tisdag 7 juni 2011

Vår + sommar = sant

Att man kan bli så glad över en utslagen akleja man inte sett förut. Minns inte om jag frösådde eller köpte den förra året. Blommade då gjorde den i varje fall inte. Hittar en fröpåse i 'arkivet' från förra året med en fylld akleja i samma färg, fast som ska ha uppåtriktade blommor. Inte denna alltså... mysterium.... å följaktligen inget namn. Strunt samma då.... :-)


vår + sommar = sant
Just nu är det liksom stoor vårfeeling... fortfarande. 
Framförallt är det alla tulpaner som signalerar vår tycker jag.
Men också försommar... på riktigt.
En rysligt trevlig mix av årstider.



***
 Haha... i undantagslådan, där några av fjolårstulpanerna står, 
blommar det vilt och galet. 


Plantpresenter
Nu när växthuset är under tömmande av blommande plantor, finns det alltid några över att ge bort. Brukar försöka slå in plantpersenterna på olika sätt. Det är kul att lägga lite tid på detaljer... om man har tid vill säga. Ibland har man det.... å ibland inte. En plantpåse med egenuppdrivna plantor är alltid fin gåva, tid lagt på detaljer... eller inte. Tid och kärlek har man i vilket fall lagt i massor på att driva upp plantorna, och det är förstås det viktigaste.

Silkespapper exempelvis trollar bort den mindre snygga plastkrukan... och en snygg träetikett blir pricken över i:et. Eller så draperar man cellofan runt krukan och lägger lite torkat gräs eller halm i botten. Knyter om med ett snöre och så är 'e klarrrt. Det finns måååånga sätt :-))
*
Är så sjutusan nöjd över en liten tall jag skaffat nyligen...  Jorå :-))) Den stod där bara på plantskolan och 'talade' till mig. Visar sen.


Nu är'e finfina tider.


Hoppas att ni har det bra och hinner njuta av alla blommor.


22 kommentarer:

bloggernefa sa...

hej Charlotte.

Så hyggeligt du lige postede inden jeg skulle i seng. ;)

så fiina presenter du ger bort. Bara man var i andra enden - som modtager. Det er en god ide at gøre lite ekstra - for sjalv om planten er "gratis" ser modtageren den jo inte som så. Det er jo så hyggeligt at få at nogle man kender. Så tænker man jo tilbake varje år - og kommer ihåg at det var från dig - at dom fik den snygga Asters "Princess Eva".

knus
Eva
evigglade.blogspot.com

AnnCharlotte sa...

Jag har en endaste akleja....inte blir det nån spännande avkomma efter den inte ;))) får åtgärda det på nåt sätt....
En tall har jag suktat lite efter...det var mnog i juletid...skulle kunna tänka mig en nu också..i kruka.
Ha det bra ;)

Anna Vattenkanna sa...

Här är vårkänslan borta sedan länge och det är sommar - fast det är ju härligt det med! Så roligt med den mystiska aklejan... den får du ta fröer från och se vad det blir av dem?

Fina blomsterpaket - fiffig och snyggt! det är så roligt att kunna ge bort något hemmagjort - frösådda plantor är ju verkligen en sådan sak.

Kramar Anna Vattenkanna

Berit sa...

idag fick vi känna på sommaren så jag hoppas den fortsätter, Fiffiga presentinslagningar.
Ha en underbar dag!!

Laila sa...

Den aklejan hade jag också blivit lycklig av! Fint kollage av lila blommor i mitten av inlägget! Bra tips på presentinslagning, detska jag komma ihåg.
Ha det gott!/Laila

Ruben sa...

Väldigt fin akleja, ovanligt långa "vingar" och en perfekt färg!! Kul med aklejor, de dyker upp i en massa oväntade färger och former, det beror på vilka gener de bär på.

Ha det gott!
/Ruben

Home and Lifestyle sa...

Hi Charlotte,

I love all the plants and flowers in your garden! Here we don't have a sunny day, I hope the sun will come sone without rain, so we can enjoy our garden outside!

Many hugs, Ingrid

Johanna Stålros sa...

