lördag 31 mars 2012

Kontraster


Men alltså, va' e nu detta.... I går fram till och med lunch vibrerade våren i luften. Det fixades och donades med vårkrukor. Sen, som i ett trollslag. Vad händer på eftermiddagen. Jo, vintern brakar lös och lägger sig över våren. Men alltså. Allvarligt. Nån måtta får det väl ändå vara med skojerierna. Man kan väl inte först få bli invaggad i vårens härligheter, och sen få mattan undanryckt så här. Så... morgonen fick lov att ägnas åt att sopa vårkrukor rena från kall och felplacerad snö om si så där fem cm.


Lilla vattenblänket från gårdagens fixeri har frysit till lite snyggt får man väl ändå säga mitt i snöbedrövelsen.


Tur att det finns blommor som är gjorda att klara temperaturkontraster.


Och appropå kontraster. Våren gör sig påmind. Trots snön. Både subtilt...


..och mera tydligt. I varma rabatten, där tulpanerna alltid är tidiga, 
känns kontrasten extra stor mot den övervägande vinterfeelingen just nu.


Nöp av en snödroppe för vårligt pepp inne. 
Kom tillbaka kära vår! Jag säger då bara det.


°°°
Solen lyser och egentligen är det en alldeles underbar dag i dag. Men just nu känner jag bara: smält snälla, smält... och kom tillbaka våren. Som plåster på såren ska jag nog plocka mig några tulpaner från rabatten. DET är trädgårdslycka det. Att kunna få göra det just nu när man kanske behöver det som allra mest.


Hur har ni det med snön? 
Har förstått att jag inte är ensam om att få denna objudna gäst.

Kram alla,

25 kommentarer:

Allt och/eller Inget sa...

Ja vilka kontraster, men vackert är det ändå. Så väldans fina bilder du tar!! Här har vi också fått mycket snö idag, nu vid tretiden har det slutat att snöa och börjar smälta igen.

Ha en bra helg!
Linda

Lotta sa...

Jag håller med dig om att nån måtta får det verkligen vara! Här blåser det jätte mycket och är runt nollan och jag har tömt växthuset på alla växter och små plantor för kylan ska visst hålla i sig. INTE KUL!
Måste också säga att du tar så himla fina bilder och presenterar dem så snyggt.
Må så gott.
Lotta

Zinnia sa...

Jag försöker säga mig om det varit detta väder i februari skulle jag njutit men.. Nu har jag smakat på vårens värme Då är detta så ...onödigt! Jag önskar dig och hela landet mindre snö. Senast imorgon. Ha en skön dag och njut av din söta snödroppe. Jag har några penseér som flyter inne. Zinnia

Anonym sa...

Nån snö det har vi ju inte men idag blåser nordanvinden så in i hoppsan! Tror inte det varit så kallt på hela vintern som det var i vinden idag - HU! Annars har ju allt otroligt bråttom upp och i vår blommar allt samtidigt känns det som.. snödroppar, hyacinter, krokus, scillor och de där vita som jag inte minns namnet på påskliljor åsså min tokiga kejsarkrona =P
Nä, vpren får gärna göra bättre ifrån sig för jag vill vara ute och njuta NU!!!!!
Hoppas du får en riktigt go helg (men tö) / Kram gittan

Anonym sa...

Fy sjutton för bakslag när man ställt in sig på vår! Här i Skåne har vi inte fått någon snö, men väl iskalla nordvindar. Vi har grävt bort grässvål för den nya rabatten idag och det var KALLT! Suck, måtte det vända snart igen! Kram Hanna

Lotta sa...

Här hade vi snö fram till lunch ungefär, nu är allt nästan borta men det är KALLT!! :o(

Laila sa...

Tulpanknoppar redan! Bor inte du norröver??? Håller med dig om att detta med snön är för bedrövligt! Oroar mig för våra bin.
Ha det gott!/Laila

Hélena sa...

Fy för snön! Kom ett lager här i Stockholm också. Nu skiner solen så jag hoppas så att snön försvinner lika fort som den kom. Så vackra bilder :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Susie på Stjärnarve... sa...

