lördag 27 oktober 2012

Planting tulips in snow

Växthuset är som vanligt fullt. Antingen av plantor eller av pryttlar. Eller både och. I denna fiffig hylla kommer jag kunna hålla ordning och reda på framförallt alla snören. Har en del om man säger som så. Skulle nog kunna kalla mig en samlare. Fast jag använder alla. Jorå.


Vi har fått snö... Som troligtvis kommer att stanna för vintern också. Håller dock tummarna för varmare dagar så att den smälter bort. Om en månad eller så är jag mera redo för winter wonderland och julvibbar. Nu känns det lite för tidigt.


Idag stängde jag klart i trädgården. Skönt att ha det gjort. Nu är det bara lite smått småfix kvar. Vill egentligen dra ut på nedstängningen. Behålla känslan av att säsongen fortfarande är i gång. Men när det så drastiskt blev vinterlikt ute var det inget annat att göra. Överraskande tidig snö som sedan ligger kvar resten av vintern har man varit med om förr.


Har väl aldrig förr satt tulpaner när det legat snö på marken haha.... Men jag hade en korg kvar med lökar som inte hanns med förra helgen. Eftersom snön kommit ganska hastigt har inte marken frusit helt överallt. Och turligt nog gick det att gräva precis där jag hade tänkt mig tulpanerna. Yes. 


Tänder ljus i växthuset. 
Mysigt både när man är ute i trädgården eller bara ändå.


°°°
November nästa vecka. Var tog oktober vägen egentligen?
 Sakteliga börjar små granar, enris och kottar smyga sig på i tankarna.
Å hyacinter. Denna fantastiska blomma som är en slags språngbräda mellan vinter och vår.
Men än dröjer det ett tag till för allt sånt. Vill först ha höst ytterligare några veckor. Om än med snö på marken :-)


Happy Sunday.

17 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Hej SuperDuperExtremDuktigaCharlotte
jisses,snö redan,,,,,jamen det blir nog mildare snart igen.....
å missa nu inte.....

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

villa-rosengarten & cockerlove sa...

Hi - wonderful pictures again!
We have also snow,here in Switzerland. It is such a pity, because of the roses, still bloming so many of them.
Have cut some of them last days and put into my house - look at my yesterday's post!
Have a cozy weekend, hug Barbara

Pilgrim sa...

Ler stort och funderar på hur jag ska hinna få ner alla mina tulpanlökar. Har ju bara en så där 700 stycken kvar att sätta :-) Tack och lov så ska de ner i rabatten där äppelträden står, en ny rabatt utan rötter och som är upphöjd så ställningen blir hyfsad. Nu hoppas jag på att frosten bara är ytlig så att jag lyckas få ner dom. Vackra bilder!
Kram Hélena

Tant Otteskrufv sa...

Åh, jag älskar din header! Visst fick jag hacka mig igenom lite fruset för att få ner de sista (?) realökarna, men man höll sig varm :) Är du inte fullt utrustad för årstiden så ta en titt hos mig.

Lotta 8`) sa...

Trodde jag var ensam om att ha tulpanlökar kvar.... :) Vi har minusgrader men jag tror det går att gräva ändå. Det brukar komma en köldknäpp just denna helgen, minns att när vi hade pumpor på trappen, så frös de alltid.
Men solen kommer lysa idag så det blir en hemmadag i trädgården, som du skriver - göra det sista.
Fina bilder har du, som alltid :) Mysigt med växthus och tända ljus, jag skall se om jag hittar min ljusslinga jag brukar ha där, belysning är så fint utomhus.
Ha en skön söndag ♥

Med fingrarna i (j)orden sa...

Så fina bilder! Din header är underbar. Och kan du gräva ner tulpanlökar i snö så kan jag minsann ge mig ut i minus fem och tjock frost på gräset. Om en liten, liten stund bara...
Eva

Nora sa...

Jag är så glad att jag fick ner mina sista lökar förra helgen för nu är det snö och frost här hos oss också. Inte mycket snö, men det lilla som har kommit ligger kvar. Alldeles för tidigt tycker jag med, men inte så mycket att göra åt. Som tur är så skiner solen och det är vindstilla så klär man sig bara ordentligt är det skönt att vara ute i alla fall!

Isas Trädgård sa...

Supersnygg och praktisk hylla i växthuset ... får nog ut och leta jag också!
Ser mysigt ut med snön .. men jag håller med dig en månad för tidigt !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Sabelhagens Olivlund sa...

Det kalla kom alldeles för fort, jag hinner inte med. Det var som ett julkort av rimfrost när vi var ute och promenerade förut. Skönt att göra klart det sista. Gillar dina bilder, det är ett speciellt ljus i dem.
Ha en fin söndag.
Kram Maria

gittan sa...

Jag satt och tittade på din header en lång stund, vilken vacker bild!
Tulpanlökar i snö "hihihi" ja, allt går bara man vill! Själv har jag gått i vinteridé redan och det känns ganska bra. Din växthushylla är så fin, jag säljer liknande hyllor i butiken men har själv ingen plats för den i mitt växthus =(
Ha det gott / Kram gittan

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Tack för alltid så vackra & inspirerande bilder. Jag håller också som bäst på att vintra in trädgården & stänga ner min butik som bäst... Vi hade 5 minus här nere i Skåneland i morse & nu har vi strålande sol, ska strax rusa ut igen & sätta lite fler lökar.
Kram från Lydia

Ullis sa...

Vackert vackert! Underbar hylla, skulle passa hemma hos mig också!
Ha det fint!
Ullis

vitadrömmarobusigabarn sa...

Vackra bilder så fint
Kram Tina

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag som hade tänkt se om detr går att beställa en omg till... ska genast gå in och titta.
Så härligt att ni redan har fått snö, jag har verkligen bosatt mig i fel del av Sverige.

Kram Anna

Mats sa...

Fina bilder !www.cqnet.se

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj! Ligger snön kvar? Men inte än väl..?
Hmm.. har en hel kartong (stooor) med lökar kvar att sätta. Det är planen för helgen. Hoppas den håller. Har alldeles för mycket andra saker att göra men jag borde hinna klämma in några lökar. Njuter av dina bilder som vanligt. Spännande med den gröna tulpanen ska bli kul att se till våren hur det blir.
Kram!

Karin sa...

Underbar blogg du har! Ger mycket inspiration till mig som precis har blivit med trädgård :)