tankar från trädgårdsmästaren som dels har ordnat massor för bloggare som besöker mässan, men som också håller på att sammanställa en smart besökslista för dagarna. Jag kommer som det ser ut nu, att åka dit på lördag. Vi kanske ses?!

Ha det gott gardenlovers!

... och TACK alla ni som tittar in! Dags att bege sig ut i backen nu... Sol och plusgrader här :-)

25 kommentarer:

Lone sa...

Hej goe Charlotte.
Ja det er så skønt med lidt plus grader. I danmark er der fuld sol og skønt have-vejr. Smukke løg dekorationer du viser.
Ha' en god uge.
Kh Lone

M/S Design sa...

Solens stålar är verkligen avslöjande, med två hundar och två papegojor är det bäst att vara ute soliga dagar så man slipper se allt.
Få se vad som tinar fram hos mej sen.
Ha de bra
Mariana

Anna Vattenkanna sa...

Så vackert och ljuvligt du visar idag - alltså de första bilderna - de andra skrollade jag förbi i ett huj:-) Skämt åsido - jättesmarta lövkassar dom där.

Se upp i backen!

Kram Anna Vattenkanna

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja vårsolen är klart avslöjande.
så fint du har boatt in dig i växthuset. Härligt.
Kram:)

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hmmm... samma här - snart kommer det gömda fram. Och det mesta av det har jag väl glömt...;-)

Tack för länkning, nu ska väl alla snart ha sett uppropet! Bra!Och va kul att du dyker upp också!

Kram H, ha det fint i fjällen!

Madame C sa...

Tralalala, vem gör snyggaste blomsterinstallationerna i stan? Det gör finaste Charlotte, tralalala:)
Ha en härlig dag i backen. Så kul, så kul att vi ses på Rum & Trädgård!
Kram!

Landliggeren sa...

Skønt at tøvejret også er kommet til jer. I det østlige Danmark har vi en tid haft udsigt til bar jord, men ingen rigtig sol. Det er der rådet bod på nu og vi vil bare ud, ud, ud. God tur på bakken :-)

Bedste havehilsner
Birgitte

Lotta sa...

Vilka härligt vårliga krukor. Jag blir så sugen på ranunkler när jag ser dem så fint planterade. Visst är det härligt med allt som dyker upp efter vintern. Jag har hittills hittat mitt lökjärn, en planteringsspade och en orkidé!!...och då tyckte jag att jag städade jättetidigt och jättenoga! Ta det försiktigt i backarna.
Kram

Home and Lifestyle sa...

You have wonderful spring flowers in your garden Charlotte! Here we have some sunny days, a few minutes ago my husband and I were in the garden, sitting in a chair en enjoy the sun.

We have our holiday this week, I mean...my husband and my two daughters, I have to work today and tomorrow.

Wish you a lot of sun!! Many hugs, Ingrid

Helena sa...

Javisst smälter snön bort nu sakta!
O blåser som bara den gör det.O jag ska till mässan på torsdagen!Hoppas på mycke trevlig shopping:-)
Kanske nån aurikel :-)
Kram från mig!

Annelie sa...

Ja vintern är väl en årstid som inte alltid är så himla vacker när den lider mot sitt slut. Snön är smutsig, skräp som slängts längs vägar och bebodda områden blir synligt och än finns det ingen grönska eller färg att tala om.
Men ändå fylls man av energi och hopp.
Hemma hos mig brukar en del leksaker, kälkar och spadar bli synliga i tö, och töat har det gjort rejält här med i samband med varmt väder och regn. Nu kommer översvämningarna.
Så kul att vårstöka i växthuset, minns den söta lilla ekorren som villade in sig hos dig förra året.
Låter så himla kul att kunna träffa bloggare. Ha det så kul påmässan!

kramar

It's me sa...

