fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

I går eftermiddag smög jag omkring i lätt duggregn och tittade till allt i trädgården innan vi skulle åka iväg på midsommar-firande. Tände upp några ljus i växthuset och pysslade om lite växter. DET är mys på hög nivå. Känner att det är skönt att det nästan är tomt därinne nu. Bara lite grönsaker och några blommor, inte så mycket att passa. Inte så mycket som för 1,5 månader sen då trängseln var stooor... I år har jag inte ens drivit upp några tomater. Kanske köper en planta. Vi får se. Två sorters gurka och lite annat smått och gott bara. Man behöver inte odla allt, bara för att man har ett växthus :-) 



***

*
Längst nere i bladverket av en stor rugge Stjärnflocka jag har i Mormorsrabatten tittar de här dansande damerna fram. Snyggt. Inte visste jag att ni bodde där :-)


Blir så glad varje gång jag går förbi mina trädgårdsiris som blommar för första gången. Fortfarande är det flera stänglar där inte första blomman slagit ut ännu.


Vädret verkar bli sådär i helgen. Åtminstone där jag befinner mig. 
Bäst att inte fokusera så mycket på det.

I stora krukan är det röbetsblad på gång.

***
Önskar er alla en god, glad
och avkopplande midsommar! 
...med  kanske en och en annan femkamp. Stövelkastning är min bästa gren hihi...
*
Tack snälla, rara, goa för era generösa hälsningar i förra inlägget. De värmer gott hos en trädgårdsbrutta som hoppas att långkalsongerna är förpassade till kommande vinter nu.... Men jag erkänner... Jag är nog lite extra frusen av mig också :-))

30 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Glad Midsommar Charlotte ! Hoppas du får fira midsommar i värme utan långkalsonger ! Här blir det nog typiskt svenskt sommarväder idag ... tur att vi har växthuset att krypa in i !
Din köksträdgård blev ju helt fantastisk med alla odlingslådor och den svängda thujahäcken ... jättesnyggt ! Önskar jag hade lite av din energi .. ibland sviktar den varan hos mig!
Ha det så gott !
Kram/Isa

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

In Holland we don't celebrate midsummer, perhaps because in our winters the days are not so short, cold and filled with snow as yours.

I want to thank you for your kind words in your last comment. It's so special to have special feelings of friendship in blogland, I appreciate that so much! Our friendship is dear to me, I hope it will last a long time.

I wish you a nice and pleasant midsummer party...enjoy it!!! Many hugs, Ingrid

Edith och Jag sa...

Trevlig midsommar och tack för att du delar med dig av vackra bilder från din trädgård. Din blogg är alltid en källa till inspiration.
Kram Maria

Willy sa...

Hej Chartlotte Trevlig midsommar for you and your family.
Your garden photo's are so lovely.
Lieve groetjes

gittan sa...

Trevlig Midsomamr Charlotte! NU hopas ja ginnerligt att dina långkallingar hålelr sig i lådan "skrattar" Onormalt frusen är jag med men några långkallingar behövs sällan i Skåneland / Kram gittan

Johanna Stålros sa...

Vilken fin trädgård!!!! Önskar dig en riktigt fin midsommar. Kram Johanna

Berit sa...

Jag önskar dig en helt underbar midsommar!!

It's me sa...

Your garden is ready for summer party's!! enjoy a happy weekend darling...love Ria...xxx..

Ninnis sa...

Glad Midsommar !

Kram Ninni

Britt sa...

Önskar dig en fin midsommar//Britt

Inger sa...

Glad Midsommar!

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Glad midsommar själv! :o)

Anonym sa...

Vill önska en glad midsommar och tacka för en superinspirerande blogg! Jag har ganska nyligen hittat hit och bloggen är redan en av mina favoriter. Är också trädgårdsgalen och bor i zon fem, det är så kul att läsa om trädgårdar i lite högre zoner! Din köksträdgård är helt underbar och den vita rabatten kommer att bli jättefin. Vilket bra tips med stenpatineringen! Det blir spännande att fortsätta följa arbetet i din trädgård!
Kram Erika

mammaxtre sa...

Men så vackra bilder.

Glad midsommar!

Helens trädgård sa...

Glad Midsommar Charlotte!
Hoppas du har haft en toppenfin dag och kväll!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej gohjärtat!
Så härligt det är hos dig nu! Och att bara kunna njuta i växthuset. Måste kännas riktigt lyxigt. :)
Hoppas du har haft en underbart fin midsommarafton!
Kramar!
PS. Såg att du blivit månadens blogg i nya Lantliv! Superkul!!!

Rose Garden Malevik sa...

