söndag 30 oktober 2011

Mera höst

De blir så lyckliga när det vankas trädgårdstid. Kissemissarna. Mina fina. Mats och Milda. Lurvbollar som kom in i vår familj genom bloggvän för snart ett år sedan. Var jag än går i trädgården har jag ett fyrfota följe efter mig. Några stora hjälpredor är de förstås inte :-)) Men bästa sällskapet.


Kära hösten fortsätter att glänsa. I dag har jag hunnit med det mesta behövligt inför vintern. Skönt. Höstkrokusen tittar upp och den utplanterade primulan från i våras blommar för tredje gången. Lavendeln med sina torkade blomställningar doftar fantastiskt när man sveper förbi växthusrabatten och Claire Austin och Crocus rose fortsätter paradera som om det vore augusti. Heja Austin. 

 Inkupat ormgräs - inte för att det behövs direkt haha.....  Men är vackert och lite kul. Får stå där några dagar bara för att det gör mig glad. 
Allt behöver inte vara förståeligt, logiskt eller praktiskt.

Höstmangold 
Räddade mangoldplantor från en sommarplantering, som fick bli en höstkruka med mossa och kottar. 
Mangold är en absolut favorit. Alltid vacker och uthållig som få.


I denna undanplockningens tid flyttas krukor runt här mer än vanligt, när bord och bänkar försvinner, eller får nya platser som ska fungera under de kommande månaderna med snö och kyla.


En helg till bara, så är jag helt klar och förberedd för snö och vinter. Meeen... den får väldigt gärna dröja till december. Minst. Frost är ok. Några snöflingor som vackert singlar ner och lägger sig som en skir spetsduk är också ok. Men sen är det stopp. Om jag får bestämma. Förra året kom vintern i mitten av november, d v s om två veckor från nu... och stannade.... ehhh..... DET hoppas jag verkligen inte sker i år. Har hellre en grön jul. Nåja. Det blir som det blir. Å jag gillar faktiskt snö. Bara inte så mycket i trädgården :-))


°°°
Ni har väl inte missat min utlottning..... Den hittas HÄR.

Ta hand om er.
Hoppas helgen varit slapp, go, energifull och bara skööön helg! 


31 kommentarer:

bloggernefa sa...

Hej igen Charlotte.
Jeg ELSKER at kigge ind forbi og se dine smukke billeder. Jeg må igen lykønske dig på de superflotte billeder. Dejligt med katten. Og farverne - Jeg bliver helt rundt på gulvet af beruselse over dine smukke billeder. Hvornår laver du den bog?
;)

kram
Eva

Helena sa...

Alltid lika inspirerande att kika in här hos dig!Du har alltid så mycke på gång o gör så fina stileben.Vilken trädgård katterna har att husera i :-)
KRAM från mig!

Unknown sa...

Hej Charlotte
Super smukke billeder, du har en fantastisk inspirerende blog, der er bare så mange ideer jeg kan bruge. Bare jeg dog havde en større have og mere tid:o)
Knus
Annette

Karla sa...

Väldig fina Birma katter du har med! De passar verkligen till höstfärgarna ! /Hälsningar,Karla.

AnnCharlotte sa...

Det är allt mysigt att ha några små söta trädgårdskompisar....
Jag är också sugen på en grön jul just nu, fast är det nån som frågar mig några veckor innan jul svarar jag nog vit iallafall. Men nu känns julen behagligt avlägsen. Fast så väl är det väl inte....
Ha det bra :)

Godastunder-tokigaidéer sa...

Underbara bilder som vanligt. Vilka fina fyrbenta. vänner ni har...ulliga och goa.
Ja det där med snö är på gott och ont, lite mysigt att det blir så ljust ute så för min del får det gärna komma lite snö i börjag av dec som kan få stannat januari ut sen kan det få börja bli vår....

Ja vi får väl se och ta det som det kommer
Kram Anna

Home and Lifestyle sa...

I see autumn and lovely cats!!

Wish you a happy week (without snow and frost)!

Many hugs, Ingrid

Elin sa...

Vilka söta små hjälpredor du har, alltid roligt med lite sällskap :) Och vilka vackra små höststilleben har du fått till!

Frøken Solhat sa...

Sødeste Charlotte - lad endelig sneen vente til december ;0) Dine billeder er endnu engang BREATHTAKING......... så smukt.

Knus Dorthe

Sanna sa...

" my garden is my most beautiful masterpiece"

Claude Monet och du! :)

Dina toner och ljus är likt penseldrag av en impressionist.
Precis som när jag står framför ett känt konstverk blir jag betagen av dina fina bilder från din fantastiska trädgård. Min boplats ;) Jag å dina fina missar kommer trivas ihop. :)

Ha en skön söndagskväll.
Sanna

It's me sa...

Beautiful autumn...lovely week darling....xxx..

Hélena sa...

För ett år sen kom första snön och sen låg den i mer än fem månader, alldeles för länge. Jag hoppas på en vit jul men sen kan det få töa bort i februari för att låta snödroppar, krokus börja blomma i mars.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Erika Åberg sa...

Vilken fin blogg! Vilken intensitet i bilderna du får till! Hit vill jag komma tillbaka!

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken vacker höstglöd i din trädgård! Dina bilder andas höstlugn och stillhet. En trädgård inbäddad i gyllene löv. Och så de där ljuvliga små detaljerna som den ensamma blå glaskulan. Gillar...

Hoppas du får en bra start på nya veckan.

Hälsar Åsa

Sabelhagens Olivlund sa...

Du gör såna fina inlägg! Underbart medryckande att läsa dem. Tack för att du förgyller tillvaron.
Så söta kissar du har, riktigt gosiga.
Jag håller med dig helt och fullt ang snön. Det kan vara snö mellan 23 december - 1 januari, en vecka sen räcker det.
Jag har inte höststädat och plockat iordning alls hos mig! Skäms.
Kram på dig.