Beautiful spring flowers in your garden...the sun was shining here the whole day again,,,doors wide open !! love it !!...have a nice week !!! love Ria,,,xxx,,,

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihihi... Det ser ut ungefär som här. MASSOR av snö och små dåliga samveten som håller på att töa fram.. ;)
Så fantasktiskt, vårigt och vackert du gör! Kanske du vill ta en tur förbi Gävletrakten och piffa lite här också..?! ;)
Så glad jag blev när jag läste att du kommer till helgen, kära du! Ska bli jättekul att ses!
Massor av kramar och ha det nu så underbart på sportlovet!

Laila sa...

Känner igen det där med översnöade säckar, skottkärror, korgar. I min trädgård vimlar det av sånt men än ligger allt begravt under snön...
Fina arrangemang på de översta bilderna!
Ha det gott!/Laila

haspet sa...

Härligt vårliga bilder. Så härligt med snösmältningen även om det kommer fram mer än vad man räknat med... Såg att du också kommer till Kista på lördag, då ses vi där hoppas jag, kul. Ha det bra.// Peter

Inger sa...

Ha så skönt och mysigt i Björnrike!
Här går våren knappt framåt alls:(
Kram

susanne sa...

hej charlotte!
vad jag avundas er som nu redan hittar vårtecken i trädgården! här får vi nog ge oss länge till tåls ännu!
men den kommer =)

kram
susanne

Annelie sa...

Jamen vilken nattuggla du är! Du måste varit uppe efter midnatt. Här har tempen droppat rejält sedan jag kommenterade tidigare idag. Nu är det minusgrader och riktigt vintrigt kallt. Brrrr...

Gonatt!

Gunilla sa...

Halloj Charlotte.
Hoppas du har det härligt i fjällen.
Här skiner solen och det är plusgrader, härligt uteväder.

Snön har börjat smälta och det är skare så att en lätt person kan gå obehindrat överallt.
Altanen bakom huset har börjat titta fram så där är en härlig plats att sitta och njuta i solen


Ingen trädgård i sikte än.

Ser fram emot lite bilder från mässan.

Ha en skön fortsättning på fjällveckan
Gunilla

Malin på ön sa...

Så vackra arrangemang i krukorna! Tycker själv att det är det svåraste att få ihop, finns ju en massa kurser i trädgårdsdesign, varför inte i att få ihop blommorna/växterna i krukorna, eller är det basic för alla?! Hjälp skulle kanske inte ställa frågan ; ), må så gott,
Malin

gittan sa...

Härligt!!! T.o.m jag har lockats ut i växthuset för att fixa lite mys =) Sooolen den skiiiner så härlkigt och även om det fortfaradne är minusgrader nattetid så är det trots allt soool och pluuuusgrader dagtid - njuter i fulla drag. Ha det gott i backen / Kram gittan

Min minsting åker snart till Sundsvall, tror du det finns någon snö kvar på berget då så hon kan åka skidor???

Katarinas trädgård sa...

Jag vill också ha plusgrader (ja, jag vet att jag är tjatig!)! På dagarna blir det några plusgrader men på nätterna är det många minus så det händer inte mycket, suck! Jag önskar mig 5 plus (eller 10!) och lite stilla vårregn...
Ha det bra i backarna!
Kram
Katarina

AnnaHelena sa...

Å, vad dina bilder är fina! Jag älskar dem och blir så glad av dem!

Jo, vintern kommer alltid överraskande fort. Kanske skyller jag på det i allafall för att det är så himla TRÅKIGT att städa undan för vintern...? I år blev inte bara vattenslangen kvar, utan även en massa krukor som snabbt frös fast i marken. De verkar dock ha klarat sig utan att spricka. Latmasken tackar för det...

Kram // AH

Joyforhome sa...

jag är så glad över att solen har börjat titta fram, kan tänka mig alla trädgårdsälskare har väntat på denna tid :D

Kram Malin

Stina sa...

Ah... det där var det vårigaste jag sett hittills i vår - ljuvligt! Här har det också töat fram en massa mindre fina saker..... Ingen risk att man skulle slå huvudet i någon fönsterruta för att man inte såg den heller om vi säger så..... Men, nu blir det faktiskt vår!!!!

Kram,
Stina