tisdag 12 juli 2011

Svart snygging

I ett tidigare inlägg funderade jag lite kring hatkärleken till petunior. En blomma som många har svårt för verkar det som :-)))) Men uppenbarligen en riktig favoritblomma också hos många med tanke på hur mycket det finns av den i affärerna. Själv är jag tudelad. Har fått för mig att jag inte gillar petunior, men lyckas alltid köpa flera varje år ändå. Den nya svarta sorten kände jag direkt att jag ville ha i varje fall. I affären fanns den i två varianter. En helsvart och en med gula strimmor. Jag köpte den helsvarta. MEN för någon vecka sen transformerades den till att få blommor med det gula i..... Hur som helst är jag toppennöjd med denna enda planta som fyller nästan en hel stor kruka. Lagom diskret, yvig och fluffig och en gnutta cool. 

Murgröne-båge från nya fina affären här i stan: L&Co.

Tillsammans med den: Plättar i luften och murgröna som får klättra på bågen. Mina frösådda sommarplantor har precis börjat slå ut. Det blir spännande att se om allt blir som man trodde :-))) Färger, former och så vidare. Redan nu har jag sett flera dahlior som har en annan färg än det stod på fröpåsen...


***
'Skräp' eller dekoration?
Mitt pinnknippe som flyttar runt från diverse arrangemang och som är gjord av en 'duk' som fallit sönder och kanske i normala fall skulle ha slängts, la jag i krukan när plantan med plättar i luften var mycket mindre och inte täckte jorden ordentligt. I andra korgen, det syns inte så väl men, ligger det en hög med äppelkart. Istället för att slänga dessa på komposten nu i nedfallarkart-tider, kan dom ju lika gärna få ligga här och var snygga ett tag med sin fräcka limegröna färg. Något annat som 'skräpar' ner hos mig och som jag använder överallt, är kottar. Verkligen inte bara något för vinter- eller juldekorationer. Passar minst lika bra nu på sommaren eller våren. Har ett favorit 'skräp-återbruk' också - men det ska jag berätta om i ett inlägg längre fram.


*
I kväll blir finbesök här. Trädgårdsföreningen kommer. Alldeles nyss har vi haft värsta åskovädret dock. Jag håller tummarna för att det åtminstone blir uppehåll. Mer vågar jag inte önska. Att det ska spricka upp och bli soligt igen är nog att ta i på önskefronten.... 

Varmt välkomna om det är några medlemmar som läser detta :-))

Take care.

15 kommentarer:

Helena sa...

O jag tycker som du ang.petunior...har ändå köpt de 2 du beskriver :-) hm...'hatkärlek' kanske?
Tycker du fick till en riktigt fin kombo där med plättar i luften!Idag planterade jag ihop mina med murgrönor vart väl OK.Har haft dåligt samvete för deras placering i växthuset tidigare.
Trevligt med besök!Är det en stor förening?
KRAM från mig!

gittan sa...

Jag har också en hatkärlek för petunior men köper dem inte längre eftersom de alltid är så äckligt klistriga när man ska rensa visset! Ang. den svarta som blir gulsvart så har jag läst om fler som råkat ut för detsamma, lite trist!

Hoppa ni får en fin kväll / Kram gittan

Johanna Stålros sa...

Angående petunior så har jag inte så mycket att säga;) men vad kul det låter med finbesöket....Håller tummarna för att det blir en riktigt fin sommarkväll. Kram Johanna

Mammasblommor sa...

Läckert arrangemang med den svarta petunian! Lite tråkigt när de måste rensas, därför har jag övergått till Million Bells som är självrensande:)
Hoppas det blir en fin kväll med uppehåll!
Kram Margot

Signe sa...

Jeg erkender gerne, at jeg godt kan lide petunia :-)
Jeg har nogle lyserøde 'apple blossom', som er utrolig søde.
Fin idé, at sætte dem sammen med 'pletter i luften' - det vil jeg da forsøge. Tak for inspirationen :-)

Mona sa...

Vacker plantering! Fin kombination.
Bra idé med äppelkarterna! De börjar falla ner här nu också.
Trevlig kväll, håller tummarna för att vädret blir fint!
Kramar, Mona

AnnCharlotte sa...

Jag köpte min(en)petunia som den med gula strimmor men den får svarta blommor också. Jag tycker det är fint med båda som tur är....
Ha det bra ;)

Inger sa...

Gärna hade jag besökt din trädgård ikväll, hoppas ni slipper regn.
Fiffigt att återanvända, fint blir det också:)
Kram

Mammasblommor sa...

Hej igen! Burre är en stor Birmaherre på 10 år, fast ibland beter han sig som en vild kattunge:) Det är mysigt med djur:)
Kram

Livsnjutaren sa...

Ohh vilka härliga bilder. Verkligen fin färg. Hittade hit via Ruben.

Familjemix sa...

Hej där!
Vilken inspiration du bjuder på. Du hamnade direkt till favoriterna.
Vad är det för sten du har i trädgården, även i bilden på din header! Är på gång att lägga sten men är lite kluven till vad för sten!

Tack för riktigt fin inspiration!
Kram Martina

Bondjantan sa...

Vackra arrangemang, som vanligt! Alltid lika roligt och inspirerande besöka din blogg.

Trädgårdsingenjören sa...

Hej vilken trevlig blogg jag hittade här! Kommer absolut tillbaka!

Mvh Gry

Ruben sa...

Nej, inte kan man vara utan petunior!! ;-) Kul med lite nyheter! Och till skillnad från många andra korsningar förgyller denna verkligen sitt släkte!

Ha det gott!
/Ruben

aboutgarden sa...

Hi Charlotte
your blog is really beautiful! pity the translator ... I can not understand a lot what you write, but I admire your beautiful images

simonetta