Hej Supertrevliga Charlotte :)
Hoppas din midsommar e bra.....
å missa inte


M
I
D
S
U
M
M
E
R


P
A
R
T
Y

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Å du,,,,,plantera rsoorna djupt.,,,,,,,ympstället cirka 20cm under jorden,,,,,,,låt det vara en grop nu under sommaren så busken grenar sig.,.,,,,,,,,,,,sedan lägger du på jord innan vintern,,,,,hela hemligheten :)

Helena sa...

Tack för midsommarhälsningen.Hann precis in till dig för att önska det samma!
Ha en härlig helg KRAM från mig!
ps.jag hade min under tröja i ull/silke idag fasst det är hemligt ;-)så kallt hade vi inte men den satt då inte i vägen heller!

Mariette sa...

Hej Charlotte!

God fortsättning på midsommarhelgen och största GrATTIS till månadens blogg i Lantliv!!!

Helt underbara bilder från din trädgård och jättefin ny header!

Kram Mariette

Louise sa...

Oj vad du grejar och fixar med både trädgårdsprojekt och dina fina bilder. En fröjd att kika in på bloggen! Hoppas midsommar har varit bra!

kram louise

Staudefeen sa...

Hvor er der bare smukt hos dig!

Anonym sa...

Hoppas du hade en goo midsommarafton du också ! Hi hi, önskar nästan att jag inte heller hade så mycket i mitt växthus en del dagar när solen steker på. Men där står nu ett hundratal tomater i säckar och gurkor och meloner och chili och paprika....Å vad jag tyckte om formen på din nya rabatt!!! Jättesnyggt !
Kram!Lisa/Lisas trädgård

Unknown sa...

Så sant, så sant, ett växthus måste inte innebära kravet att ha massor av växter. Har spenderat midsommarhelgen i ett stort vackert växthus utan en enda växt:) Hur mysigt som helst.
Ha en fortsatt skön midsommarhelg!

Puumuli sa...

Hoppas att du har haft en fin midsommarhelg!

Kram
Sari från Puumuli

Katarinas trädgård sa...

Så supermysigt det ser ut! Ja, ett växthus får gärna flytta in här! Speciellt om det tar mig sig en plats att stå på...
Hoppas du fick en härlig midsommarhelg utan mygg och långkalsonger! Själv har jag fått ett antal superkliiga myggbett, bl a på ett onämnbart ställe på baksidan av kroppen, grrr..
Kram
Katarina

oumberligating sa...

Hej Charlotte! Oumberlige Peter här! Blir man glad eller blir man glad efter att fått ett par rader ifrån dig? Jag blir jätteglad, har ju skrämt bort ett flertal av mina följare den sista tiden så man blir lite extra varm i själen när någon som du har förstått det här med min "personlighet" (ler) En förvirrad medelålders man utan ett egentligt bloggtema, kan det bli mer förvirrat? (ler)
Har just kommit hem ifrån en riktigt jobbig jobbhelg, skriver inte så mycket om mitt arbete, det låter jag bli av olika anledningar! Mest av hänsyn faktiskt för de människor som kommer i kontakt med mig, vill ju inte "oroa"!
Fast å andra sidan är jag ju inte direkt hemlig heller, för en tid sedan så frågade en tjej i en butik om det var jag som hade bloggen Oumberligating....mitt svar blev...."-Det beror på...!" (ler)
Har regnat som bara "den" här sista tiden och ser på väderkartorna att det varit liknande väder sista tiden i hela Sverige....hoppas regnperioden är över nu!
Ha en fin fortsatt Sommar!
kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Gissa vem som har Sveriges finaste trädgårdsblogg.....hennes namn börjar på C

oumberligating sa...

Hm...fan va "klämtjäck" jag lät i kommentaren ovan.....fast jag kanske är just det "klämtjäck"....måste utredas...kan en 47 årig man vara klämtjäck...finns Gud...frågorna hopar sig så här mitt i natten.....undrar om det finns något gott kvar i kylen...en enkel fråga...ska kolla...har haft ont om tid att äta sista tiden...
Kram som sagt ifrån Oumberlige Peter...eller om det nu var Omöjlige Peter!

Lotta sa...

Låter verkligen mysigt med pyssel i växthuset bland tända ljus... och vilken fin vy du har ner mot trädgårdslandet, det är så snyggt med grus som markbeläggning. (Hoppas du vann stövelkastningen.)
Kram

Ruben sa...

Ser att du håller en knautia macedonia mellan dina fingrar. Här blommar den nu och humlorna är som tokiga i den.

Ha en bra vecka!
/Ruben

Marie Lithén sa...

Glad midsommar, lite sent förvisso, men riktigt menat:)
Lite galen är jag ju kanske, men kommer inte att ångra zonflytten, promise:) Självklart fortsätter jag att blogga, bara ett nytt arbetsrum att blogga i från! Kram på dig