fredag 25 maj 2012

Blooming daffodils

Den omtalade sommarvärmen börjar äntligen kännas även här. Såå skönt. Det har faktiskt varit ganska kallt fram till för någon dag sedan. Häggen slog ut igår först och tulpanerna har precis börjat blomma så smått. Men lååångt ifrån ens en bråkdel av alla knoppar har visat färg än. Man skulle kunna säga: 'Den som spar hon har'. Lite så är det nu i varje fall. Det kommer bli en tulpan-juni, i stället för en tulpan-maj. Narcisserna är fina nu dock. Vackra Tahlia är så skarpt vit att man nästan blir förtrollad. 


Bridal Crown, en överblommad kruka som jag satte i rabatten förra våren, doftar härligt.


Och så har vi den volangiga Replete, som jag även hade blommandes i kruka tidigare i vår. 
Trevligt att få en sådan snabb repris.


Och Katie Heath. Väntar på att flera narcisser ska slå ut också: Geranium och Pueblo
Den som spar hon har... :-))


Dvärgtulpanen Tulipa Turkestanica är en tidig och sirlig favorit. Snart överblommad.


Ormbunkarna rullar upp sig med urtidskraft.


 Sockertoppsgranen skjuter nya skott och mår som vanligt väldigt gott i den skuggigare delen där den står.


Penséerna är fortfarande kompakta och fina. Ja, det finns förstås fördelar med att ha haft kyligare väder fram tills för någon dag sedan. I helgen hoppas jag på tulpanjackpot. Väntan har varit lååång. Men snart så :-))


°°°
Har börjat flytta ut några plantor för avhärdning. Långt ifrån några mängder, men i det lilla. Fast nu verkar det vara fritt fram ändå vädermässigt. De flesta ska få stå kvar i växthuset ett tag till ändå för att växa på sig ytterligare innan de släpps ut på grönbete. Och så... har jag planterat 60 japansk järnek som ett test istället för mina sjuka buxbom som grävdes upp förra sommaren. Japp. Känns hur bra som helst. Läs mer om det på:Nu vill man inte gå in på kvällarna .... :-))
Eller hur!! Ha det allra bäst trädgårdsvänner!!!

13 kommentarer:

Lilla Huset sa...

Åh så mycket fina lökväxter du visar, Thalian är en riktig favorit hos mig, dock helt överblommad här i Blekinge. Ha en riktigt fin helg!/Merja

Helena sa...

Oja den som spar den har :-) nu blir man ju lite avis på dig som har så mycke fint kvar :-)
Nåja vi har ju haft varmt ett bra tag nu så...syrenen blommar nu :-D
ljuvligt!
KRAM på dig!
ps.har du gjort nån aurikelteater än?

Anna Vattenkanna sa...

Dina narcisser är så vackra allesammans. Nog för att det är skönt med sommar och så - missförstå mig rätt - men här är det inte pingst rent växtmässigt utan snarare midsommar. I ett huj blommade allt av. Så... man vill ha både det ena och det andra och aldrig blir man (läs jag) nöjd :-D

Ha det gott bland alla dina fina lökväxter!
Kram

Charlotta Cesar sa...

Fniss, nä, nu vill man inte gå in alls;) Halv elva i förrgår kom jag till slut in prickig som prickig korv av knott och igår kväll kom vi båda in halv tio och hojtade "nu blir det varmkorv om tio minuter!" - hur mycket skada kan barn ta, tro...?
Kram, kram och tack för fina bilder som trots kylan ter sig synnerligen vårliga:)

Lottas Fotografi sa...

Så sant, den som spar...... Här blommar det ena efter det andra över. Man hinner liksom inte med att njuta fullt ut när det går så fort.
Trevlig helg!

Home and Lifestyle sa...

I always like it to visit your blog dear Charlotte, because of all your wonderful flowers in your garden!

The muscle rupture of my calf is still feeling better, the first week I couldn't walk and I didn't like that at all!

Wish you a happy weekend! With love, Ingrid

KOLONIBACKEN sa...

Här nere på västkusten går det nästan för fort nu. Högsommarvärme gör att allt blommar i en rasande fart och jag hinner inte med... härligt att du har ditt framför dig!

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej SuperDuperCharlotte
Sååååååååå vad skönt att värmen kommit till er med nu........ja det är ett avlångt land.....här har jag knopp på rosorna på friland redan,,,,,helt underbart :)
å missa nu inte,,,,,,,


S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul at vara med :)
VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

Frasses Hus sa...

Nä, visst är det härligt ute just nu. Det är ju så lätt att glömma bort tiden när man är ute i trädgården, ska bara rensa lite här borta också... Här blommar fortfarande några av narcisserna, tulpanerna är i full blom och snart har alla syrener slagit ut också.

Hoppas morgondagen blir lika bra som idag.

Anna-Karin

Fru Grep sa...

Visst är det härligt och märkligt hur ormbunkarna rullar ut sina blad sakta men säkert!

Enkel stil sa...

Jag hittade hit från bloggen Edith&jag. Så mycket fint du bjuder på. Jag återkommer en annan dag när det finns mer tid att bara bli inspirerad!
Kram Anita

Anonym sa...

Hejsan,

såg en av dina bilder till höger under My garden. En svart pumpa och en svart kronärtskocka, vart har du köpt den? Superfin!

Mvh Lisa

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Lisa!

Pumpan var omålad när jag köpte den och jag tror att den kommer från Blomsterlandet. Kronärtskockan har jag köpt på L & Co i Sundsvall.