torsdag 14 april 2011

Lössläppt vår

Har försökt städa undan vinterns lagringar bakom växthuset. Jisses, vad många torkade grankvistar, enris, krukor staplade på varandra och massor av skräp som samlats på bänken, under bänken och framför bänken... Undrar i all sin dar vem som lagt all bråte där egentligen ;-)) Men nu så.... är det rensat och fritt fram att 'bo in sig och göra vår'. Det är såå skönt att inte bara vara i växthuset för det gröna pysslet och donandet. Nu går det att vara UTE också ju... hipp hopp tra la la....


Den väldigt röda och blanka plåtkorgen är ett nyligen gjort fynd. Visst blir man ganska glad av färgen!! MEN, redan när jag köpte den hade jag en annan färg i åtanke på den.... en lite mer diskret. Ska fixas sen.


Ketchup-effekten
Ute just nu är det ketchup-effekten som sker. Samtidigt som det fortfarande ligger snö kvar på en del ställen har våren kört igång med racerfart och allt möjligt blommar eller är i knopp, det bara rasslar till och slår ut... Jag hinner knappt med faktiskt.  Krokus, scilla, tulpaner, pärlhyacinter, iris, nunneört, vivor... Rabarbern tittar upp och jag har hittat knoppiga vitsippor och blåsippor. På auruklier och bollvivor kan man se knopp-klasarna tydligt. I gräsmattan har jag hittat flera blommande tusenskönor. Ja, vad säger man..... Våren är lite lössläppt just nu hihi... And I like it!
Även om det gärna så klart får lugna ner sig om ett tag. Men just nu känns det bara toppen med grönska och blommor efter den låååååånga vintern...

Namnlös mini-nunneört och knoppiga vitsippor

***

*
Tror nog att plåtkorgen kommer att få bli svart, eller mörkbrun... DET blir nog bra! Men än så länge ska jag gotta mig i den ultraröda färgen :-)



I helgen blir det trädgård så länge benen orkar :-) Å som jag längtat....  Yeahhh!!
Må så gott kära trädgårdare!

22 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

There are a lot of little flowers in your garden Charlotte...I can imagine that makes you happy! I love your pansies!!!

Today I was too busy to enjoy my garden, but my weekend already started so I hope to find time in the next days!

Wish you a nice evening, my friend! Many hugs, Ingrid

Anonym sa...

Beautiful, just beautiful garden dear Charlotte!

Kisses:)

Anna Vattenkanna sa...

Himmel och pannkaka vad det rasslar på hos dig - nu är ni ikapp vettja! Så många fina blommor du visar - nunneörten blev jag svag för...

Kramar Anna Vattenkanna

Prästgårdseva sa...

Vilken läcker färg på nunneörten.
Korgens färg är väl sådär.....
Men måste erkänna, att jag också har en knallröd dito, som jag tänkte måla om. Men den fick förbli röd! Jag använder den nämligen till att bära ut planterinsspadar och liknande och den röda färgen gör, att jag inte precis behöver leta efter den i allt grönt och gråmurrigt. Och nu tycker jag faktiskt, att den är rätt fin!
Vårens lössläpphet har jag däremot inget till övers för. Inte så, att jag är pryd. Tycker bara, att det går för fort. Hinner inte med. Jag vill suga på karamellen lite till.
Kram
Eva

Katarinas trädgård sa...

Jaa, nu är det bara att vara ute i trädgården som gäller! Stör mig inte med såna petitesser som städning och tvättning, tack så mycket!
Så mycket aktivitet du har i jorden, häftigt!
Kram
Katarina

AnnCharlotte sa...

....och snart ska gräset klippas...hurra...det är vår ;))))
Det är ju detta vi längtat och gnällt efter så länge nu..yippiiiii....

Inger sa...

Nya växter på gång varje dag jag kommer hem från jobbet och går min trädgårdsrunda, snart är vi ikapp södra delarna av landet:)
Kram

Helena, The Swenglish Home sa...

Ja, visst är det härligt när knoppar "brister"! Många fina vårtecken i jorden hos dig, och på bänken har du gjort så fint. Läcker plåtkorg, och verkligen en färgklick som du säger. Skall bli spännade att se vilken färg den får sedan...:-)

Jag bara äääälskar ditt våningsfat.. och den husväggen som bakgrund för stilleben, yes please!

