söndag 13 mars 2011

What a me(ä)ss

I dag har jag varit i växthuset i flera timmar och lallat på. Solen sken sitt allra finaste och tiden bara försvann..........Jag likaså.... i gröna tankar och funderingar....  Kvalitetstid av den bästa sorten!

Finfina balkansippor inhandlade på Rum och Trädgård. Sådana är svåra att hitta i butiker där jag bor.

Startklar i alla fall
Men, what a mess det var.... innan klarhet kunde bringas bland gud vet allt vad någon (!) knasig människa lyckats knöka in i växthuset sedan i somras. Jisses.... ;-) Tanken var att jag skulle börja med sådderna i dag. Man kan väl säga som så att jag inte riktigt hann till det stadiet. Men nu är allt i alla fall förberett och klart. Bubbelplast på plats, värmemattor likaså, odlingstråg, krukor, underbrickor, jord och märketiketter är alla framtagna och startklara. 

Det var någon som undrade hur stort växthuset är: det är 14,1 kvm. 

Det blev en del omförflyttning ska erkännas, men nu verkar det som att det kommer finnas plats för sådder OCKSÅ (något jag starkt tvivlat på ett tag). Jag är i desperat behov av en krukbod. De e' bara så....... Har ingen annan vettig plats att förvara allt än i växthuset tyvärr, och man vill ju ha allt liksom nära till hands. Inte uppe på någon vind (om man hade haft någon), eller i en källare (om man hade haft någon plats där...). Ett klassiskt trädgårdsskjul i närheten av växthuset skulle sitta som en smäck!!

Jag frossar och frossar och frossar i vårblommor och vårfärger... 
Can't get enough!!

What a mäss!
Jamen just det, jag var ju på trädgårdsmässa i lördags :-) Gissar att de allra flesta av er redan sett massor av bilder därifrån, gör därför bara ett litet kollage av några av de finheter man kunde se. Det var första gången jag besökte Rum och Trädgård i Kista. En ganska liten men trevlig mässa. Superduperskoj var det att få träffa ett gäng bloggare förstås - så himlarns trevligt!!! Köpte några finfina gamla redskap med läcker patina och två påsar med vårblommor. Hade sällskap med dottern och vi fick några timmar på 'stan' sedan också innan vi satte oss på tåget hem till Sundsvall igen. Man sover gott på tåg :-)


Ny vecka på gång och ytterligare en vecka närmare våren - en tidsutveckling jag gillar!!!

Hur har ni haft det i helgen?

Kram,

35 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

Hi Charlotte,

Today I also wanted to clean up the garden but I did not have enough time. I hope that next week I have time for the garden. Nice that you've visited a fair, always good for inspiration!

Wish you a happy week! Many hugs, Ingrid

Trädgårdspassion och Detta Livet sa...

Jag var där på fredagen och njöt. Roligt att se bilder från andra vinklingar och vyer än man själv gjorde. Det blir liksom en mässupplevelse igen. Tack för dina fina bilder!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej goa Charlotte!!! Så roligt det var att träffa dig (och din dotter!) i går! :) Bloggträffen var det bästa med hela mässan tyckte jag... :) Men du - så vackert du har gjort i växthuset! Nu bli jag ÄNNU mera avis på dig! ;)
Trots att jag har sett så många bilder från mässan nu så hittar man alltid något nytt. Kul att se hur alla tolkar olika.
Massa kramar!

Puumuli sa...

Otroligt härliga bilder! Ja, här är det inget speciellt - lika mycket snö som för en vecka sedan hade vi på sommartorpet d v s ca 50 cm...

Kram
Sari från Puumuli

Tant Otteskrufv sa...

Det är så olika vad man ser fast man gått på samma ställe. Härliga bilder! Och skönt att känna igen sig i ditt växthusstädande...

Marie Lithén sa...

ÄR så avundsjuk på ditt växthuspyssel. Måste ha varit ljuvligt i dag! Mässbilder är omöjligt att se sig mätt på eftersom det tycks finnas lika många intryck som människor. Härligt att få se dina! Fågelholkarna missade jag helt. Det vita däcket lika så trots en hel dag på den lilla pikanta mässan.

Katarinas trädgård sa...

Det verkar ha varit toppenläge både i växthuset och på mässan, superfina bilder från båda ställena! Här är det faktiskt också helt OK, idag var det 9 grader och klar vårkänsla, äntligen! Jag känner mig så mycket piggare!
Ha det bra!
Kram,
Katarina

It's me sa...

Always a pleasure to come here...i really like your blog !!....thanks for sharing....love Ria....xxx...

