söndag 28 augusti 2011

Söndagsvykort

Sitter inne och jobbar idag. Men det är ändå gråväder och regnigt, så det gör inte så mycket. När ska det bli torrt ute egentligen? Det går knappt att klippa gräset (som växer som bara den....), att slänga sig ner på knä utan skydd gör att man blir blöt omedelbart, det luktar fukt ute konstant, blommor möglar, knoppar likaså, har väl aldrig varit med om att det varit så segt med blomningen av dahlior - flera har inte slagit ut alls..... Det räcker nu. Låt oss få sol och lägre luftfuktighet asap. Nog med väderklagan :-)) Annars.... är det fantastisk nu så klart.... älskar sensommar.

Dags för plommonen

Solrosor
Solrosorna växer och växer. Har ett monsterliknande exemplar vars stam är vääääldigt grov åsså är den vääääldigt hög. Jag har ändå valt sorter som inte ska bli så där rekordhöga. För vem ser dom blommorna egentligen? Men mitt monster måste ha ett genfel haha.... Eller så har jag gödslat alldeles för bra.

Det är fina färger ute nu. Sensommarkulörer blandat med murriga höstnyanser. 
Bleka varma brun-rödtoner tillsammans med starkare plommonnyanser. Min palett liksom :-))
*

Nära vitt
I år har jag äntligen skaffat mig flera nya rosor. Här är Crosus Rose 'Emanuel' som är en remonterande Austin-ros som ska gå till zon 4. Den har otroligt fina nyanser från aprikos till gult, allt i så blek ton att de nästan kan gå för en variant av vit. Jag valde den just därför. För att balansera upp det riktigt vita i min 'vita' rabatt. 

Ny kärlek

Funderar över våren. Å tulpaner. Å andra lökar. På nåt sätt är det läkande av trädgårdssjälen att få pyssla med lökplantering så här i säsongens avklingande. Att man redan innan den är slut kan få ta ett stort hopp. Fram i tiden. Till våren. Leva sig in i de kommande härligheterna.... när man kanske egentligen känner sig en aningen sorgsen över att tiden gick för snabbt. I år igen. Mitt 'vårhopp' är beställt och klart. Check. Haha.... Samma syndrom som vid fröbeställningar givetvis. Beslutsångest. Och en önskan om att ha ALLT. 

Hur har ni det med era tulpanplaner? 
Å vad gör ni en dag som denna ?

***
I dag blir det nog äppelkaka bakat här mellan jobbtagen.
Äpplena är större än någonsin, men inte så många i antal.
 En ganska bra kombo.

*

22 kommentarer:

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Charlotte,

Nämen så blöt-trist det låter. Nu får väl vädergudarna ändå ge er en "break" och dra någon annanstans där de behövs mer!?

Jag håller så med dig om skönheten i färgerna så här års. Kanske är det att ögonen efter krispiga sommarblomsterfärger och skarpt solljus, liksom också vill gå in i viloperiod och landa mjukt på varma och dova höstfärger. Kanske är vi så skapta, både natur och människor?

Ojoj, nu bidde det filosofi direkt så här på söndag em, just hemkommen från en familjepromenad runt och i Lacock - jag tröttnar aldrig på de omgivningarna!

Dina plommon är som vackra smycken och det ser ut som om din trädgård verkligen dignar i ljuvlig blomsterprakt fortfarande. Och vad beträffar vårens tulpanplaner... så har jag som vanligt ingen aning om vad mannen i huset har tänkt sig! :-)

Stora kramar från en innesittarsöndagsjobbare till en annan,
Helena

Anna Vattenkanna sa...

Det är väldigt regnigt här i södern också... det räcker nu!

Vackra plommpn hos dig - jag plockade av mina körsbärsplommon idag på mitt "släktträd" och ska göra en plommonkompott med kanel tänkte jag.

Fina blomster du har - så vackra färger...

Idag har det blivit pill, plock och jox ute mellan skurarna... chiliskörd och lite annat.

Kram Anna Vattenkanna

It's me sa...

What a great summer pictures !!! just what i needed today...love from me...xxx...

Inger sa...

Besökt Stadsträdgården i Örebro idag och tulpaner kommer jag att plantera senare, har inte köpt några ännu.
Kram

Johanna Stålros sa...

Jättefina bilder, trots allt regn;) Kram Johanna

Home and Lifestyle sa...

Your pictures are wonderful Charlotte! Here we also had a rainy day...I don't like that at all...I hope we will see the sun much more next week!

Many hugs, Ingrid

Hanna C sa...

Jättefina bilder och vilken underbar ros du har...
Kram Hanna C

Lotta 8`) sa...

Tack för vykorten, vackra bilder att trösta sig med en kulen dag - som ett brev på posten ;)

Vi hade värsta oväder i går, lite sol idag men precis nu så började det blixtra och åska igen - tja, det får bli gummistövlar i morgon.

