måndag 26 september 2011

A new week is here

Med nyklippt gräsmatta, tulpanlökar i jorden, höstkänslor i massor, varmt solkysst... och med tiden en aningen i mer balans än för någon vecka sedan.... känns det här med att det är måndag... riktigt trevligt. Livet är ganska gott just nu.


&&&

Cerise rättika 'Hilds Blauer Herbst und Winter' (Impecta), morot 'Yellowstone' och små taniga 'Suger Snax' (Plants of Distinction), 
liten svedjerova 'Enon Kanta' (Lord Nelson), och längst bak majrova 'Purple Top White Globe' (Impecta)
Lyssnar för tillfället på en 'gammal' favorit: Kings of Convenience. Blir aldrig less.
Har nästan alltid musik i öronen när jag är i trädgården. Tyvärr är vi begåvade med ljud från en stor väg som 'tar plats'.... därav musiken.
Nån gång vill jag bo där man kan lyssna på tystnaden istället. Saknar den rätt ofta.

&

Snart oktober
Men oj vad veckorna springer iväg. 
Insåg att vi går in i oktober nästa vecka. 
Ärligt talat är jag mentalt egentligen kvar i början av augusti.

°°°°°°°°°°°
Broccoliskörd nr två på gång. Och där har vi den egna skörden av pumpor. Två 'Red Kuri', två 'Baby Bear' och en 'Blue Hubbard'. 
Några har ruttnat bort också och 'Futsu Black' ville inte leverera annat än blommor tyvärr.

&
Nu är nu
Men inte desto mindre är tiden nu fantastisk. Insåg också att jag reflekterade över att jag tyckte det att var bra att veckorna rusar iväg. Så att resan till våren går snabbare. Det går att både leva helt i nuet... och samtidigt längta framåt. Jorå. Det är som med drömmar och visioner.... som inte är en motsats till att värdesätta det man redan har. Ja, så tänker jag i alla fall.

Nu dags att göra middag till sonen som ska på basketträning. Och till oss andra oxå i la familia:-))

Ny vecka - nya möjligheter.
Japp. Ta hand om er. Livet är nu.


21 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

A new week - new opportunities! I notice that you're looking forward to the new year ... I already did, but I also try to enjoy autumn and winter, although spring and summer are my favorite seasons!

Have a great week!! Many hugs, Ingrid

oumberligating sa...

Hej Charlotte! Är nästan orolig att det är slut mellan oss? Fast vi rör oss ju i helt skilda "bloggsegment" men i dessa intergraditionstider är du ju viktigt att vi "nischbloggare" förenar oss över gränserna! Har i dagarna 4 bara rör mig med bokbloggare på bokmässan i Göteborg!
Kanske var du där? Fantastiskt mycket fina trädgårdböcker mm!
Är det tystnaden du söker så är ju min "Jungfruliga mark" utanför Uppsala, så tyst att du hör ditt eget blod susa i öronen! Jag kör ut dig dit så ringer du och talar om vad du behöver så låter du dina "gröna fingar" smeka över marken!
Du får helt fria händer! (ler)
Njuter som vanligt av dina fina och mustiga inlägg.....blir sugen helt enkelt att tugga på något grönt...rot eller löv spelar ingen roll!
Hoppas allt är väl med dig, ska nu läsa de inlägg jag inte riktigt hunnit med!
Stor kram ifrån Oumberlige Peter!
PS: Ska till nästa år faktiskt fixa ett bloggkonvent för oss "allmänbloggare" som ännu inte riktig funnit vilket huvudtema våra bloggare ska ha, självklart så måste jag ordna en gästföreläsare i från varje större bloggområde, självklart blir du gästföreläsare i klorofyllklassen! DS

Åsa sa...

hoppas att du själv har en underbar vecka...ja tiden går verkligen fort, hajjar inte riktigt att det är oktober till helgen...en fråga: ärdet svårt att odla broccoli?
kram Åsa

NataljaOblonskaja sa...

Får alltid sådan "feelgood"-stäming hos dig, hihi.
Kan behövas, har ägnat förmiddagen åt att leta efter vår, stora, sköldpadda som rymde igår, men så plöstligt dök hon upp vid lunchtid idag, Puhh.

Nästa år så SKA jag odla morötter i olika färger,...och mer pumpor...bara för njuta av dem...
Ha det bra!
Camilla

Henrietta sa...

