torsdag 3 november 2011

Funderar över skottkärror

Näe.... Nu är det dags att börja ljuskompensera. Vill bara krypa ner under en filt och sova när det mörknar. Funderar över skottkärror. Där under filten. Eller egentligen arbetsvagnar för trädgården. En bra skottkärra är förstås helt oumbärlig och något man inte skulle klara sig utan. MEN, vet ni vad jag också skulle vilja ha. En vagn liksom. Som man kan ha alla små redskap, krukor, hinkar för ogräs eller jord, plantor, märkpinnar, snören och vattenflaskan på.... Och ja, allt annat man släpar runt så gott som varje dag under trädgårdssäsongen. Någon sådan vagn har jag förstås inte. Utan det blir skottkärran som får ta den rollen. Och det blir inte så bra. För lite plats och allt rullar omkring. Och skottkärran behövs ju till de tyngre förflyttningarna dessutom. Just nu ritar jag upp en önskevagn i huvudet. Har velat ha en sådan i flera år. Hittade lite inspiration på nätet. Med två hjul på kärran bör det vara lätt att klara tunga förflyttningar också. Och stabiliteten när man balanser omkring hela trädgårdsbohaget, ökar nog en aningen. I tankarna är vagnen gjord i trä, gärna av slitna gamla plankor, stora cykelhjul och en låg sarg runtom. 

        




°°°
Är nyss hemkommen
...från några sköna dagar hos svärmor i stora skogarna i Lappland. Och med bagaget fyllt av kvistar, mossa, kottar och små granar. För tillfället får de vila ett tag och bida sin tid. Njuter så kolossalt av den varma hösten so far. Låt den fortsätta. Men jag gissar att innan man hinner blinka, är det första advent. Efter att ha tittat i kalendern konstaterar jag ganska förvånat ett det bara är tre veckor dit. 







Svärmor i bleka novemberljuset


 Mission i helgen
* Upp med ljusslingor och vinterlyktor
* Räfsa löv (inte kratta hihi.....)
* Fixa tulpankrukor
* Så

&
Du har väl inte missat min utlottning?! Du kommer dit HÄR.

Trevlig helg! Ut och rulla i löven nu :-) Hösten är go'.

Tack snälla Eva 'Evigglade' för att jag vann i din utlottning! Ni har väl inte missat Evas fina blogg!? 


32 kommentarer:

Hélena sa...

Vad smart att ha en kärra med alla prylar på... som du säger, det blir en del släpande. Ser fram emot vad du ska göra med alla kottar, kvistar och mossa. Själv har jag bokat in två dagar i november när jag är hemma från jobbet. Då ska jag mysa till det både inne och ute.
Ha en underbar fredag!
Kram Hélena

Laila sa...

Har också en sådan skottkärrebild i huvudet - men inser att den nog är för tung och svårkörd för en gammal tant!
Håller likaså tummarna för vädret - mycket arbete återstår i trädgården...
Ha det gott!/Laila

Stein sa...

Du må være tankeleser! Jeg skulle bære alle mine krukker innomhus for vinteren og det er ingen enkel affære med en etthjuls skotkärra! Jeg vurderer å kjøpe hjul på Biltema og konstruere en skotkärra med 4 hjul, noe jeg har sett på marknadsplassen en del ganger, så her var jo mye inspirasjon hos deg! :-D
Ha en fortsatt fin høstdag!

Frøken Solhat sa...

Sådan en havebør burde være hver mands eje......der er da virkelig plads til redskaber, planter, affald m.m

Skønt med et par dage hjemmefra.....og så er forsyningerne til vinterens natur pynt i hus vil jeg tro ;0)

Knus Dorthe

Aquilejans sa...

Vilka underbara bilder!
Ha en härlig helg!
Mvh Malena

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

I can imagine you want to use a skottkärra in your garden...that's not necesarry in my little garden :-)!

Here we also have some warm autumn days...I like it!!

Have a great weekend! Many hugs, Ingrid

Anna Vattenkanna sa...

