lördag 19 mars 2011

Känner för gult

Fick ett il efter gult i går när jag var och handlade. Pigga, pigga, glada påskliljor säger jag bara..... Och vilken dag det varit idag..... sol, sol, sooool!!

Loppis-pippi på grenen och en alldeles ny på bordet :-)

Skulle bli glad över en endaste framtinad jordfläck
Att leta efter vårtecken hos mig är ett skämt just nu (annat än utplacerade ;-)). Det finns inga.... eller åtminstone inga värda att uppmärksamma. Och då menar jag inte några uppstickande snödroppar eller så, utan något framtinat överhuvudtaget. En liten brun jordfläck någonstans, eller testar från spretigt torkat gräs skulle göra mig själaglad. Inga stora krav här inte ;-)


***
Varje år känns miraklet lika stort
Det är fascinerande med frön som gror på någon enstaka dag. Fyra dagar efter sådd var det grönt i flera byttor. Varje år känns miraklet lika stort..... Har haft hjärtat i halsgropen då det flera nätter varit temperaturer ned mot -12°. En ynka värmematta och liten fläkt har kämpat på och gjort sitt jobb för att värma jord och frön. 


Men som som jag nämnt i ett tidigare inlägg har jag i flera år startat frösådderna i växthuset ungefär vid den här tiden och det har fungerat hur bra som helst. Jag förvandlar min väggfasta odlingsbänk till en slag värmeenhet med frigolit i botten och gör ett tält av bubbelplast ovanpå bänken och placerar värmemattan i botten. På golvet utanför 'tältet'/bänken står fläkten. Är det riktigt kallt ställer jag fläkten i ena kanten av bänken så att den kan blåsa direkt in i 'tältet'.



I morgon blir till att fortsätta så. Har ett antal påsar kvar som det är dags för nu. Men det är nog bäst jag tar med mig solbrillorna ut till växthuset..... hihi.... Den skarpa vårsolen känns :-)


Vad pysslar ni med i helgen?

27 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Härliga vårlika bilder :) Det är underbart de dagar solen lyser, man blir så glad :)
Du är modig du som frösår i växthuset men smart med värmematta. Jag tänkte fröså sommarblommorna i lilla växthuset men väntar lite för än är nätterna kalla och värmematta har jag inte.
I morgon blir det mera trädgårdspyssel, skall plantera lite sticklingar som står i växthuset och rötterna letar sig snart ut ur glasvasen :)
Ha en skön morgondag/söndag :)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Så tjusigt med gult! Känns riktigt vårigt och soligt. Det är nog inte så konstigt att man gillar gult på våren... Gladare färg får man leta efter.. ;)
Skönt att fröbebisarna klarar sig ute i växthuset. Iaf hos oss ska det vara plusgrader nästan dygnet runt under nästa vecka. Hoppas ni får samma "värmebölja"! :)
Kramar till dig!

Vardagens guldkorn sa...

Ja här är det likadant... skulle vara glad till och med om hundlortarna tinade fram ;0)
Men idag så har det börjat droppa lite så nu hoppas jag att våren är på gång =0)
Kram Linda

Gunilla sa...

Jag har varit in till Umeå i Fredags och inhandlat ett antal fuchsia plantor närmare bestämt 14 st i olika färger och varianter.
Pellisarna gick ju hädan i vinter så jag köpte lite nytt där ochså.
En kruka snödroppar för halva priset fick föja med hem för jag
har tycker dom är så söta och det kan ju bli många av dom om de trivs.

Idag Lördag har jag tagit tillvara varenda minut av solen, en såkallad "Himlatittare" :o)))))
5 plusgrader nu kanske det börjar märkas på snön fast det blåste idag så det töade inte så mycket.
Ingen barmark i sikte än.


Ha en riktigt fin fortsättning på helgen
Gunilla

Stina sa...

Tycker att det är fullt med vårtecken på din blogg i alla fall! Så piggt med gult på våren - läcker lykta! Fantastiskt med ett växthus som går att ha värme i!

Kramar!
Stina

Helena sa...

Hm jag gillar inte gult..men gillar ändå :-)Dåligt mer vårtecken här med!Jag har tänkt plantera om övervintrade fuschior i morn o kanske så lite jag med :-)
Har förberett iaf.Skönt att ta dagen som den kommer.Börjar med en långrunda med vovven!
KRAM från mig!

Gunilla sa...

Och jag ser ju i nedre inlägget att du är nominerad till ett bloggpris.
FANTASTISKT VAD KUL.

Jag kan ju inte göra annat än rösta på dig för det är ju fantastiskt vad du är duktig på att göra härliga inlägg.

Jag har flera små stolar som ser ut som din, ute i sommarstugan :o)

Lycka till

Annika Christensen sa...

Hej du glade gul inspirerande bloggare!
Visst blir man glad av gult.
Här är det snöfritt igen bara små högar här och där. 18 grader + i växthuset och mina sådder blir omhändertagna där imorgon.
Fast det är för kallt på natten.
Var just ute och tittade på månen.
Den är så stor ikväll.
Så innan du lägger gå ut och titta.
kram till dig från mig
annika

Inger sa...

Hej Charlotte!
Gult är helt rätt ibland, inte minst nu:)
Hittade kamelian på IKEA i Valbo, blev verkligen förvånad.
Ha en fin söndag!
Kram

Lisa sa...

Jag tycker det osar vår hos dig :-) Oj vad många fina inlägg jag har missat, får en stund att läsa här ser jag. Den rosa hyacinten i förra inlägget var bara så åååh !!!
Jag har frotterat mig med helt andra dofter idag, hi hi.
Lisa/Lisas trädgård

Helens trädgård sa...