Underbara blombilder du bjuder på! Kram Johanna

Tant Otteskrufv sa...

Jomenvisst är det behändigt när de säger att de vill följa med dig hem! Det blir så mycket lättare att komma till beslut :)

Ullis sa...

Vilka bilder! Så vackra blommor!
HA en fin kväll!
Ullis

Lotta 8`) sa...

Här är det sommarkänsla :) Underbart varmt och gott och jag hoppas det består länge!! men det väntas åska och regn, det får gärna regna men inte åska ;)

Fint med krukinslagningarna, toppenide :)

Gillar också din nya bänk, passar så fint vid odlingslådan och himla snygg spalje!!!! Du har så mycket fint och pysslar och donar hela tiden - hur hinner du? Jobbar hemma kanske ;)

Ha det bäst, kram :)

Katarinas trädgård sa...

Här är det riktig högsommarkänsla med temperaturer upp mot 30 grader! Våren är definitivt över, tyvärr! Men jag klagar inte för ikväll fick vi mera regn, skönt!
Våra bekanta brukar också få plantor från trädgården, dock inte så fint inslagna som dina... sist gav vi bort en fikonplanta, en stickling från vårt träd, men det är kanske bara vi trädgårdsnördar som uppskattar sådan presenter?!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Inger sa...

Aklejor kan ju se ut precis hur som helst efter några år, kul tycker jag. T o m undantagslådan är fin hos dig:)
Kram

Nillas Trädgård sa...

Javisst är det märkligt hur övertygande blommorna kan tala till en när man är på plantskolan :-)
Jättesöta gå-bort-presenter!!!
Ha en fin dag!

Anna-Maria sa...

Vilka fina presenter! Jag lönskar att jag fyllde år :).Här har vi så varmt att man är rädd att allt växer till sig för fort nu.Ha det gott.

Unknown sa...

Gillar dina färger i trädgården....precis "rätt" färger.
Nu får man verkligen skynda att njuta av växterna för blomningen går i ett huj och så är det över i värmen.
Fast grejen med trädgård är väl att inte stressa utan försöka njuta och låta allt ha sin gång. En vissnar men en annan tar över...
.....lite mycket svammel blev det idag:))
Ha det bra!
Camilla

Lotta sa...

Det var en verkligt snygg akleja du hittat. Ser ut som något du betalt dyra slantar för och sen förträngt när nästa projekt dök upp. Jag gillar verkligen dina presenter. Själv brukar jag slå in mina i en ICA-påse så nu förstår jag varför mottagarna ser lite besvikna ut. På ditt sätt kan man ju ge bort en planta med kirskål utan att skämmas.
Kram

Anonym sa...

Oj, här var det massor av inspiration och tips att suga i sig. Första gången jag är här, återkommer absolut!!!
Mvh Jeanette i Ängelholm

Pysselprinsessan själv... sa...

Underbart med undantagslådan!! De ger inte upp så lätt. Trevlig helg på er!
Ting från Gammelgården

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej rara Norrlandsbruttan,

Åååh så jag gillar denna färgskala! Just i år verkar jag ha begär på alla lila-blå, lila-mörkröda och helt-enkelt-lila-nyanser, och vill omge mig med blomprakt i massor i de färgerna... Undrar vad Freud eller någon färganalytiskt lagd person skulle säga om det...hm.

Och så din söta "undantagslåda" då... fniss, ser mer ut som en tag-genast-tillbaka-och-låt-alla-njuta-låda.

När jag åkte iväg på min bokklubb ikväll vid åttatiden, visade vår termometer på 7 grader!!! Gissa om jag sneglar lite avis på den svenska väderkartan... Burr så regnkallt vi har det här!

Stor kram och hoppas att du får en skön helg, med alldeles lagom temperaturer och alldeles lagom mycket regn för din fina trädgård.

Helena

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Charlotte!
Vilka underbara bilder på blommor i vackra färger. Mina favorit färger!
Önskar en trevlig helg.
Sommarkram från London
Ingrid

mammaxtre sa...

Underbara bilder. Tyvärr har jag ingen Akleja.

Ha det fint