Annika Christensen sa...

Mmm vad mycket fint du bjuder på förstår att du har haft en bra dag i växthuset.
Det kanske blir bloggträff på nordiska också jag jobbar på det.
Men bara kanske..
Min rostiga låda är ikeas förvaringslåda som jag låtit stå ute. Jag gillar också den och de är så bra till så mycket.
Kramis till dig från mig
Annika

Helena sa...

Aha kan tro att vi var i samma hink o rota efter gamla fina redskap :-)Fanns för övrigt mycke fint hos den säljaren!
KRAM från mig!

Marie//Tekla Maräng sa...

Så härligt att du håller på i ditt växthus och pysslar.
Balkansippan missade jag helt klart där på mässan, jag var där och njöt på torsdagen.
Kramar:O)

Kristina Bonander sa...

Hej Charlotte,
Vad kul det var att träffa dig på bloggträffen! Hoppas att ni, du och din dotter, utöver mässan hann med en trevlig tur på "stan" och att resan hem gick bra!
Hälsningar
Kristina

Almbacken sa...

Så mysigt att stöka runt i ett växthus....Den där balkansippan är ljuvlig och irisarna....

Härligt kollage från mässan. Det måste varit kul att träffa lite "bloggkompisar".

Kram Maria

Sandra sa...

Jag blir alltid på så bra humör av att läsa din blogg men alla underbart vackra bilder! :)

önskar jag själv hade ett stort växthus där jag kunde pyssla men får snällt vänta tills det gamla lilla växthuset som fanns här när vi köpte huset och tomten har gjort sitt, samlar på gamla tegelstenar och gamla fönster tills tiden är inne att bygga nytt.

Och vilken fördel ni har med alla era inspirerande trädgårdsmässor, de i finland är inget att hänga i julgranen precis. Fick i födelsedagspresent för några år sen en resa och biljetter till trädgårdsmässan i sthlm och de var alldeles överväldigande av all inspiration jag fick! nästa år siktar jag på den igen! :)

Ha en skön söndag och lycka till mes sådderna i växthuset sen!

Sandra

Anonym sa...

Your blog and garden is a delight to my eyes, beautiful!
Best regards and a nice week dear Charlotte.

Lotta 8`) sa...

Härliga inspirationsbilder! Som lördagsgodis :) Vill kasta mig ut och greja i växthuset :) men jag får tåla mig lite tills varmare/soligare väder, så fort solen kommer fram stiger tempen i växthuset till 20° men solen lyser ju aldrig?!!!

Ha det så gott, kram :)

Anna Vattenkanna sa...

Ja, nu är det härligt att vara trädgårdsmänniska igen! Pyssla, dona, städa, fixa - en slurk kaffe - sopa, dutta, plocka - lyssna på sånglärkornas drillande - klippa, såga...ja, detta är LIIIVET.

Tack för fina bilder från mässan - men för min del får du gärna visa mer eftersom alla visar olika...och det är det som äör så roligt!

Kramar Anna Vattenkanna

Stina sa...

Läcker header!!!! (Det är de alltid!) Ljuvliga bilder - balkansippor är så himla söta! Vad härligt att få börja fixa i sitt växthus..... Här börjar det bli överfullt i fönstren i väntan på att -gradsrisken ska vara över på glasverandan... Fina mässbilder - måste ha varit helmysigt att kolla runt där!

Kram,
Stina

Willy sa...

Lovely photo's from the greenhouse and the garden fair.
Have a nice week, kram Willy

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej igen! En liten fråga ... gillar du rött eller blått bäst ...? ;)
Kramar!

AnnaHelena sa...

Åh, jag ser att du fotade den urfina keramikkannan på mässan! Jag var där i dag och jag blev helt kääär i den!

Kram // AH

Lotta sa...

Ha ha, Charlotte. 14 kvm växthus och du har inte plats, pröva att dela den på två!! Men i ärlighetens namn har jag inte en hundradel så mycket läckra saker som du har. Det ser ut som en egen liten mässmonter där inne. Hoppas du hittar din traditionella krukbod så du får mer svängrum ;).
Kramar

Monica fra Koseleg sa...

Jeg lever meg helt inn i veksthuslivet- og drømmer om det jeg selv skal få en gang... Høres ut som om du har hatt en deilig dag i ditt- og nå fikk jeg næring til min drivhusdrøm også! Takk!
Mvh Monica

IET sa...

Härlig tid nu när man kan börja anvnda växthuset igen. :-)
/i.

Anonym sa...