En sån där liten kärra skulle väl jultomten kunna fixa? Inte för mycket begärt :-)

Ja dagarna bara springer iväg... och det här med att kvällarna är så mörka gillar jag inte riktigt. Inte för att jag har mycket att göra i trädgården just nu men lite lövräfsning i grusgården får det nog bli i helgen.

Kramar Anna Vattenkanna

Marie Lithén sa...

ser fram emot kärran du bygger själv å ritningen du lägger här på bloggen sedan;) kommer att bli görsnyggt! Tror jag ska leta lite rostiga cykeljul på loppis redan till helgen så jag är redo fniss

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Haha.... Marie.... Jodu.... Vilken dröm det vore om jag kunde bygga den själv.... Funderar just nu över vem i min närhet jag ska haffa för att hjälpa mig hihi....... Tur man har en hel vinter att fundera och knåpa.... :-)))

It's me sa...

Nice your trip......enjoy a happy weekend....here in Holland it is also warm autumn.....enjoy your day....love from me...xxx..

Ruben sa...

Vilka sagolikt fina bilder från Lappland! Du är verkligen en jätteduktig fotograf!

Trevlig helg!
/Ruben

AnnCharlotte sa...

Ja det är mycket man släpar runt på som man vill ha till handes när man är i farten.....
Ha det bra :)

Tant Otteskrufv sa...

Så många olika det fanns! Här kör vi med en gammal tung 50-talare med väldigt stort tråg och långa raka skaklar eller den lätta lilla moderna som knappt rymmer något. Kompletterat med en pirra som tar 250 kg så klarar vi allt vi behöver. Hittills i alla fall...

Sabelhagens Olivlund sa...

Inte dumt med en sådan kärra!
Härliga färger och fin header du har nu i november.
Vad vackert det är i Lappland, så fina bilder!
Äntligen fredag!!:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Malin på ön sa...

Ja det är ju verkligen bra med vintern för då kan man ju smida lite planer; typ rita skottkärror och nya rabatter, el göra om skjul på tomten. Vore såå roligt att måla om , sätta in nytt stort fönster och fixa inuti. Herrejösses vad fina bilderna från Rosendahl är, ha en riktigt skön helg!
Malin

Sanna sa...

Ja du Charlotte,

En liten Findusverkstad i din trädgård där du kan förverkliga dina snickeridrömmar våre kanske något;) T
Lite tid, kärlek å tålamod. Spännande att se till våren. :) Hur svårt kan de va???:) Fint slitet grova brädor, hjul, spik, skruv, hammare, borrmaskin och din kreativitet. Tror att du kan faktiskt. Vilken otroligt charmig skottkärra det kommer att bli. :)

Vad fint det är i norr! Vilken sagolik höst vi haft. Mörkret skulle jag helst vilja var utan men det är som det är. Gilla läget och go with the flow. Trädgårdsflow funkar för mig. Nästan ljusterapi.

Ha en riktigt skön allhelgona.
Må bäst.
Sanna

Kristina Bonander sa...

Hej Charlotte,
Verkligen alldeles för länge sedan jag var inne på din blogg. (Ska börja att ta bloggläsandet nerifrån i listan var annan gång tror jag.) Hoppas att allt är bra med dig. Låter som du hade det skönt där i Lappland och värmen gör ju att det fortfarande finns grejor att hitta på i trädgården, även om det kan vara skönt att ligga under en filt och konstruera kärror. När jag var barn hade vi en liten kärra, eller mer ett stativ med hjul och handtag att dra med, till den där allra vanligaste sorten och storleken av trädgårdskorgar, som var toppen. Har aldrig sett något liknande sen dess men skulle inte tveka en sekund om jag hittade en.
Många varma hälsningar
Kristina
(Grattis till att du nu också är med i hjärntrusten kring Sv Trädgårdsbloggar (om jag inte redan sagt det))

Rose Garden Malevik sa...

Hej SuperCharlotte
DU e då för duktig.....och tja,,,,,,,,vilken ska du ta :)
Visst e de härligt med värmen...hoppas den håller i sig iaf till jul.......så man kangöra massor nytt i trädgården...
Hoppas allt e väl med dig
å missa nu inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

De e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN :)
Håkan

Johanna Stålros sa...