Må gott i ditt trädgårdsmecca nu, och glöm inte att ta pauser i helgen och pimpla lite påskmust (vilket jag dricker i skrivande stund - it is good to be back!)

Kram, Helena

Lisa sa...

Visst är det underligt, undrar oxå vem som samlar bråte i hörnen ute ?
Meen vad långt det har kommit hos dig, ser ju nästan ut som du har mer vår än här. Jag hoppas det kyler ner sig lite lagom så man hinner med att njuta av allt det fina.
Lisa/Lisas trädgård

Lotta sa...

Ha ha, visst är det härligt! K stod och ropade på altanen innan ikväll att 'nu måste du faktiskt komma in och äta innan maten blir kall'. Precis som till ett litet barn. 'Jag kommer, jag ska bara....' svarade jag. Det gäller ju att ta vara på härligheten.
Kram

Annelie sa...

Skönt att rensa och få det fint.
Jag brukar ge mig själv en liten shopping trip efter att jag varit duktig i trädgården och rensat ogräs eller gjort jobbiga saker. Först arbete sen belöning av mer blommor.
Tänk att du redan har så mycket som blommar uppe i Norra Sverige. Håller med om att det går fort när det väl börjat gro och knoppa sig. Efter några dagar av härlig värme och sol så har gräset börjat växa och allt ser så himla mycket bättre ut.
Jag röstar på en svart korg. Ska själv spraya en hink hade jag tänkt, till lite vårblommor.
Tack för grattis hälsningen.

Många kramar Annelie

Berit sa...

Så fint bordet blev. Gillade kakfatet.
Det är en underbar tid som kommer. med många glada skrik ÅÅ den lever!
Ha en underbar dag!!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. vilket fantastiskt vårljuvligt inlägg! Och så långt det har kommit hos dig!! Hos mig är det lite mer försiktigt. All snö är borta men det är bara krokusen som har vågat sig fram i blom än så länge. Ja!!! I helgen blir det stora trädgårdspysselhelgen! Är ensam hemma så jag kan lägga ALL tid ute utan dåligt samvete.. ;)
Massa kramar!

Gunilla sa...

Himlars vad det växer hos dig , jag måste nog ta mig en tur ut till sommarstället och se om det har börjat dyka upp lite smått och gott för det har ju varit så varmt och töat jättemycket.

Du får ihop så fina arrangemang och bilderna blir ju toppen fina det ger mycket inspiration.

Ha det gott och trevlig trädgårds helg.
Vårkramar/Gunilla

Mari Anne sa...

Inspirerende bilder.
Den navnløse ligner veldig på Corydalis solida, men det var kanskje sortsnavnet du manglet? Det er veldig mange forskjellige, 'Beth Evans' har omtrendt den fargen. Corydalis er en plante alle burde ha i hagen, synd den er vanskelig å få tak i (I alle fall er den det i Norge)

Marie//Tekla Maräng sa...

Åh vilket glädje spridande inlägg jag sitter här och ler stort.
Ja våren är verkligen överallt på en och samma gång. Härligt!
Hoppas du får en skön helg i trädgården.
Kramar:)

Jord under naglarna sa...

Så många fina arrangemang du lyckas göra hela tiden!

Trevlig helg!

Bea sa...

Alltid lika trevligt här, en sprudlande glad bloggare men brinnande intresse för växter, krukor och arrangemang och allt samlad i en vacker "bukett".
Ha en fin helg1 /Bea

billan sa...

När jag började läsa ditt inlägg trodde jag att plåtkorgen skulle bli vit:) Svart och brunt är mer mina färger......
Ha en fin trädgårdshelg!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Ser att våren kommit till dig också. Tycker nästan det ser ut som om du har lika mycket vår som vi här i Bohuslän.
Nunneörten blommar hos dig och här har den precis slagit ut.
Trevlig helg
Birgitta

coco sa...

your photos are very well taken. Beautiful flowers!
and nice blog

Frøken Solhat sa...

Skønt med sådan en forårs oprydning Charlotte - men som dig undres jeg også hvordan det kan hobe sig op på et par måneder ;0)

Skønne forårstegn du viser.

Rigtig god påske
Knus Dorthe