Här på Gotland var det också vitt när man vaknade, men det gick över på en timme. Men ruggigt är det, så idag vilar jag. Inget planterande, inget grävande och inget jordflyttande. Men jag hoppas det blir lite värme snart, har massor av växter att plantera!

martinealison sa...

Mon grand-père disait : "Avril en mars, mars en avril" !...
Merci pour ce beau partage photographique.
gros bisous

Katarinas trädgård sa...

Hugaligen, snö?! Nää, det vill vi inte ha! Kallt är det, brrr, så våren har nog kommit av sig. Men dina tulpaner tycker ju definitivt att det är vår, heja!
Kram
Katarina

Rose Garden Malevik sa...

Hej SuperDuper Charlotte
Nopp ingen snö.....bara 9plus å SOL idag.......tja vad ska man säga.....låter inte så roligt......
å missa nu inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

hagen vår sa...

Trøst, det er forbigående, våren er her. I morgen er det april! Nydelige nyanser i grønt på tulipanbladene.

Lotta Sultan sa...

ja, brrr. vi klarade oss utan snö. men nordan var INTE mysig.

Linda sa...

vi har ikke hatt noe snø, men det har blitt mye kaldere... Men snø eller ei, bildene du viser er vakre:) Vi får håpe at det er siste vinterspøk for i år:)

Tittis trädgård sa...

Jag kan trösta alla "insnöade" trädgårdsentusiaster med att enligt bondepraktikan så blir Maj månad varm och skön om April är kall och slaskig, så vi har något att se fram emot...om vi uthärdar tills dess!!! Ha det gott,Titti.

Frøken Solhat sa...

Søde Charlotte....ingen kan som dig få et tilbageslag til at se så smukt ud ;0)

Knus Dorthe

Gunilla sa...

Ja nog är det kontraster.
Det snöar idag och inatt var det minus 10 grader.
Tur att växterna inte har så bråttom.

Hoppas att påsken blir fin jag håller tummarna.

Ha det gott
Kramen

Marie Lithén sa...

ler lite, inte helt oväntat väl? :)

Men Snyggt snyggt ändå såklart. För att inte tala om din vårkrukor!!!

Lotta sa...

Ett litet litet snötäcke hade jag faktiskt inte sagt nej till just nu. Efter den senaste värmeböljan har det exploderat i rabatterna och i natt rasade det ner till sju minusgrader. Jag var ute igår kväll med fiberduk, bubbelplast och frigolit så jovisst, lite vitt blev det ju här med... Och idag har det blåst friska vindar varvat med hagelskurar och lite sol ibland (och jag vacklar runt med ranunkelkrukorna helt förvirrad). Det är någon där uppe som verkligen vrålar 'April april din dumma sill' till oss!
Kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Ja detta jäkla väder , man blir bara så trött. Här stormardet och regnet det piskar i backen, vet inte vilket som bär bäst av snö och regn...

Kram Anna

Kina sa...

Hejsan! Kikar in hos dig för första gången och jösses vilken fin blogg :) Här har vi kontraster också, början av veckan lovade massor med vår och behagliga temperaturer ju längre veckan led ju kallare och blåsigare blev det, i torsdags brakade värsta hagelskuren lös och igår vaknade vi till ett tunt snötäcke, oj så tråkigt. Men vi får väl trösta oss med att det kommer fler varma härliga vårdagar som är mer på riktigt snart igen :)
Kram Kina

♥ Fyra årstider sa...

Å så fint det är hos dig även om det kommit snö och vad duktig du blivit med kameran.

Kram Lotta

Åsa sa...

jag förstår din frustration, känner detsamma. Stora härliga snöflingor vill jag se i december inte i april. Jag vill sitta ute på altanen och njuta av solens värmande strålar och se hur växtligheten grönskar :-)
kram Åsa

AnnCharlotte sa...

Usch för snö nu...men den stannar ju inte länge som tur är.
Ha det bra :)