söndag 23 oktober 2011

Snart klar

De sista dahliorna är upptagna, sist morötterna likaså, luktärtskogen rensad och solrosorna är de allra flesta utblommade. Frosten kommer och går, soliga dagar likaså. I går på soffan sov jag bort min trädgårdstid. Under en varm filt försvann tid och rum. Behövligt. I dag fanns energin där. 


Köpte några tidlösa på Ulriksdal förra helgen. Mina första. Gillar.


 Snart klar
Snart, snart är de sista sysslorna avklarade i trädgården. Inför vintervilan. Men inte än. 
Inte än får kylan slå fast, eller snön börja dala. Ska bara fixa lite grejer först. 
Å njuta mer av hösten. Löven. Solen. Och stillheten.



Mintchokladkaka
Jag som nästan aldrig bakar nuförtiden, bakade idag. Till kiosken på sonens basketmatch. Å till mitt trädgårdsfika några timmar innan hihi..... Skojade till den vanliga chokladkakan i långpanna med att hälla några mintdroppar i glasyren och vips blev det en mintchoklad-kaka. Riktigt gott om jag får säga det själv. 

Kärt barn har många namn.... snoddas och kärleksmums är de vanligaste häromkring.
 Fast hemma hos mig heter den Karins chokladkaka.


°°°

Ni har väl inte missat att bli medlem i svenska trädgårdsbloggar?!  Den sköna, gröna samlingsajten för alla med något grönskande i sin blogg. Den kommer jag, Charlotta 'Cesars trädgård' och Anna 'Anna Vattenkanna' och förstås allas vår Hillevi 'Tankar från trädgårdsmästaren', att vara trädgårdsvärdinnor för. Varmt välkommen dit för gemenskap i klorofyllens tecken!

* Tyvärr strular sig blogger och jag kunde inte lägga på länkar ovan


Ha det gott i fina hösten trädgårdsvänner!

19 kommentarer:

kristina sa...

Vackra bilder:)

Annelie sa...

Vackra, vackra bilder som man drömmer sig bort i.
Och, som gör att man vill ha lite fika i trädgården.
Låter också himla mysigt med en liten tupplur i soffan under en filt.
Det är skönt när man lär sig uppskatta det mysiga med varje årstid och att man tar sig tid att njuta.
Än har vi inte haft någon frost här, men jag känner att det börjar nalkas. Inga långkalsonger ännu, men täckjacka idag.
Skulle kanske kunna skicka över lite majs, men jag vet inte om man får posta jordbruksprodukter. Hoppas du får ihop tillräckligt från din trädgård att du kan pynta.

Solrosen uppe i hörnet smälte mitt hjärta lite.

Tack själv för rara kommentarer.


Kramar

Helens trädgård sa...

Även här hos mig är allt SNART klart inför vintern.
Men än vill jag njuta lite till av trädgården och bar mark.
Fina bilder.
Det ser gott ut med kaffe och nybakad kaka :=)
Trevlig kväll!

Sabelhagens Olivlund sa...

Håller med dig! Är inte riktigt klar ännu, och den här helgen har det inte blivit något trädgårdsjobbande alls. Dina bilder är så sköna tycker jag, illustrerar precis hur det är nu. Fast hos mig blommar nästan inget längre.
Måste så solrosor i massor nästa år.
Kram Maria

Furulunden sa...

Så fine høstbilder. Du får være med å oppmuntre mine facebooklesere idag. Siden finner du via min blogg;)

Anonym sa...

Det är en så skön kravlös tid i trädgården nu, det sista stora jobbet är klart och nu återstår bara att räfsa löv över perennerna och mysa. Att få fika ute så här i slutet av oktober är underbart! Hoppas vintern dröjer länge, länge än.

Kul att du blir en av trädgårdscoacherna, det känns tryggt! :) Kram Hanna

Ranunkel i rabatten sa...

