onsdag 22 februari 2012

Att ofrivilligt dras med bråkande bokstäver

Nu är det ömsom vår, ömsom vinter i luften. Tio cm fluffig vit snö dalade ner i går. Det var väl inte vad jag längtade efter för stunden. Hrrmff..... MEN, när solen senare samma dag sprack fram och förvandlade vinterdagen till en härlig vårdag istället med blå himmel och drip drop från taken, kändes allt bara så fantastiskt. Har ni sett sådana ljuvliga helleborus jag fick hålla en stund på ett av trädgårdsbesöken England. Nu längtar man. Ja, jag har bara vanliga vita julrosor då förstås. Men de är så fina de också. Undrar hur knopparna har klarat sig under snön i vinter. Det var ju en sån mild december ni minns, att knopparna nästan slog ut för många av oss. Och hos en del hann de till och med att blomma. 

°°°
Men nu till de bråkande bokstäverna. Den egentliga anledningen till detta inlägg. Grrr.....


Att ofrivilligt dras med bråkande bokstäver
Jag blir mäkta förvånad över att få reda på att jag har ordverifiering här på bloggen. Den tog jag bort för ca 1,5 år sedan och har levt med tron att jag inte har den kontrollen vid hälsningar. När jag själv lämnar kommentarer här har det aldrig dykt upp någon ordkontroll. Inte en enda gång. Så nu har jag en liten undran till er som hängt med ett tag: Har det funnits ordkontroll hos mig länge? 

Det jag funderar över är om den kopplades på när jag bytte till det nya gränssnittet för snart ett år sedan. Utan att jag har vetat om det. Man blir så himla sur. Jag har alltid tyckt att ordkontroll är så onödig och tidsödande och varit  sååå glad över att jag inte har den. Men ack vad man bedrog sig.

OM, jag visste ett sätt att ta bort den skulle jag göra det omedelbums. Men..... nu verkar det vara som så att man måste gå tillbaka och ändra till det gamla gränssnittet för att komma åt den valmöjligheten. Och det har jag inte lust med. Är nöjd med min mall och vill behålla den. 

Har en till fråga till er: Ni som har det nya gränssnittet som jag med de nya mallarna: har ni gjort ett aktivt val och tagit bort ordkontrollen tidigare (hur gjorde ni då i så fall)? Jag är fundersam över hur en del med det nya gränssnittet/nya mallarna kan slippa ifrån ordkontrollen och en del inte. Nu är det kanske som så att jag har fått allt om bakfoten om hur detta hänger ihop. Upplys mig gärna då i så fall.... snälla ni!!!! För den där bedrövliga oläsliga rymdskriften man ska uttyda måste väck. 

Man kan bara hoppas att blogger har förstått vilket elände de infört och tar bort den, eller åtminstone inför valmöjligheten för oss själva att ta bort den. SÅ, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att eländet finns kvar hos mig tills en lösning på problemet dyker upp. Nu är det förstås inte bara jag som dras med detta gissel. Tillsammans får vi uthärda tills vidare och ta på oss ett extra par glasögon för att se de kryptiska skrifterna. Har svårt att tro att det dröjer allt för länge innan blogger fixar till detta. Flera bloggar har uppmärksammat detta problem, men som sagt, tyvärr finns det ingen lösning vad jag förstått, om man inte vill gå tillbaka och ändra till de gamla mallarna. SUCK..... 

OM..... det trots allt finns någon som vet hur man gör: Pleaseeeee tell me!
°°°
SÅ, kära vänner... 
Tålamod.
Är helt säker på att detta kommer lösas.
Tills dess får vi försöka härda ut med de bråkande bokstäverna.
 Positive thinking nu garden lovers :-)))


Uppdatering 1
Tack alla snälla som har lämnat hälsningar och berättat att man kan göra en slags skenmanöver och först gå tillbaka till det gamla gränssnittet, ta bort ordkontrollen, och sen ändra till den nya malldesignen igen. Jag har hela tiden uppfattat det som, när jag läst på olika bloggar, att man måste kvarstå i det gamla mallsystemet också, om man vill slippa ordkontrollen. Men så verkar det alltså inte vara. HURRA!!!! Och tack för hjälpen alla rara! Nu ska de bråkande bokstäverna bort. 


Uppdatering 2
Nu har jag gjort det!!! Hoppas att det fungerar bara :-)) Säg till snälla annars! Så här gjorde jag:
1. För att kunna byta tillbaka till det gamla gränssnittet följde jag instruktionen hos Fixa din blogspot. 
2. Ja, sen hur man tar bort ordkontrollen i den gamla panelen hade jag redan koll på, det är lätt hittat. 
Men om man inte vet hur det går till, berättar Anna Vattenkanna om det. 
3. Efter det kryssade jag i rutan överst som har någon formulering kring om man vill prova det nya gränssnittet. Och vips är du tillbaka igen.Stor kram
PS. Semla även idag.... Gott.

17 kommentarer:

Sussi sa...

Hej Charlotte!
Håll hårt i din mall, du har fixat den så supersnyggt! Det är säkert någon där ute i cyberspace som vet hur man gör för att få bort ordkontrollen....håll ut tills dess, jag fyller så gärna i den oläsliga rymdskriften för att hälsa på hos dig och få ta del av din härliga blogg!
Kram
Sussi

Pilgrim sa...

Jag hjälpte en kompis i helgen med att ta bort ordkontrollen men vi gick tillbaka i det gamla, ändrade och bytte tillbaka till det nya. Inget i mallarna ändrades eller blev konstigt. Jag vet att Anna Vattenkanna har skrivit om det här:http://annavattenkannastradgard.blogspot.com/2012/02/jag-ar-ingen-robot.html

Så jag tror att du utan problem kan gå in i det gamla, ändra och byta tillbaka till det nya.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna H sa...