Ha det så gott, kram :)

Trädgården på Höjden... sa...

Vilka vackra färger på solrosorna. De blev med ens så eleganta :-)

Med mina tulpanplaner går det väl sådär. Vill gärna ha MASSVIS av dessa skönheter men det känns som jag bara bjuder rådjuren på värsta gottebordet *djup suck* Funderar dock på att plantera i krukor och har på långa entrétrappan. Kanske, kanske hittar inte rådjuren dit. Jag gör ett försök i alla fall...

Hälsar Åsa

Hélena sa...

Åh, så vackert! Har världens beslutsångest över lökinköpen. Vill ju ha så mycket och många... Håller med dig om glädjen att planera för nästa vår...och för första gången sen jag började med trädgård känns det inte så långt tills dess. Mitt tålamod har blivit större.
Ha det bäst!
Hélena

Ninna sa...

Haha kollade precis på vädret på tv, inte upplyftande precis, det regnar nu & det ska regna i veckan. Ja ja inte så mycket att göra åt.
Jo det här med tulpaner,,,tänkte strunta i det iår men jag vet nog hur det blir när jag väl ser alla lökar hos gardencentrat, då vill jag ju bara ha. För det är ju såå underbart när man på våren ser när dom är på väg upp ur jorden.

Ha ha det där lät lite veligt men det blir nog tulpaner i år med.

Kram kram /Ninna

Spirande grönt - sa...

Vilken vacker ny kärlek du har hittat. Helt ljuvlig!

Ha en toppenvecka,
Rebecca

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken bild på Crocus Rose! Jag har den på min önskelista inför nästa års rosinköp. Det bara plaskar om stövlarna när man är ute i trädgården, skyfall har vi nu....igen...Man blir sååå trött...
Vilka fina färgkombinationer i ditt kollage.
Kram Maria

Lotta sa...

Jamen visst får det vara nog med regnandet nu!!! Snart kan vi sälja vårt hus 'med sjöutsikt' - eller huga...bli upptaxerade för det. Jag har inte köpt en endast vårlök ännu men vissa noteringar har gjorts så snart är det dags att gå på lökjakt. Lilla Fiskaregatan i Lund brukar vara ett frestande farligt ställe.
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja men visst är det en härlig tid nu. Även om det är blött. Och så blommar det överallt. Underbart. Men jag håller med om dahliorna. Jag har ett par sorter som inte har slagit ut än.. Trodde nästan att det var något fel på dem. Plantorna är stora som bara den.. men blommar gör de inte.. Vilket heeeelt underbart växthus du visade i förra inlägget! Och vad avis jag blir på ditt jobb! ;) Superfin styling och jättefina bilder! Solhattarna är fantastiska! :)
Kramar!
PS. När kommer ni till Gävle.. ;)

Mina Gröna Tankar sa...

Tänkte inte kommenterar regnet. jag ignorerar det, så kanske det slutar.....

Istället får jag tacka för att jag hittade din blogg. Jippi, vad roligt att hitta "nya" man gillar direkt! :-))

Unknown sa...

Ja, usch ja, detta väder vi har i år. Många blommor hinner aldrig återhämta sig efter alla skurar, och blöt blir man när man försöker rensa upp i eländet.
Fast jag tycker nog allt att det ser ut att blomma bra hos dig. Urtjusiga färger ihop.
Som vanligt är du en mästare på färgkombos.
Själv bakade jag bullar igår(söndag), ville inte gå ut utanför dörren i blåsten och regnet.

Ha det toppen!
Camilla

Casa of Mia sa...

Vilka härliga bilder och blogg, älskar plommonen!

Fiffiga Systrar sa...

Men oj vad det verkar ha regnat! Fy vad tråkigt! Här har faktiskt varit riktigt fina sommardagar senaste veckan och i lördags var det 30 grader och strålande sol där jag befann mig (Uppsalatrakten), dock helt otroligt fuktigt!! Men kvällen var ljuvlig!

Hoppas regnet ger sig så du får lite sol och klar luft!

Superfina bilder du visar!

Kram Elin

Puumuli sa...

Tack för det vackra kortet! Vi hade värmebölja under helgen så det var mycket utomhusliv. Helgen var nog den sista varma helgen detta år...

Tulpaner har jag inga för några (hundra?) fyrbenta "vänner" äter upp alla lökar jag stoppar in i jorden.

Lite höstpyssel borde man ta itu med men än så länge får sommarblomorna blomma på torpet.

Ha en fin start på den nya veckan!

Kram
Sari från Puumuli

coco sa...

beutiful display of summer flowers.

mammaxtre sa...

Regnet har jag inte drabbats av så illa tycker jag, ännu iallafall. Skönt ska erkännas. Gräsmattan på landet är nyklippt :-)

Tulpanlökar är ett måste för mig i år. Jag vill njuta av att ha egna och inte bara av andras.

Ha det fint