tisdag 27 december 2011

Abbey House Gardens

Hur har ni det mitt i julen? Hos oss är det precis så lugnt och skönt som jag allra helst vill ha det. Julen är en sån där tid när jag drömmer extra mycket om kommande trädgårdssäsong. Och minns den som var. I somras på semestern åkte vi bland annat till England. Några dagar i London, några dagar hos min syster och så en tur till bloggvännen Helena: The Swenglish Home. Om det besöket berättar jag HÄR. Helena var såå snäll att visa oss runt i hennes makalöst fina trakter. Precis såna miljöer man ser i Morden i Midsomer. Under rundturen på den engelska landsbygden hann vi också med att besöka Abbey House Gardens. 


Abbey House Gardens 
...är en mycket vacker trädgårdsanläggning och lite extra speciell får man väl ändå säga. De två ägarna: Ian and Barbara Pollard sköter nämligen om trädgården helt nakna. Helena har visat härliga bilder från denna trädgård tidigare, så flera av er känner säkerligen igen miljöerna. Men en sån vacker trädgård som Abbey House Gardens, förtjänas att visa många gånger tycker jag :-)


Att ägarna är intresserade av konst märks tydligt. 
Konstverken är många till antalet och hittas överallt i trädgården.
En del uppseendeväckande, och en del rent av gulliga.


Under besöket i trädgården öppnade sig skyarna. Hastigt och lustigt fick vi söka skydd längst bort i trädgården. 
Meen... det finns väl inget som stoppar oss trädgårdsentusiaster..... eller hur :-))


The naked garderners
Ian and Barbara Pollard. 

Bild från HÄR

°°° 
Om ni är intresserade av mer information om trädgården finns det HÄR

Nu när jag tittar på bilderna från trädgården och har mina 'buxbomsjukeglasögon' på, undrar jag om inte Abbey House Gardens har fått in sjukan hos sig. Vid besöket hade jag själv inte blivit drabbad, eller upptäckt det i varje fall, så det var inte något jag tänkte på då. Men nu tycker jag att de brunorange-färgade partierna ser misstänkta ut. Hoppas inte... Snacka om förödande för en trädgård av den här kalibern i så fall.

°°° 

Plusgrader och Dagmar i luften gör att den lilla snön som ligger smälter undan raskt. Jag kan inte påstå att det gör mig bedrövad direkt. I morgon blir det en ren trädgårdsdag faktiskt. Tjolahopp. Eller kanske mer en växthusdag. Med en liten fläkt på därinne blir temperaturen behaglig att vara i under några timmar. Greja lite, pyssla med hyacinter och annat. Stilla trädgårdslustan helt enkelt. Vad skönt det är med jullov :-)

Önskar er fortsatta härliga juldagar!
Hoppas ni har det bra och tack alla rara för fina God Jul - hälsningar.

23 kommentarer:

bloggernefa sa...

oj Charlotte. Hvilket ställe, - måtte igen njuta dina fotoskills. Du har nailed den här trädgård - just perfekt. Smilet kom verkligen på da jeg så bilden på "the naked gardeners". Adam og Eva i Paradis kanske?

Tak for at visa fram alle de smukke steder - endnu en gang.

KRAM og GOTT LYCKABRINGANDE NYTTÅR!
från Eva
Evigglade.blogspot.com

Anna Vattenkanna sa...

En sådan anläggning! Håller verkligen med dig att det ser lite gulbrunaktigt ut i många av buxbomshäckarna... Tråkigt för det naturliga trädgårdsmästarparet i s f.

Nu drömmer vi vidare :-) om trädgårdsåret 2012.

Kram Anna Vattenkanna

martinealison sa...

Une sorte de paradis où Adam et Eve règnent encore...
Dans les oeuvres d'art j'aime cependant beaucoup celle avec le lézard...
Un jardin, somme toute, extraordinaire.

Je vous renouvelle mes voeux pour 2012, afin que tout soit possible y compris le bonheur.
Gros bisous.

Hélena sa...

Det är helt underbart med jullov :-) och jag sörjer inte snön, blev lite mätt på den förra året. Så vacker trädgård och det skulle ju vara för hemskt om den drabbats av buxbomsjukan. Jag har tänkt på det, alla dessa trädgårdar som har buxbom som stomme. Vilken mardröm! Själv har jag planer på att åka till England och titta på trädgårdar nu i sommar så Abbey House åker in på intresselistan.
Ha en härlig trädgårdsdag!
Kram Hélena

Lyckans lilla hus sa...

Vilka underbara och inspirerande bilder!!! En sån resa skulle då inte jag tacka nej till...;). Ha det fortsatt gott! //Marie

Frøken Solhat sa...

Charlotte......jeg er forelsket ;o) Ikke i gartnerne just men i det gigantiske vandfyldte jernkar.........wauuuuu.

Smukke billeder fra en smuk have ser det ud til....t.ak for at dele og puste til drømmende om at besøge de engelske haver ;o)

Knus Dorthe

Ninnis sa...