Wanstadius trädgård sa...

Vilka bilder! Blir så glad och inspirerad...
/ Jessica

Lisa sa...

Underbara höstbilder från din trädgård, visst är hösten fantastisk i år :-) Det är lätt att njuta. Jag håller med dig, det får gärna vara milt ända till jul. Det kan få snöa dan före julafton;-)
Ha en skön vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Anonym sa...

Mama Mia & Mats & Milda....

Finaste systra där, tack för all cyberkärlek från Dig och la familia. Jag blir varm i mitt hjärta när jag ser 'mina heffaklumpar' må som de aristokrater de är. De kunde sannerligen inte ha kommit till ett bättre hem, och det gör mig så glad.

Din blogg ja, någon beskrev den som ett konstnärligt penseldrag, och jag instämmer. Du är så grymt sinnlig och jag får nästan andnöd över att valsa runt härinne.

Mitt bloggande.... tja, det är en överdrift att säga att jag underhåller det. Jag hinner inte med något annat för stunden, än att fara fram och tillbaks i jobbet, och just nu känner jag att det är 'en liten aning för mycket'.

Kärlek till Er alla & tack för alla fina kommentarer hos mig.

Agneta

Anna-Maria sa...

Oj vad snyggt arrangemang du har gjort i korgen. Me like!

Staudefeen sa...

Hvor ser det smukt ud - dejlig kat, du har :-)

Anjas Hill sa...

Så fina bilder du bjuder på! Och, allvarligt talat - så här oss emellan, visst är Mats och Milda de trevligaste trädgårdssällskap man kan ha? De lägger sig, för det mesta;), inte i vilka projekt man vill hålla på med i trädgården plus att man behöver aldrig känna sig ensam med jobben där...
Nåja. Hemma hos oss kan Wille och jag ha liiiiite olika meningar om var han får gräva en grop...typ...;)!/Anja

Karin A sa...

Hej Charlotte, så mycket vackert och fint du bjuder på. Stämningsfullt och bedagat på något vis. Jag njuter gärna ett tag till av hösten men till advent får det gärna kännas lite vintrigt. :)

Det vore kul om du vill vara med på utmaningen nästa gång. Jag kommer lägga in en liten påminnelse några dagar innan det är dags.

Ha en skön höstvecka!
Karin

Lotta sa...

Neeeej, inte snö riktigt än tack. Här famlar vi runt i underbar mild dimma. Ja, inte jag då som bor lite in i skogen men jag kör några mil på slätten till jobb - värsta stalkern känner jag mig som. Det gäller att haka på någon som kan dimkörning. Själv blir jag rent desorienterad och tycker jag ser vildsvin hela tiden.
Underbara bilder och dina katter är ljuvliga - härligt att plocka löv och kottar ur den pälsen sen, eller?
Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Sötaste missarna! :) Visst är det väl mysigt med kattsällskattp?! Va lustigt med primulan som blommar nu... fast inget förvånar längre.. såg precis att det ska bli 12 grader varmt i morgon. underligt!
härligt jordiga färger i dina bilder. snön får gärna vänta någon dag till.. ;) även om jag GILLAR snö.. hihi! Kramar!

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej Charlotte,

Åh, jag älskar dina header-bilder, och denna är inget undantag. Så fint komponerad, så vilsamt. Jag tror jag också har glömt att kommentera dina vackra fyr-bildscollage i marginalen är underbara, så färgsamstämmiga och så Charlotte!

Med risk för att bli tjatig så tokgillar jag ditt bildcollage i detta inlägg också! ;-) Och gosingen så söta de är, dina pälstottar. Jag kan tänka mig att de är trevligt sällskap, även om de kanske inte just är bästa hjälpredorna... :-)

Å den där rostiga donnan har jag inte lagt märke till förut - mmm, henne föll jag för!

Hoppas din vecka inte är för hektisk, utan att du även hinner tanka lite grönt mellan varven!

Stor kram från en som har lekt med löv idag - tjohej! (Kommer i ett inlägg om ett par dagar.)

Och så har jag hittat en underbart litet vintage-café tills nästa gång ni kommer!

Kram, kram till hela familjen, och grattis till 100 000 besökare - visst är cybervärlden häftig!

Helena

Marie Lithén sa...

sååå fint du har här, över allt! Men Charlotte inte grön jul väl.... menar du verkligen det så får du verkligen hoppas att den inte kommer hit i alla fall;)

Men vad har du för pinnar i dina odlingslådor?

Christina sa...

Visst är det väl härligt när de fyrfotade vännerna följer med i trädgården. Min Offe som fick somna in för ett år sen, älskade att gå på snigeljakt med mej! Så fort jag tog fram ficklampan kom han springande! Hälsningar Christina

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vad fin mangolden är i kruka. Tack för det tipset.
Ingen snö och kyla ännu - strax före jul kanske :-)
Ha det gott
Birgitta

bloggernefa sa...

Hej Charlotte

Du vann. Jeg vil høre om du kan maila din adresse til mig, så vil jeg skicka blomsterne i posten ASAP.

Knus från
Eva

Gunilla sa...

Härligt Charlotte jag bara njuter av dina bilder.
Hösten är ju fantastisk iår så jag njuter av den så länge det bara går.

Ha det gott
Kram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Marie:

Pinnarna är växtstöd. Kommer från ett äppelträd som brakade i vintras. Efter att ha rensat bort sommarodlingarna satte jag tillbaka grenarna i odlingslådorna. Tycker de är så fina bara i sig själva öven om de inte stöttar luktärtor och annat just nu då.... och tillför liv på nåt sätt nu när det inte odlas något där.