Hej Charlotte!
Underbar bild med mycket gult, både i växter och pynt!
En färg man blir glad av :=)
Snabbare än vi tror så kommer det vårtecken även till oss.
Ha det gott!

Zinnia sa...

Tur att det finns påskliljor. Såg på regionala nyheterna igår fredag att vintergäck tittat fram på Gillesvägen. Verkar som ett smärre mirakel! Jag börjar tidigt lyfta min plant ut och in. Ha en skön fortsatt helg! Zinnia

Anna Vattenkanna sa...

Jätteläckert arrangemang! ja GULT är en underbar färg tycker jag. Fast jag gillar ju ALLA färger - hmmm.

Håller tummarna för dina små fröbebisar i sin varma kuvös du fixat.

Idag trädgårdsarbete hos svärmor i Ystad och imorgon trädgårdsarbete hemma hos mig. Det här är liiivet! och så en kopp kaffe in emellan med näsan i solen såklart...

Kram Anna Vattenkanna

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Men visst har du vår, fast i växthuset. Det är ju så himla gott när det spirar i byttorna, jag går och spanar på mina basilikasådder dagligen, nu syns små små gröna blad i jorden; hurra!
Tack för hälsningen, det känns verkligen konstigt att se sin egen trädgård ur någon annans ögon, fast kul! :o)
Ha en fortsatt härlig helg,
Lydia

Tusenfröjd sa...

Men visst kan gult vara fint! Framför allt så här års när man bara längtar efter vår... Igår sken solen, blå himmel och lite pyssel ute i trädgården! Här nere i SKåne är det bar mark och endast små snöhögar kvar. Så jag förstår att du längtar efter bar mark!!!
Ha en fin söndag / Liv

Med fingrarna i (j)orden sa...

Härligt soliga bilder i alla snö. HÄr har vi barmark sedan länge men det är väldigt brunt och grått överallt. Skulle behöva lite gult faktiskt!
Hälsningar
Eva

Home and Lifestyle sa...

You have beautiful daffodils in the vase Charlotte! Despite the snow you try spring to be present.

Here it's really spring ... the next day the sun shines and it will be 14-15 degrees. Today I'm practicing my new camera, maybe in the garden.

I wish you a nice sunday! Many hugs, Ingrid

Frøken Solhat sa...

Hvor bliver man bare glad Charlotte af din smukke opstilling - tror jeg er nød til at kopier påskeliljerne i cylinderglasset.....det ser da bare SÅ flot ud :0)

Her pusler jeg også med gult....det er som om farven giver en lidt ekstra vitaminer på denne årstid :O) Idag vil jeg prikle, hvilket jeg ikke nåede i går da stauderne og klematis måtte have en tur med saksen :o)

Knus Dorthe

Puumuli sa...

Gult hör definitivt till våren! Det är underbart att följa miraklet varje gång man sår frön...

Under helgen har vi pysslat lite i butiken - ja, min man driver en liten antikhandel vid sidan av sitt jobb, själv är jag lärare och endast allt-i-allo i butiken. Det var så tråkigt väder igår så vi stannade i stan i stället och åkte inte ut på landet.

Ha en fin söndag, våren kommer nog i sinom tid!

Kram
Sari från Puumuli

IET sa...

Jag har en kal fläck vid ena husknuten. :-)
Och efter de senaste dagarnas sol börjar det också skymta konturer av det som finns under snön. Några pinnar som markerar var jag har planterat saker har dykt upp. Absolut vår på gång nu. :-)

Katarinas trädgård sa...

Jag hoppas verkligen solen orkar igenom molnen här dag, jag vill sitta och lapa! Men barmark har vi iallafall, alltid något. Jättefint gult, en riktig vårfärg! Jag har redan haft den första påskliljebuketten inne. Tänk att ett år blommade en påsklilja ute i vecka 8, det var tider det... Nu ska jag ut och klippa ner perenner (fördelen med att solen inte skiner är att mer blir gjort...)
Kram
Katarina

Minna Mercke Schmidt sa...

Så fint du gjort, och odlingarna ser finfina ut! Underbar söndag till dig! Tack för din gulliga hälsning <3 Kram! Minna :)

Anonym sa...

Carl von Linne skulle dregla loss härinne hos dig. Vet du min käraste släkting, att denna långbenta skånska JUST NU sitter på akutmottagningen i Gävle. Är fortfarande sjuk och måste kolla upp ifall man kan ha en tidlös influensa. Orkar ingenting och känner mig precis så gammal som jag är ;)

Vet du en sak till, gult är inte min favvofärg, men du lyckas alltid få till det så jag glömmer mina förutfattade åsikter.

Allt du visar är poesi, och jag bara undrar varför jag inte fått ta del av dina trädgårdsgener, vi som är släkt och allt!

Om du kikar på min blogg idag, så kan du se Mats skymta fram i ett fönster!

Hälsa la familia
A

Lotta sa...

Nej men menar du verkligen det, Charlotte... inte en endaste liten bar fläck??? Oj så synd det är om dig (he he). Men du har vääldigt fint i växthuset såg jag i tidigare inlägg och ditt gula arr. är underbart! Roligt med ny tidning, och med din nominering - jag ska rösta på dig - sittandes på min gröna gräsmatta! ;)
Kramar

Almbacken sa...

Vilken energikick och härligt arrangemang. Hur vårigt som helst!

Nu håller jag tummarna för att all snö smäler bort hos dig i ett huj.

Kramar Maria

AnnCharlotte sa...

Solens färg....är väldigt välkommen nu...
Helgen?
Fotboll, fotboll och fotboll occ årsmöte på ridklubben.....trädgård? Mycket lite tyvärr ;))
Ha det bra ;)

Marie Lithén sa...

ja, nä nu vill till och jag se liten liten jordfläck:)