Kolla också hos fixa-din.blogspot.com om där finns tips om hur du kan göra. Lycka till! Ordkontroll är ett gissel.

Gunilla sa...

Ja det är inte så bra, riktigt tidsödande.
Jag tog bort min även när jag hade den nya mallen.
Fixa din blogspot har instruktion.

Ha det gott
Gunilla

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hihi, jag som trodde att du skulle skriva om dyslexi! ;o) Hoppas du får rätt på eländet, jag är också trött på att försöka se vad det står när jag ska bevisa att jag inte är en robot.
Kram Lydia (som tror att jag kommit undan ordverifieringen på min blogg!?)
Kan meddela att du har en läslig verifiering, vissa har en smått omöjlig sådan...

Fru Friis sa...

Ingen grund til panik! Du skal kun gå tilbage til din gamle brugerflade mens du tjekker om det lille kryds er placeret rigtigt, derefter vender du tilbage til den nye brugerflade og alt er godt. Se evt. her: http://bloghjlp.blogspot.com/2012/02/skifte-fra-blogger-ny-grnsflade-til.html

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Aha.... Så man kan alltså göra en liten skenmanöver och först gå tillbaka till de gamla, ta bort ordkontrollen och sen ändra till de nya igen.... och då har man lyckats få bort ordkontrollen....!? Aha.... Jag trodde att man var tvungen att ha sin blogg i de gamla mallarna för att slippa ordkontrollen. Jo, jag har läs på flera bloggar (bland annat Anna Vattenkannas och Fixa din blogspot) om det hela. Men jag har tolkat det som att man som sagt måste kvarstå sen då med de äldre mallarna.

Men så bra då, då ska jag eperimentera med det :-)))

TACK!!

/Charlotte

Fru Friis sa...

Nå, det samme stod vist i en kommentar længere oppe.... ;o)
Glemte også at sige at det var nogle dejlige påskeklokker du havde fundet frem til os, tak for kigget :o)

blomkronan sa...

ÅÅÅ vad bra att du skriver om detta... har provat allt! trodde jag, för att få bort den... TACK för att du skrev om detta, nu kan jag följa svaren du fick =)

Som du säger man måste ha glasögon för att se vad det står och ibland får man fylla i rutan både 2 och 3 ggr innan man kan få iväg sin kommentar.
Tack och kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Skönt att det blev en lösning på eländet. :) Helt underbara bilder du visar! Jag har en sån där go känsla idag i hela kroppen. En sån där "nu-är-det-vår-och-jag-vill-inte-sitta-inne-utan-gå-ut-i-mina-gummistövlar-och-gräva-känsla". ;) Men snart, gumman, snart blir det vår även här uppe i norr.
Kramar!

Home and Lifestyle sa...

Dear Charlotte,

Here we also have problems with word verification. I put it out but I received a lot of spam by anonymous comments. So I also have put out the option of anonymous comments.

The Helleborus is a beautiful flower, a sign of spring!

With love, Ingrid

gittan sa...

Hej vännen! Jag håller med dig, ordkontroll är onödigt och mest irriterande när man kommenterar hos någon - skönt att du fick bort den.
En fråga ang. det nya gränsnittet, vad är det för skillnad?
Jag ksulle vara modig igårkväll och klicka på det(jag gillar ju inte förändringar nåt vidare eftersom man ibland inte kan byta tillbaks när man väl bytt) Men se det gick inte! Det kom upp att min webläsare inte fungerade till blogspot längre??? Internet Explorer? Nä, dom rekomenderade att jag byter till Google Chrome istället då fungerar allt! Tack för den säger jag, den vill jag inte ha! Det får mig att ifrågasätta vad du surfar med? Jag kunde nämligen inte anv. mitt konto alls =(
Kram gittan

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Gittan!

Jag surfar med Safari (mac:s webläsare). Fördelarna med det nya är just att det finns nya mallar att välja bland med större flexibilitet på alla sätt och vis.

/Charlotte

Susie på Stjärnarve sa...

Precis som du hatar jag den här nya ordkontrollen och har försökt ta bort den utan att lyckats. Men nu ÄNTLIGEN har jag fått reda på hur man gjorde och lyckades tidigare idag ta bort den. Puh! Aldrig mer, säger jag bara!!

Anonym sa...

Såååå fint reportage om dig i Fixa vår! Din trädgård och ditt hus är verkligen fantastiska, det var så kul att läsa mer om hur trädgården kom till. Vilket arbete ni lagt ner, och vilket resultat det blev! Många kramar från Hanna

Anonym sa...

Så med tekniska problem kan jag inte hjälpa dig tyvärr ... Men jag tror att din Lenten rosor super nice!
Bästa hälsningar, Christine

Sanna sa...

Sköna Charlotte,

Jag blir alltid varm och glad inombords när jag kikar in när din dörr står på glänt.

Vilka fina julrosor. Trädgårdens sagoprinsessa. Äventyrliga, sagolika och modiga. De trotsar kylan, lockar vår förväntan och ger oss vacker glädje. Precis som en saga. :)

Jag är inte överförtjust i ordverifiering. Det krånglar bara och ibland ser jag knappt vad som står. Då tycker jag verkligen att orden är alldeles för bråkiga.

Hoppas du har haft en härlig vårdag hos dig. Det har det varit hos mig och tårdrypande prinsessyra. :)

Kramar
Sanna