tisdag 15 maj 2012

Springtime in the Greenhouse border


Vad skönt att få komma hem till värmen efter en vecka i ett kylslaget och regnigt Göteborg. Vädret blev inte det bästa under mässan. Men dagarna blev lyckade ändå. Kul, kul att få prata med er bloggläsare som kom till montern också. Det är tufft att vara borta i drygt en vecka så här i maj om man har två växthus med 'passingsbehov'... Men maken har verkligen legat i och skött sina åtaganden med bravur. Alla plantor lever med andra ord :-)


Hyacinthus Woodstock
Det har börjat blomma så smått i växthusrabatten. Fräscha limegröna bladrosetter från aurikler tittar fram. Några blomstänglar har slagit ut också. Jag är så glad över hyacintfrossan jag fick i höstas. Tror jag satte 15-20 stycken av den auberginfärgade 'Woodstock'. 


Jag säger bara: ljuv doft...


Påfågelstulpanen 'Mary Ann' har tjusiga blad. Blommorna är fina de också. 
Cremfärgade med mörkt brunröda inslag.


Nyinköpt aruikel på trädgårdsdagarna.
'Xaver' är snyggt violett, dubbel och doftande.


Läcker vårgrönska med alla möjliga sorters blad, knoppar på gång och blommor som strålar och doftar. Yes, Yes, Yes.


Söt viva med många namn. 
Just nu kommer jag inte på något av dem.


Jordviva 'Belarina Cream'


Här syns ena hörnet utanför växthuset. Den gamla buxbomhäcken är fortfarande fin här. Blomsterlandet, där jag köpte mina sjuka buxbom förra året, har tagit sitt ansvar och säljer inte längre buxbom i sina butiker. Det är mer än man kan säga om Plantagen. Och en del andra ställen för den delen. Man blir både förvånad och arg. Strutstekniken är förlegad. Men det verkar inte alla känna till. Grrr...


Jo, just det :-) I nya numret av Fixa finns det ett reportage från min köksträdgård som gjordes en varm augustidag förra sommaren. Allt är stort och yvigt och det känns som att köksträdgården är en djungel när man ser på bilderna. Längtar till den där frodiga tiden då allt blommar och man kan dra upp en morot för ett litet snacks, eller nypa av en sockerärta i farten. Duktiga Anne-Charlotte Andersson fotade och Jessica Holm har skrivit.


°°°
Såå skönt med långhelg nu. Då ska här grejas så det står härliga till. Utemöblerna ska dammas av, verandan tvättas och ja, allt som behövs ska fixas för att utelivet kan börja. Hoppas på sol. Och värme. Vad har ni för er i helgen?

Sweet spring is here. 
Även om den varit sen och kall. Men, men....

21 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

I am glad to read you had a good time at the fair! Wish you some wonderful and sunny days this week!

Many hugs, Ingrid

Godastunder-tokigaidéer sa...

Vilken blomster kavalkad....sp underbart med hyazinter nu, det är verkligen underbara softer den sprider.Jag såg reportaget i tidningen och så fint, det är roligt att få se sin egen trädgår i tryck men förstår att du är van vid det nu.

Kram kram anna

AnnCharlotte sa...

Oj...är det redan dags för sommar...
Härligt med hyacinterna i rabatten..
Fina blommor som står ett tag.
ha det bra )

Sanna sa...

Du skriver alltid med sådan glädje! Det smittar.:)

Vad kul att götet fungerade. En hel vecka utan din trädgård, hur har du klarat dig!? :) trädgården har ju fått omvårdnad. :) vilken trädgårdsmästare du har hemma.

Alltid sköna pics! Jag önskar att jag var som du i min trädgård. Skyller på jetlag. Går mest runt och undrar...var ska jag börja...vad det nyanser av svart jag tänkt i de tomma rabatterna...mår verkligen hallonen bra?...osv

Ha en fin kväll
Blomstervärme från mig

Hélena sa...

Jag blev så glatt överaskad när jag läste tidningen på väg hem och fick syn på dig. Dessutom blev jag extra förvånad när jag läste om dina lådor eftersom jag precis har börjat tillverkningen av mina :-) Fast mina blir målade i röd slamfärg, som staketet. Skönt att det var en bra mässa trots vädret.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Så det växer och blommar hos dig. den där hyacinten är ju underbar. jag måste ta mig i hyacintkragen till hösten :-)

Trevligt reportage med fina bilder i Fixa - läste det först idag eftersom tydligen ALLA tidningar som jag pren. på kommer samma dag i brevlådan.

