måndag 18 april 2011

Old postcards - påskpynt!


Många saker gjordes snyggare förr... mmm... Vykort exempelvis. Med tillhörande hälsning förstås... skriven i snirklig stil :-) Blir man inte glad av de söta hälsningskorten!


Sorry om jag tjatar :-) om favoritshopping på loppisar i var och varannat inlägg... Men det kommer jag nog att fortsätta med, för finare ställen får man leta efter... och så mycket inspiration man får sen av saker som varit med ett tag. Vykorten kommer absolutely från en loppis, eller kanske mer en antikaffär med lite dyrare grejer än en vanlig loppis. Vykorten dock, betalade jag ynka 5 - 10 kr st för. Fick habegär när jag väl stod där och bläddrade i lådan med mååånga fina motiv...


Röbets- och mangoldskott
Korten är fastsatta på pinnar med en gnutta vit häftmassa eller fint gem från Granit och nedstuckna i röbets- och mangoldskott. Jag blev så himlarns nöjd med påskligheterna som uppstod. Man tager vad man haver... och enklare än så här blir det nog inte.

Fina vårliga ljus i grönt och gult med prickar eller rutor har IKEA

*
Påsk till helgen.... Ska önska mig ett stort påskägg tror jag! 


***
I lördags slog de första vitsipporna ut längst ner i trädgården...
 å min endaste blåsippe-planta också.
Nu är det gott att leva!

Ha en underbar vecka!

20 kommentarer:

Puumuli sa...

Gamla kort är härliga; själv har jag en stor bunt... Jag såg också de allra första blåsipporna på sommartorpet under helgen så vi går mot sommaren med stora steg!

Kram
Sari från Puumuli

Sussi sa...

Oh....påskharar! Mina favoriter! Och så söta! Vart har alla påskharar tagit vägen? Hittar bara grilliga ägg i grälla färger...
Så jättefint du påskpyntat...du är en riktig trädgårdsmästarinna!
Kram
Sussi

Karin sa...

Visst är korten fina.
Jag har en hel hög efter min mormor (även julkort i samma stil) så jag gjorde en tavla av några av dem för ett tag sen.
De äldsta är poststämlade -32, kul att läsa små hälsningar på korten som nästan är 100 år gamla.

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

I can imagine you like this Easter cards!! At this moment we have wonderful weather here...it looks like summer! This week I only have to work tommorrow...that's really great, we will spend a lot of time in the garden!

Wish you a nice evening!!! Many hugs, Ingrid

Rosenvit sa...

Vilket finfint påskpyntstips. Precis lagom tycker jag. Ska fixa lite sånt och ge bort.

Glad påsk
Anna

It's me sa...

Beautiful cards !! like them...have a nice week darling...enjoy easter !! love Ria....xxx...

Anna Vattenkanna sa...

Så härligt Charlotte! Jättetrevligt pynt och korten är ju obetalbara. Motivet med ett hus av ett ägg, påskhare som spelar instrument och kycklingen i fönstret...sen ser det ut att vara en RINGKLOCKA på vänster sida? Helt fantastiskt galet - hur tänkte illustratören??? KUL!

Kram Anna Vattenkanna

Gunilla sa...

Du är ju fantastisk på att få till det.
Vilka härliga ideer du har.
En liten idebok av dig skulle passa fint.

Jag har sett krokusar hos grannen vid södervägg annars har det inte visat sig något än. Men snart så har vi snörent fast det går inte att gräva i jorden.Ha en härlig fortsättning på veckan.

Påsk Kram/Gunilla

gittan sa...

Åhhhh... jag älskar gamla vykort! Vilken bra idé att anv. dem som dekoration. Jag får kanske ta mig en titt bland alla farmors gamla vykort, det borde ju finnas även påskkort bland dem =)

Annelie sa...

Helt plötsligt har man blivit den äldre generationen som säger att det var bättre förr. Jag håller helt med att påskkorten var finare förr. Charmen finns där och det fina.

Fniss, det där ljuset höll på att hamna i min kundvagn för några veckor sedan. I stället blev det några av de granny smith gröna ljusen i fyrkantiga glas. Bara njuter av den färgen den här tiden på året.

Så söta de är de små irisarna George. Varför blommar de så tidigt? Eller, varför blommar mina blå mini irisar så sent? Jag går i väntans tider och tittar och längtar. De är ju så ljuva.

Många kramar från Annelie

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Superduperfint!
Du är bäst Charlotte! Ingen piffar som du:-) KOm och piffa på min trapp också, här är rena rama kaoset, eftersom jobbet tar ALL tid men hjärtat tror att jag ska hinna fixa liter ändå...Jag har bullat upp med loppisfynd, växter, ägg... ALLT, men nån måste sätta ihop det också...!
kramkram H.

Laila sa...

Ja, det var fina påskkort och mysiga arrangemang! Beundrar alla som hinner pynta. Själv har jag fullt upp att hålla jämna steg med trädgården så här års!
Ha det gott!/Laila

Kristina Bonander sa...

Åh, vad kul att kolla på dina "installationer" eftersom jag är urbota dålig på det själv. Det hinns liksom inte med. Eller rättare; jag tar mig inte tid! Så är det.
Hälsningar
Kristina

Lotta sa...

Ahhh så fint! Gillar också de där gamla vykorten, och ditt påskpynt är ljuvligt!
Kram

Malin på ön sa...

Älskar gamla kort och bokmärken och vad fint du fixat till det! Väldigt lite loppisar där jag bor, synd synd för det är ju så roligt att fynda!
Malin

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !
Förstår habegäret ... korten är helt underbara och passar så
bra in i dina fina arrangemang !
Önskar dig en riktigt trevlig påsk !
Kram/Isa

Annika Christensen sa...

Hej vännen!
Längesedan jag hade blogg tid men äntligen fick jag lite tid att titta in här hos dig och fin fina sida. Tittade i den där tidningen idag och det var så kul för då kunde jag säga ...henne känner jag!
Hoppas du får en skön påsk
Kramis
Annika

Théa & Linnéa sa...

Hej! Jättefina kort förstår att du fick ha-begär. Nu är det gött att leva och det är bara att njuta av våren. Tänkte önska dig en Glad Påsk och tacka för all härlig inspiration du ger i din blogg.
Må så gott
/Karin

Ester sa...

Så fint!
Här blommar blåsipporna också och den allra vackraste har öppnat sina blå ögon alldeles nyligen. Det är Lycka det!
Glad Påsk!
Ester

Staudefeen sa...

Hvor ser det smukt ud. Jeg elsker gamle kort :-) Du har en god smag!