fredag 1 juni 2012

Garden greenery

Även om tulpanerna just nu exploderar i toner av orange, rosa, lila, vitt och mörkt aubergine, så är det precis nu som trädgården känns som allra mest grön. Löven är i sin finaste spädgröna fas och eken med sina läckra hängen står som ett limegrönt utropstecken i centrum av trädgården.


Tulpanerna i vita rabatten (den som har stänk av aubergine och ljungrosa-lila toner och där det vita även innefattar toner av creme... men där den övervägaden delen är vit :-)) har börjat blomma. Men långt ifrån alla har slagit ut ännu. Den som spar hon har...

Tulipa Queen of night, Atlantis och Verona

 °°°
Äntligen har jag egna snöklockor. Men lite märkligt är det att endast ett knippe lökar blommar. På alla andra ställen syns bara bladen. Någon som varit med om liknande? Spetsmössan blommar så älvlikt. En riktig favoritväxt. Och så tacksam att ha. Breder ut sig gracilt och svävande med ljusa vackra blad. Sötaste fågelholken har jag fått i present. Trodde väl aldrig att den skulle locka till sig några intresserade gäster. Kan inte så jättemycket om fåglar. Så, den hängdes upp mera för att den var så söt.  Men se på rackarn. Nu är det ett fågelpar som flyttat in. Kul.


Strandirisens stålvassa blad skjuter upp. Och första klippningen på spireakloten är gjord för säsongen. Längst fram står några brickor med lackviol som ska planteras ut. Det står mååånga brickor och krukor utspridda överallt nu som bara väntar på en trädgårdsägares tid och uppmärksamhet. Alla längtar de ner i jorden.


 °°°
Nu är det verkligen bråda tider. Härliga bråda tider. Samtidigt vill man bara springa runt med kameran och föreviga allt. Denna gång kom den fram precis innan ljuset blev alldeles för dåligt. Är faktiskt lite glad över att vädret blivit svalare, så att man får behålla tulpanerna ett tag. Även om det är juni och ganska sent och så för det. Det är vår och försommar på en och samma gång nu. Äppelträden blommar och liljekonvaljerna har slagit ut. Går det att inte älska tiden som är nu?! Tror faktiskt inte det.
°
Lev och må kära vänner!
Glöm inte att lukta på en blomma eller två :-))
Å ha en alldeles underbar trädgårdshelg.

22 kommentarer:

martinealison sa...

Quel plaisir que de pouvoir admirer encore une fois vos merveilleuses photos... J'ai vraiment l'impression de me trouver dans cette nature en fête.
Gros bisous

Nora sa...

Vilka underbara bilder!

gunsan sa...

Den här tiden bara älskar man.Skulle vilja att det stannar upp ett tag nu.Så underbart vackert överallt.Och det syns så bra på dina fina bilder.MVH

oumberligating sa...

Oumberlige Peter tittar in och njuter lite av allt det gröna och vackra och passar självklart på att önska trevlig helg!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Johanna Stålros sa...

Vilken bra påminnelse;) underbara bilder. Kramar

Ruben sa...

Vilken häftig "scwung" det är på rabattkanten i den bakersta rabatten. (I den nedersta bilden).
Härlig tulpancombo!

Ha det gott!
/Ruben

Home and Lifestyle sa...

Spring is one of my favorite seasons and when I see your wonderful pictures, I know why!! Enjoy it, it's fantastic!

Happy weekend Charlotte! With love, Ingrid

Pilgrim sa...

Visst är det en tid man älskar, det går inte annat. Så vackert! Jag har också brickor med plantor som vill i jorden Problemet är bara att jag måste få klart rabatten och halvön först :-) Undrar om det kommer en vår när man inte har tusen saker som ska i jorden och på plats?
Ha det bäst!
Kram Hélena

Helena, The Swenglish Home sa...

Kan man vara kär i ett foto? I så fall är jag helt alldeles topp tunnor förälskad i varenda bild i detta inlägg! Jag liksom dras rakt in i bilderna och vill kliva in och promenera längs dessa inbjudande grusgångar, på upptäcktsfärd mot nästa vackra blickfång.

JAg har sagt det förr, men din trädgård är sannerligen one of a kind och SÅÅÅÅ vacker, så vacker!!

Kramar från ett åsktungt England,
Helena

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Grönt är verkligen skönt, här är det också sådär ljuvligt grönt överallt och man bara njuuuter av försommaren.
Kram Lydia

Almbacken sa...

Jag förstår att du nästan vill stoppa tiden. Helt ljuvligt i din trädgård nu(och annars också). Det varclikadant härför några veckor sedan.

Jag har nu insett att jag måste ha tulpaner. Jag har haft någon vecka här nu när jag inte haft något som blommar. Nu är dock daggkåpa, stäppsalvia och irisar på gång.

Kram,
Maria

Sara sa...

Jag har samma problem med snöklockan! Alla mina är bara små tuvor av gröna blad och jag vet inte varför. Skriv gärna om du får reda på några tips så kanske vi kan få dom och blomma nästa år i alla fall! / Sara

KOLONIBACKEN sa...

Finfina bilder! Så snygg trädgård!!

Inger sa...

Hej Charlotte,
jag njuter också av allt det gröna och tulpanerna m m, tulpanerna har ju en varierad blomningstid beroende på sort. Våren är passerad och försommaren här även om det idag är kallt och regnar. Ha det bra!
Kram

Trädgårdsliv i Norr sa...

Åh, vilka härliga bilder! Det är verkligen en underbar tid nu!
Tyvärr "törs" inte jag ha tulpaner - de blir bara rådjursmat, men när man ser dina bilder blir man ju sugen att prova igen.

/Helena

Trädgården på Höjden... sa...

Älskar din översta bild. Den säger allt om tiden just nu.

Hälsar Åsa

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller med dig man vill nästan stoppa tiden och bara få njuta för nu är det som allra bäst. Här har tulpanerna blommat över, kronbladen fallen ett efter ett och snart är de ett minnne blott. Underbara bilder från din underbara trädgård.

kram kram Anna

Frøken Solhat sa...

Hvor ser det fredfyldt ud .....jeg får helt lyst til at ligge i en hængekøje og bare nyde din skønne skønne have mens den grønnes ;0)

Knus Dorthe

Malin på ön sa...

Jag måste erkänna det, jag dreglar över dina fantastiska plåtkanter, obs inte på men över ; ) Såklart är planteringarna otroliga men det är en sån prick över iet med kanterna, vill ha! Ha en skön helg,
Malin

Zinkhjärtat ♥ sa...

Ååh vilka härliga trädgårdsbilder du bjuder på!

Du har en riktigt mysig trädgård.
Stor Kram Annelie

Tittis Trädgård sa...

Ja, visst vill man bara stanna tiden nu, för det finns så mycket att njuta av...tex dina underbara bilder./Titti

Anonym sa...

Du är helt underbar Charlotte! Både som person och med dina fina bilder och din fint skötta tädgård. Man inspireras och vill ut och jobba. Jag har flera projekt som jag ska försöka att genomföra i sommar, får se vad som hinns med.
Hälsningar Mariann