lördag 16 juli 2011

På G i köksträdgården

Hej hopp! Vad det växer och knakar i köksträdgården. Den med mest blommor, men en del grönsaker.
Kallas det verkligen köksträdgård då!? 

Nya favoriter: långa handredsakp från Laura Ashley Garden, finns hos Westgarden.

*
Pumpa-girlangerna ringlar sig långa och solrosorna slår snart ut.


Allt är liksom på G.... har satt fart, börjat blomma.... Å då passar jag på lite lämpligt att åka bort :-)) Det där med att åka på semester under sommaren har har lite svårt för. Helst vill jag bara vara hemma för att inte missa en endaste knopp som ska till att blomma. En aningens ytte pytte nördigt kanske.... Erkänner :-))


***
England
MEN, såna där nördigheter går ju inte att ta hänsyn till haha...... nej, verkligen inte. Just nu är vi hela familjen i härliga England. För tillfället i London, men i morgon blir till att åka inåt landet för några riktigt trevliga besök. Eftersom att vi är här hela familjen går det inte riktigt att räkna med någon trädgårdsinrikting på våra aktivieter direkt, utan mer tonårsvänliga saker hihi.... Det är bara att gilla läget.  Även om det finns en låååång lista på trädgårdsrelaterade besök jag verkligen skulle vilja göra.... :-))


Mangold
Mangold, kära mangold. Innan jag åkte kunde jag inte låta bli att göra i ordning några 'finkrukor' med mangold. Denna gudomligt vackra grönsak som jag bara älskar....  Mest för att den just är så vacker med alla sina färger och blanka blad. Får fixa mera 'finkrukor' när jag kommer hem.

*
Det är härligt med sommar!

Någon liten bloggpaus under resan lär det bli. Å något inlägg kanske. Tog en hel del med bilder innan vi åkte. Eller så blir det direkt från någon trevlig dag här. Eller så blir det ingenting alls innan vi kommer hem igen. Vi får se helt enkelt . I dag regnade det så där typiskt englandsaktigt. Tur att vi spenderade dagen på Madame Taussand och i massor av affärer. I går sken solen sitt allra finaste. Då åkte vi kanalbåt på Themsen från Greenwich där vi bor, in till 'city'. Helt magiskt underbart. Kan varmt rekommederas.

Ta hand om er!!

16 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Förstår att det känns i hjärtat att åka ifrån en så fin trädgård!!!! vilka snygga finkrukor du har gjort...ha det fint i England. Kram Johanna

AnnCharlotte sa...

Ha det bra i England. Lite trädgårdrelaterade upplevelser får du förhoppningsvis även om det inte är prio ett....
Gissar att en runda i trädgården hemma är något av det första du gör när du är hemma igen....
Ha det bra :)

Puumuli sa...

Det ser så frodigt ut i din köksträdgård! Jag hade inte så mycket tid till att anlägga en i våras (har bara lite ärtor, morötter, sallad och rädisor samt jordgubbar) men nästa år måste jag ta itu med den lite bättre.

Jag hoppas att ni har en härlig semester i England och jag ser framemot finfina bilder...

Kram
Sari från Puumuli

Trädgården på Höjden... sa...

Låter verkligen härligt med Englandssemester!

Förstår den där dubbla känslan av att lämna trädgården precis när det är så mycket på gång att slå ut. Man vill liksom vara DÄR - JUST DÅ och NU! Men tänk vilken prakt som väntar när ni kommer hem...!
Vi far mycket fram och tillbaka nu på sommaren så jag får passa på att fixa och njuta där emellan. Intensivt trädgårdsfix och trädgårdsnjut!

Ha en toppensemester!

Hälsar Åsa

Helena, The Swenglish Home sa...

Jamen ojsan,
är ni i England, minsann! Då får jag ju önska trevlig resa och hoppas att ni får några riktigt trevliga dagar... :-) :-) :-)

Och oj så det växer så att det knakar i din trädgård hemma! Det blir nog grönsaksluncher resten av sommaren när ni kommer hem!

Stor kram,
Helena

Rose Garden Malevik sa...

Hej Fantastiska Charlotte
Vad underbara bilder.....som vanligt :)
Hoppas helgen e bra
å missa inte

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

som fortsätter hela helgen.....
VÄLKOMMEN :)
Håkan

aboutgarden sa...

Hi Chalotte
Your blog is very beautiful!!! I follow in love for your garden and stunning photographs!

have a nice we en England

simonetta

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej fina vännen! Förstår dig så väl... :) Bävar redan nu för en veckas frånvaro från trädgården. Tur att duktiga mamma är här och vattnar och tittar till de små telningarna medan jag är borta... ;)
Låter helt 'fabolous' med en englands-trip! Ligger på önskelistan att göra en bilsemester där någon sommar. Hoppas, hoppas!
Massa kramar och önskan om en underbar semester!

Inger sa...

England är alltid rätt:)
Ha en skön semester!
Kram

Kristina Bonander sa...

Hej Charlotte,

När jag skriver det här är du redan där i detta underbara trädgårdsland! Även om du kanske inte hinner med så mycket trädgårdsrelaterat brukar det finnas, om man nu kommer utanför London, inspiration bara genom att titta in i alla dessa fina engelska trädgårdar.
Hoppas att du får ha det riktigt skönt. Är övertygad om att din vackra trädgård kommer att klara sig på egen hand när du är borta.
Många kramar
Kristina

mammaxtre sa...

Jag förstår så väl att du har svårt att lämna denna vackra oas som du skapat. England låter dock väldigt trevligt, det också :-)

Ha det så trevligt.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ha det så himla gott i England och njuuut!

Unknown sa...

Åh, tack för alla fina bilder från nya köksträdgården! Förstår att dne är svår att lämna just nu;)

Ha en skön semester och kram så länge,
Charlotta

bloggernefa sa...

Hej Charlotte
Hoppas du får en inspirerende tur til England, uanset hvad - ser du helt sikkert noget som faller i din smak. ;)

Vi får vänta - og det gør vi gärna
tills du kommer tilbage.

Hvor flotte dine højbede og den nye del af haven ser ud. Jeg bliver konstant imponeret og inspireret hos dig.

KRAM från
Danmark
Eva

Malin på ön sa...

Roligt med London och tack för bra tips om båttur, låter jättehärligt : ) Fint du har i trädgården, jag är precis hemkommen och det mesta hade överlevt : ) Men även blommat över, jobbigt att resa bort som sagt ...Nördvarning här!
Malin

Britt sa...

Mangolden såg jag hos dig förra året och i år har jag min egen coh det kommer att bli fler år//Britt