Kikar in för att önska dig en riktigt fin helg. Kram Johanna

Almbacken sa...

Nu har jag inte så stor trädgård så en dlik kärra hade nog varit overkill hos mig.....men jag förstår precis vad du menar och det är klart att du ska ha en sån:)

Idag har jag varit hos mina föräldrar som bor på landet och har MYCKET löv. Där har vi helt gått ifrån allt vad kärror heter och drar alla löv på presenningar istället. Funkar super!

Så fina bilder från Lappland. Det ser mycket exotiskt ur för mig.

Kram,
Maria

Anjas Hill sa...

Vilken härlig skottkärrekavalkad! Du har så rätt! En med två cykelhjul mm vore toppen när man forslar krukor utifrån in i källaren för vinterförvaring.
Fina Lapplandsbilder och dekorationerna som du har plockat med dig kommer bli kanon - med din kreativitet!/Anja

Helena sa...

Ja nog skulle man behöva en kant på kärran....vet inte hur många gånger jag kastar på för mycket tror att jag ska klara trappen....
tappar krattan som jag lagt ovan på för att hålla allt på plats...sen resten i kärran o så får man börja om suck att man inte lär sig!
KRAM från mig!

Christina sa...

Vad många fina tips du gav i "Underbara ideer". Savojkålskransen ska jag försöka göra!/Hälsningar Christina

Gunilla sa...

Hej Charlotte.

Ja nu gäller det att njuta av den varma hösten så länge den varar. Jag håller tummarna att jag hinner göra klart med lite grävning i trädgården innan kylan kommer.
Vi är ju ute på sommarstället bara på helgerna så på en vecka hinner vädret ändras.

Skottkärrorna var ju super men svårt att välja tycker jag.
En liten kärra som jag kan dra runt står högt på önskelistan.

Spännande att se vad du tänker göra av dina skogsfynd, du är ju så iderik.

Ha det gott
Gunilla

Katarinas trädgård sa...

Något större än en skottkärra, eller rullebör som det heter på skånska, skulle jag aldrig få plats med här! Så jag får nog fortsätta springa runt och leta efter sekatör, spade, sax osv osv... Men när jag cyklar till odlingslotten har jag en kärra på släp, jättepraktiskt!
Såg dina sällskapskatter i trädgården i ett tidigare inlägg och såna har jag också, jättetrevligt! Man får nog nöja sig med att de bara är just sällskap...
Lappland låter exotiskt!
Kram
Katarina

Suz sa...

Skottkärretankar ... så fina de är, annat än de tråkiga vanliga som man brukar ha:)
Härliga bilder, hösten är underskattad!
Kram Suz

Lotta sa...

Det låter inte alls dumt. Synd om mig bara som har en sluttande trädgård - det blir så himla tungt i uppförsbacken. Låter mysigt med avkoppling i de lappländska skogarna och det ska bli riktigt roligt att se resultatet av det du släpat med dig hem.
Kram

Annika Christensen sa...

Ska du ha en riktigt bra men som inte är såfin bild så tycker jag den som är djup som man även kan diska i och plantera om i. Smal och lätt och fyller mycket.
Jag hade den i AoT i majnr tror jag.
Den är super bra.
SEdan får du köpa en på loppis som är fin på bild.
Annika

yadongbiz sa...

This is an excellent post I seen thanks to share it.일본야동
일본야동
국산야동
일본야동
한국야동

koreayadongcom sa...

Nice to be visiting your blog again. it has been months for me. Well this article that i’ve been waited for so long.일본야동
일본야동
일본야동
일본야동
일본야동


chinayadongnet sa...

It very well may be very unpleasant to make the fundamental groundwork for the large day. There are so numerous things that can turn out badly. 일본야동
일본야동
일본야동
일본야동
일본야동

yahanvideonet sa...

I am glad to discover this page. I have to thank you for the time I spent on this especially great reading !!
한국야동
한국야동
한국야동
한국야동
한국야동