Vilka härliga bilder...nu kliar det i dom "gröna" fingrarna...=)

God fortsättning!!!

Kram Ninni

Spirande grönt - sa...

Helt ljuvligt!

Ha ett fortsatt härligt jullov,
Rebecca (som idag njuter av sista jullediga dagen)

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken underbar trädgård. Jag föll lite extra för den långa pergolan.Det är extra härligt att få dörmma sig bort en dag som denna då det är gråmulet och regnigt ute.

Ha det fint med trädgårderandet,
Hälsar Åsa

Lotta sa...

Verkligen en fantastisk trädgård! Låter som en givande resa.
Ha en fin fortsättning.

Amazingdays sa...

Hej Charlotte,
Jag har besökt din blogg många många gånger och nu tyckte jag det var dax att ge mig tillkänna.
Dina bilder är helt fenomenala. Jag blir helt såld och vill bara gå ut i trädgården och "påta".
Det där med "trädgårdsvecka" i England är vida känt över hela Europa. En del som jag känner åker över på semester bara för det. Det är fantastiskt att ha ett sådant brinnande intresse för något.


Ha en fortsatt skön och lugn julhelg.
//Carina

Johnna G sa...

Vilka vackra bilder! Mycket inspiration må jag säga... ha det gott!

Susie på Stjärnarve... sa...

Underbara bilder från en fantastisk trädgård! Den stora "vattenkrukan" t.ex. eller bysten med mannen med ödlan, dom skulle man ju gärna ta med sig hem!!
Däremot har jag lite svårare att förstå mig på idén med att jobba i trädgården helt naken!? Inte för att jag är pryd, jag gillar ju att bada näck, men det verkar så fruktansvärt opraktiskt. Jag gillar att ha en del strategiska ställen täckta så att man inte blir alltför invaderad av kryp.
GOD FORTSÄTTNING
Susie

Signe sa...

Fantastisk have - hvilket paradis. Tak for de skønne billeder :-)

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Charlotte,

Åh så mysigt att få ta en promenad "down Memory Lane" här. Jag minns genast vår härliga dag tillsammans som vore den igår, och jag är aldrig nödbedd att visa någon denna - i mitt tycke - superhärliga trädgårdspärla. Just Abbey House and Gardens väcker det lekfulla och nyfikna inom mig, och då syftar jag inte på nakenheten, utan de konstnärliga och underfundiga inslagen i denna flerdimensionella trädgård. Nu längtar jag efter ett besök i tulpantider och/eller rostider där i vår, för att se hur allt ser ut då!

Dessutom är det otroligt intressant att se detta ställe fotat genom någon annans ögon. Jag har ju varit där flera gånger, och tror nog att jag nu ser lite samma saker och samma vinklar varje gång, men genom din lins fick jag flera helt nya perspektiv! Du är så otroligt duktig att fota och har ett så härligt blidseende!

Nå, skulle du önska ett återbesök hos de nakna inspiratörerna så är jag gärna chaufför igen!

Kram och hoppas att du idag fick den härliga växthusdag du tänkt dig! (Själv har jag ägnat dagen åt att packa upp, tvätta och annat pyssel som hör till hemkomst att göra...)

Helena

Lisa sa...

Fantastiskt ställe, har sett något inslag på TV för många år sedan. Tror dock jag skulle bli lite generad av att möta ägarna där ;-)
Önskar dig en härlig fortsättning på helgerna !
Lisa/Lisas trädgård

Anonym sa...

Vilka vackra trädgårdsbilder, de spär verkligen på längtan att planera och komma igång med trädgården igen även om jag var ute och fuskade med att rensa ogräs en stund igår!

Förstår dock inte vitsen med att vara naken när man grejar i trädgården men vi är ju alla olika!

Gott slut och Gott Nytt År önskar jag dig!
Åsa

Sanna sa...

Åh Charlotte,

Vilken underbar lustfylld engelsk trädgård. Ligger här och smittas av sommarglädje. Vad himla roligt att träffa bloggvänner med gemensamma intressen. Dela och inspireras av varandra även irl. :)

Vilket fantastiskt skönt trädgårdspar. Naturnära.

Njut nu av de sista rara dagarna av 2011. Jag njuter i blomsterbutikem ett par dagar till sedan blir det jullov. :)
"För jullov ska jag ha".

Kram kram Sanna

Lotta sa...

Oj ,vilka vackra bilder och vilken trädgård. Men varför i herrans namn måste de vara nakna?? *fniss*

Lin sa...

Takk for vakre bilder!!
Det var nettopp det jeg trengte nå!

carinaon sa...

Underbara bilder!
Carina

Sophia Callmer sa...

Imponerande trädgård och roliga trädgårdsmästare..Gott nytt 2012 till dig Charlotte, Sophia

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Alldeles, alldeles underbart :-) Så vacker trädgård och vackra bilder du fotat! Och roligt (och lite udda) med nakenbilder så här bland alla trädgårdsbilder :-D

Ha en riktigt fin Nyårshelg!
Annika