Hejsan
I have to say your blog, your garden and your pictures are so beautiful. You really take my breath away:)
Have a lovely autumn.
Henrietta

Trädgården på Höjden... sa...

Oj, vad jag älskar trädgårdsmästarbilden dvs den där du (?) håller grönsaksfånget i handen. Underbara färger och en så levande "fångat-i-nuet" bild. Den slår det mesta. Gillar, gillar, gillar!!!

Hälsar Åsa

Pilgrim sa...

Håller med till 100% Man kan njuta av nuet och samtidigt längta till våren eller ha mål och visioner men ändå uppskatta det man har nu.
Helt rätt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Bra att du njuter! Det ska man. :) Och man fååår samtidigt längta till våren!
Spännande med svedjerovan. Jag läste om den i lokaltidningen för första gången idag. Hur smakar den?
Kramar!

M/S Design sa...

Gillar tystnaden i trädgården men förstår att du vill slippa biltrafiken.
Mariana

Tess - Fröken Fjäril sa...

Tiden går fort, Snart Okt och snart nytt år. Underbara bilder.

AnnCharlotte sa...

Men vad vore våren utan vintern....och den långa tiden vi längtar....fast först ska vi väl hålla oss mest i nuet...även om det slinker ner en och annan lök....
Ha det bra :)

Madame C sa...

Härligt sköna grönsaker du har där. Visst är det en härlig men sorglig tid nu... Det är så vackert och frodigt och samtidigt går det inte att förneka att vi tar stooora kliv mot mörkret... suck!

Tack snälla för header-tipset. Sitter just med mina nya Mac och tampas och ska genast ta mig an pages och leka lite:)

Lycka till med photoshop. Jag är i full färd med att ladda ner Gimps, som är gratis men lär vara snarlikt photoshop:)

Höstkram!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilka bilder du tar Charlotte! Blir alldeles stum av beundran... det syns att du lägger ner mycket arbete bakom varje bild. Efter att ha varit både vegetarian och vegan i omgångar under många år äter jag nu kött. Kan tycka att det viktigaste är att vi gör vad vi kan för att minska påverkan på vår miljö och inte öka den genom ännu högre konsumtion. Det är väldigt tyst om LCHF dietens påverkan på vår miljö och frågan borde lyftas fram mer i media! Ibland måste man vara lite obekväm. ;0)

kram/ Anna

Helena sa...

O vad härliga inspirerande bilder du visar!Åh ska du till Zetas jag blir alltid lite avis när jag hör att nån ska dit ändå har jag bara 10 mil dit....
KRAM från mig!

Malin på ön sa...

Fantastisk bild på morötterna och vad pumpor är vackra : ) Visst gäller det att fånga dagen, att vara i nuet, och det är svårt men som jag brukar prata om - livet är skört så lev här och nu! Må så gott,
Malin

Lotta sa...

Vilka härliga höstbilder! Nu är det inte speciellt svårt att leva i nuet tycker jag. Äntligen har solen tittat hit och allt känns friskt och vackert, så nu ska jag gå ut och dra i morötterna och se om de är förbi tandpetarstadiet.
Kram

Humlamamman sa...

Wow - vilken helt underbart vacker blogg du har. Hit lär jag återvända.
Ha en bra dag!

Mvh
Susanne

TrädgårdsPrinsessan sa...

Tänkvärt inlägg, håller helt med om att man kan leva i nuet och ändå längta framåt. Själv är jag nog fortfarande i juli och har så smått börjat se fram emot jul :-)
Härliga färger i skördebilden!

/Annika

Inger sa...

Hej Charlotte,
visst är det fina dagar nu men jag jobbar såklart. Hoppas på helgen...
Må så gott och sköt om dig!
Kram

Josefine Halfwordson sa...

Oh va fint det var här! Jag lägger till på Bloglovin!

EVA sa...

Elsker dine indlæg her på bloggen. Du sprudler af god have energi, og grønsakerne dine - er da bare helt viiiildt smukke. Den cerise farvede - er så skøn, hur tilbereder du den?
Jeg har set noget som kanske er den, som bare snittes i tynda, tynda skivor. Det er som en kæmpe radise.

TAK søde Charlotte - for alle dine skønne energi-injektions.

kram från
Eva