Hej finaste systra där!
Din blogg är som en krispig ranunkel och jag bara njuter. Jag spanar automatiskt efter the ragg, men de dyker säkert upp endera dagen igen ;)

Den här skånskan skulle ha en sinnlig skånehelg, men det bidde sjuksängen i Höllviken i stället, och hög feber (yes igen). Nu skall jag flyga upp till Gävle på morgonen, och kommet att stanna där ett bra tag nu, åtminstone till påsk. Jag tackar för att jag är välkommen till er, men väntar nog ett tag till, då jag helst inte vill lämna en bakteriehärd efter mig ;)

Love A

AnnCharlotte sa...

Härliga bilder och så härligt att vårbruket är igång...ute eller i växthuset spelar ju inte så stor roll, det är ju mer känslan av att vara igång som räknas ;)
Ha det bra...

Unknown sa...

Alltid lika trevligt att läsa om dina "bekymmer" :).
(Har samma platsbrist i uterummet....har inte plats för mitt bord där växtlampan ska sitta....)
Men det är klart, har man en så där himlans massa vackra prylar som du har, då förstår jag att det blir trångt,....men ack så inspirerande....kan ana att det hördes ett muntert nynnande därifrån igår va? :)

Och mässan var väl underbar, längtar tillbaka när jag ser dina bilder, själv "orkade" jag inte släpa på kameran, så jag har inga egna bilder, vilket jag ångrar idag.

Ha det toppen!

Från en som inte har haft så mycket ork till bloggandet på sista tiden, men som alltid läser dina inlägg med stor behållning.

Malin på ön sa...

Vad härligt med växthus, har trädgårdsskjulet men byter det vilken dag som helst mot ett växthus!
/Malin

Margot sa...

Lyckliga du som får pyssla och dona i ett växthus, lite avis är jag allt:) Jättetrevligt att träffa dig och de några av de andra bloggarna på mässan! Kul att se dina bilder därifrån också!
Ha en fin vecka!
Kram Margot

Lisa sa...

Ha ha, känner igen mig i det där, vem tusan har ställt in all den här bråten i mitt växthus ? Röjde också här i söndags, så nu finns det lite space, dags att putsa fönstren idag, i växthuset förstås, ha ha, i huset struntar jag väl i det ett tag till:-) Ha en skön vecka !
Lisa/Lisas trädgård

♥Min Eden♥ sa...

Oj ni verkar ha haft en riktig trevlig bloggträff :)
Jag är ju sååå avis som inte har råd med någon mässa i år. Men jag kommer att frossa i era bilder istället...så visa mera mera :)

Helena, The Swenglish Home sa...

Gnöööööö.... den som ändå fått gästa den mässan, sörpla vackra intryck och inspiration och träffa er alla... men, vänta nu, sånär som på det där sista så fick jag ju faktiskt sörpla skönhet och inspiration alldeles här, alldeles NU!

Underbart att höra om ditt trädgårdspysslande - det luktar kvalitetstid lång väg (om än mycket stök och städ också), och jag kan liksom föreställa mig dig, i ditt esse, nynnandes på någon melodi. Månne var det "Vårvindar friska" eller kanske "Hon har blommor i sitt hår.."? :-)

Stor kram till växthusprinsessan och se nu till att önska dig ett krukförråd i mors dagspresent eller något... kanske med hjälp av en banderoll "Mer planteringsplats åt folket" (hm, kanske lite för politikklingande.), eller helt enkelt "Planterings- och pysselplats, pleeeaaaase".

Bäst jag slutar nu, innan mitt idéflöde spårar ur helt och hållet!

Stor kram från Helena, just nu hög på intrycken från magiska Paris i helgen...

Inger sa...

Om man har ett växthus kan man ju starta våren lite tidigare, önskar ibland att min trädgård vore större.
Kram

Gunilla sa...

Härligt Charlotte
Att kunna komma in i växthuset det får jag glömma iår vi har bytt inglasningsfönsterna mot nya treglas fönster för att uterummet skall bli ett varm rum. Så växthuset är fullt med glaspartier.
Men jag får utnyttja uterummet som drivhus i vår och det går alldelens utmärkt.
Du kan ju komma och pynta där så att jag får det lite mysigt :o)


Tur att jag kan kika på mässbilder hos dig så att jag får lite inspiration.

Ha en riktigt fin fortsättning på veckan
Kram/Gunilla

Helens trädgård sa...

Hej Charlotte!
Kan inte se mig mätt på alla fantastiksa bilder ni visar, det är så kul.
Tack för att du delar med dig av dom.
Det fanns massor av vackra prylar som jag bra gärna skulle kunna äga.
Trevlig kväll!