Kram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Anna: ja det är roligt att se sin trädgård i tryck :-)) Men det är inte något jag känner mig van vid. Tvärtom. Tycker att det är otroligt nervöst.

Berit sa...

ÅÅ den blåa dubbla Aurikeln 'Xaver' var inte dum , du:)
Ha en underbar dag!!

martinealison sa...

Vos photos sont sincèrement magnifiques...
Vous devez être contente d'être rentrée... participer à une foire lorsqu'il fait très froid. brrr!
Prendre une bonne tasse de thé parmi vos charmantes fleurs, rien de plus plaisant!
gros bisous

mammaxtre sa...

Åh du milde så fint du har det. Vilken miljö och så mycket vackert att vila ögonen på. Du är helt klart värd att få ett reptage om dig i tidningen, Duktiga du!

Isas Trädgård sa...

Så fint reportaget från din köksträdgård var !! Vilken dröm att få det så frodigt ... grattis till reportaget ... oerhört inspirerande !
Med den bilden på näthinnan ska jag bygga min köksträdgård !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Tim Skovrup sa...

flotte billeder, og især dine tulipaner med de flotte blade er utrolig pæne :)

Marie Lithén sa...

Ja fin artikel från din otroligt fina köksträdgård! Fotade ju den flitigt med mobilen i somras och erkänner villigt att den ligger som stor inspirationskälla till min kommande köksträdgård, tillsammans med Läckö, Wij och några till;) Du är fenomenal på att fixa!

Hyasinter....... varför, varför har vi inte haft det förr??? har inte trott att det går i norr, har inte trott att jag gillar dem, att de är för överdådiga, men å herregud jag älskar dem! Måste måste måste prova i fjällmiljö:)

kram på dig bästa inspiratör på alla sätt och vis

gittan sa...

Den bästa tiden är nog nu när allt grönskar med inslag av vårblommor - I LOVE IT!
Slänger iväg samma fråga till dig som till andra som gjort odlingslådor , vilken typ av trä valde ni till era lådor? Jag har tröttnat på små pallkragar som ändå bara håller sig snygga ett par år. Nu vill jag ha något snyggare och mer hållbart men vet inte riktigt vilket virke jag ska välja... Sen får "proffset" ta över och göra lådor av det =)
Hoppas du får en underbar långhelg(?) Kram gittan

Johnna G sa...

Som vanligt visar du fullt med inspiration! Jag har skrivit om dig idag ;-) (på bloggen), apropå inspiration!

KRAM

Spirande grönt - sa...

Vilken underbar färg 'Woodstock' har!

Ha en finfin långhelg i ditt våriga blomsterhav,
Rebecca

Annika Christensen sa...

Super kul att läsa om dig Charlotte!
du är ju en stor inspiratör för mig.
Tack för allt fint du bjuder på
Annika

Anonym sa...

Hej fina trädgårdsmänniska!

Följer din blogg dagligen men är dålig på kommentera, du är bäst!!

Du får gääärna skriva om vilka träd du har i din trädgård, blir så nyfiken ibland när jag ser bilder och inte kan tyda vad det är för sort.

Kram och ha en riktigt härlig trädgårdssommar!

Karina

Ninna sa...

Underbara bilder. Jag hoppas verkligen man slipper den hemska buxbom-sjukan, den är ju en av mina favoriter i trädgården och jag har ganska många så det vore hemskt om man råkade ut för den. Det blir iallafall inga nya inköp av den växten iår. Nu håller jag på med att lägga sten runt mina rabatter, det blir så snyggt.
Vi får Sundsvallsbesök i veckan av mamma och min faster, vår äldsta dotter ska konfirmeras så jag hoppas solen och värmen visar sig. Syrenhäcken håller på att slå ut, den går i fyra färger och är helt ljuvlig, synd bara att den blommar över så snabbt.
Ha det bra/Ninna

Puumuli sa...

Härliga vårliga bilder! Jag har stoppat alla mina julhyacinter i jorden och nu tittar de fram liksom hos dig; lika stora som under jultiden är de dock inte men färgerna är fina, fräscha.

Ha en skön söndag!

Kram
Sari från Puumuli

Frøken Solhat sa...

uha - ja en hel uge er lang tid at være væk i maj - der sker noget hver dag.....nu må du bare dobbelt nyde at du er kommet hjem i haven igen :0)

Knus Dorthe