Här är jag nästan klar för vinter. Har inte lindat in krukorna i vinterdräkt än, men det tar jag när kylan slår till på allvar. I dag har jag shoppat tulpanlökar på rea, så nu har jag lite mer att göra ändå inför vinter. // Anna

Anna Vattenkanna sa...

Vem kan dö snyggare än en tidlösa? Liksom sådär sjunka ihopa som en balettdansös? Vackra bilder...

Här på mina ynka kvm är det klart för vinter - liksom inte sååå himla mycket att fixa med - och idag kunde vi sitta ute på trädäcket med eftermiddagsfikan - mysigt!

Kram Anna Vattenkanna

gittan sa...

Vilket vackert kollage du gjort Charlotte! Jag inser nu att jag varit dålig på att hälsa på här hos dig den senaste tiden, får allt läsa ikapp imorron =)
Hoppas du hinner få gjort allt du vill innan vintern hinner fram till er / Kram!

Annika Christensen sa...

Låter så skönt att sova bort tid och rum i höstsolen!
Ha det gott
Annika
Som också skall göra lite till

Ester sa...

Härligt! Ibland behöver man sova, även om man tänkt göra annat egentligen.
Må så Gott!
Ester

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja men visst är det bara en så underbar tid just nu!!! Jag vill inte alls sitta här och jobba utan bara skutta ut i solskenet och fortsätta gräva.. :) Maken bara skakade på huvudet när han kom hem igår.. ;)
Toppenkul att du blir trädgårdscoach på trädgårdsbloggar! Ni blir ett oslagbart team! :)
Massa kramar!

Lotta sa...

Trevlig läsning och fina bilder som vanligt! Ha en bra vecka.

Unknown sa...

Smukke billeder, jeg er også snart vinterklar, men jeg har stadig dahlia der blomstre, så jeg nænner ikke at grave dem op endnu.
Lækker kage
Annette

Lisa sa...

Nej inte än....det är så ljuvligt nu, så tiden kan få stanna här lite. Och dina underbara bilder visar verkligen det ! Jag tror dock aldrig nånsin jag blir färdig mer :-) så mycket som jag har hittat på och lagt till sista året....men vad gör väl det :-)
Såg din fina lingontry. I förfjol sådde jag myrtentry med lila bär från en buske i Göteborg. Den har övervintrat här,zon 3 även i små plastkrukor. Blir högre, busken jag tog bären från var nerklippt till `maghöjd´.

Ha en fin vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Sanna sa...

Hej finaste trädgårds-Charlotte,

" Trädgården ger syre till lungorna och själen" eller om det var blommorn... Minns inte riktigt. Men summan av kardemumma med vad jag vill ha sagt...;)

Dina bilder är som syre för min själ. Tänker varje gång att jag vill bli bättre fotograf. Nu när jag fått en så fin förebild. :) min trädgård får jag nog kämpa ordentligt med för att bli så vacker som din.

Förresten i SvD härom veckan stod det en lång artikel om buxbomssjukan. Det kan du säkert läsa på nätet om du vill. Många plantskolor har slängt hela lager. Gamla är bra. Jag har två. :) skall nog börja ta hand om dem. Klippa till dem till svanar, grodor eller prinsesskronor. Undrar vilket som ät lättast?

Ha det bäst.

Sanna sa...

P.S Fort å fel från mobilen. Snubblat på bokstäverna såg jag. Sorry. :)D.S

Lotta sa...

Det lät verkligen härligt att sova några timmar i trädgårdssoffan. Jag har tyvärr inte ro till det, blir helt vild på hösten och planterar som en galning. Allt ska vara färdigt så man bara kan slappa på våren - det är planen i alla fall. Underbara bilder!
Kram

Anonym sa...

Kärt barn har många namn, hemma hos oss heter den Sabina. Vad jag vet så är det bara vi i den närmaste som kallar den så men jag är ju uppvuxen med det namnet, så Sabina är det för dig och Karins kaka för dig, eller minns jag fel nu?

enkla nettan