måndag 9 maj 2011

På väg hem

Intensiva men roliga dagar är över. Lisebergs trädgårdsdagar gav mersmak. Kan inte annat än att vara djupt imponerad över det proffsiga arrangemanget och omhändertagandet av oss utställare. Allt för att dagarna ska vara bra som möjligt för alla besökare.


Det blev inte mycket tid att titta runt i de andras montrar, annat än som hastigast. Några fler dahlior hann jag dock med, och en låda med glasklockor från samma tillverkare som de fina, fina, fina.... kulorna på bilderna. Jag blev tokkär helt enkelt.


Vackra planteringar
De gånger jag varit på Liseberg tillsammans med barnen har jag alltid slagits av de vackra planteringarna och hur välskött allting är. Så även denna gång. Extra roligt var det att många arrangemang innehöll grönsaker blandat med blommor...... kul!!!!! .... och helt i min smak.

Blommande cupcakes

*
Lisebergs lustgård var en trevlig överraskning. En oas mitt i staden.


Montern jag ansvarade för låg lite skuggigt till, men bra trafikmässigt... och det är ju det viktigaste ;-) Många var nyfikna på de alla nya produkter, framförallt från Laura Ashley Garden, och vi sålde stövlar, handskar, paraplyer och hanging baskets och liknande så det stod härliga till. Men även krukor, redskap, sommarblommor, trädgårdsiris och riktiga pion-rariteter.... och troligtvis ett växthus eller två.

Pris för montern
Tjolahoppsan-roligt var det att vi (Westgarden) fick priset Vackraste monter bland alla utställare. En härligt fin bekräftelse på att ens tankar och vision med montern fallit väl ut. 

Pris-buketten fick naturligtvis en stövel till vas :-)

***
Några bilder från montern.

Känslan jag ville få fram var en upplevelse av mysig trädgårdsbutik i engelsk touch.

*
Väldigt roligt var det att träffa på flera bloggisar också. Bland annat Anja 'Anjas Hill', Birgitta 'Glädjekällans trädgårdsblogg', Ester 'Esters trädgård', Håkan 'Maleviks Rosenträdgård' och Lotta 'Fyra årstider - mitt liv på landet'.

I dag bär det iväg hemåt igen. Är lite nervis över alla mina plantor jag varit borta ifrån i en hel vecka. Lever dom?!.... kan man undra... ;-) 

***
Glad i hågen 
men en aningens trött i benen
ser jag fram emot en av årets favoritveckor, 
d v s en helt vanlig vecka i sköna månaden maj.

*
Go' trädgårdsvecka på er!

18 kommentarer:

Monica sa...

Wow.... vilken ögongodis du bjuder på.... helt ljuvliga bilder!!

Ha en bra vecka!
hälsningar Monica

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

I am so happy you had some wonderful days and you won the first place! And I love the 'blommande cupcakes', what a lovely idea for a birthday party (but I am afraid I will forgotten this lovely idea when I am one year older ;-)!!

Wish you a happy week! After a wonderful week in Paris I have to work now...! Many hugs, Ingrid

Ruben sa...

Jättefin monter! Grattis till priset.

Ha det gott!
/Ruben

gittan sa...

Vilken snygg monter! Grattis till vinsten! Dottern min var visst på besök hos dig (attans att det inte var jag) trots allt. Såhär dagen efter ångrar jag nästan att jag inte gick på makens linje om att vi skulle köra upp igår igen (vi var ju i Göteborg i tisdags) och besöka Liseberg. Jag tyckte förståss att det var för bra med två sådana turer samma vecka. Nästa gång ska vi absolut vara där och då kanske även du är det?!
Bästa veckan, kan bara hålla med. Solen strålar från en klarblå, molnfri himmel, jag är ledig idag och trädgården bara väntar på att jag ska göra den sällskap hela långa dagen - bättre kan det knappast bli.
Må väl / Kram gittan

AnnCharlotte sa...

Åh så kul...grattis.
Och att vara där som utställare måste vara speciellt...så himla många likasinnade du måste ha träffat ;))
Ha en bra vecka ;)

Annajordet sa...

Vilken rolig och vacker idé med glaskulor hängande i träden. Det gillade jag. Kanske man skall plocka fram sina julgranskulor i handblåst glas..? Hälsning Ulrika

It's me sa...

It look all so beautiful......nice that you have enjoy this so much !!...happy week...i like the flower cupcakes!!...love Ria...xxx..

Puumuli sa...

Stort grattis! Det måste ha varit en succé med den fina montern ni hade! De där glaskulorna är supersköna, sådana ville jag också ha hängande i mina gamla äppelträd...

Kram
Sari från Puumuli

Tant Otteskrufv sa...

Ja, maj är verkligen inte en månad då man vill åka bort några längre stunder. Sådder och knoppar hinner ju nästan flytta hemifrån utan att man fått tala om livets allvar med dem.

Anonym sa...

Vilken vakcer monter du har fått till, där skulle jag gärna botanisera bland alla fina grejor! Grattis till första priset, sådant värmer ;-)

Ha det gott!
Åsa

Staudefeen sa...

Uh, hvor ser det dejligt ud! jeg ville gerne have været på udstillingen.

Hvem forhandler glasklokkerne til at hænge i træerne?

Med fingrarna i (j)orden sa...

Kul att det blev lyckat. ALltid mysigt att träffa andra bloggare! Och grattis till utnämningen,
Eva

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Jättefin monter! Många härliga bilder. Önskar att jag hade varit där. Kanske nästa år.. Och så kul att ni vann fin utmärkelse. :) Grattis!! Ja, nu är det underbara tider. Kändes nästan som sommarlov idag. Underbart varmt och blommigt överallt. Hinner inte blogga bara.. det är för mycket annat som tar uppmärksamheten.. ;)
Kramar!

Helena, The Swenglish Home sa...

Wow. WOW. WOWOWOWOWOW! STORT grattis till utmärkelsen - väl värd och så otroligt roligt för dig!

Jag kan bara ana hur trött du måste vara efter dessa dagar, även om det säkert var väldigt härligt att se hur fin respons ni fick, sälja massor med saker och träffa trevliga människor.

Jag hoppas du nu kan få lite tid att hämta andan och påt-peta lite i din trädgård.

Otroligt mycket fint ni hade i er monter... och sedan gick jag ju direkt igång på det där våningsfatet, förstås!

Kram, kram,
Helena

Inger sa...

Grattis till priset!
Skulle gärna ha sett montern.
Kram

Almbacken sa...

Superfin monter o grattis till priset. Så himla kul!

Håller tummarna för dina bebisplantor.

Kram
Maria

Moments of photography sa...

Vilka sköna bilder du visar :))
Grattis til priset!!!

Annelie sa...

Mmmmmm... så mycke göttiga bilder du bjuder på. Fina bakelser och färgglada, utan några kalorier alls. Gillar glaskulorna, speciellt den turkosa har jag fastnat för.
Kul att din monter var så vacker att den fick pris, inte för att det förvånar mig ett dug ska du veta. Ser att buketten i de fina gummistövlarna som jag också gärna skulle vilja ha, innehåller mina rosa favvo daisies som just planterats i kruka. Så fina de var jämte det gröna.

Håller med om att det är kul att se parker som är väl om händertagna.

Många kramar,

Annelie