tisdag 29 januari 2013

January garden


Där under snön finns den. Den färgsprakande. Och gröna. Trädgården. Just nu är den mest vilsamt vit och brun. Av de vintergröna växterna syns inte mycket. Endast någon enstaka sticker upp ur det glittrande snötäcket. Av tjusiga fröställningar syns inte mycket heller. Däremot ser man alla nakna trädstammar och grenar extra tydligt som ger struktur i det vita havet av snö. De storvuxna syrenerna med sitt spindelliknande grenverk lyser fint mot den bländande januarisolen. Det är inte det lättaste att gå omkring i en januariträdgård där jag bor. Det krävs rejält höga vinterstövlar och en stor portion skuttinsats. En sådan tur att man kan skutta... Vilket egentligen inte är så stor skillnad mot att vårdansa, regndansa och ja alla sorts trädgårdsdanser som utspelar sig här emellanåt :-) 


Även fast det mesta är brunt och vitt just nu finns det ett kärt färgrikt inslag vintertid hos mig. Det är en helt vanlig prydnadsapel vars frukter hänger kvar ända tills man plockar bort dem på våren. Fåglarna har aldrig varit intresserade, utan de små äpplena är precis som namnet antyder endast till prydnad.


Känner mig så glad över att den står planterad precis vid entrén. Så att man får se de röda frukterna varje dag. Tänker att den lika gärna hade kunnat hamna längst nere i trädgården, där portionen skuttinsats hade känts allt för stor för att komma till den vintertid för att få sig en dos energigivande färg.


Äntligen har det varit en mild dag (bilderna är från i söndags). Kylan de senaste veckorna har inte varit nådig. De ca -15° vi haft är alldeles för mycket. För min del skulle jag inte ha några invändningar emot ifall det kom en värmebölja just nu och förvandlade snön till ett riktigt slaskigt kapitel. För att komma ett steg närmare våren. Men det är väl att önska för mycket. Ska strax hämta upp krukorna med vårlökar från källaren. Då försvinner nog vintern för en stund. Åtminstone från trädgårdstankarna. Men, soldisiga och vintriga januaridagar är ganska fina ändå. Våren kommer tids nog. Det är ett som är säkert. 


°°°
Tack så hjärtans mycket för alla rara lycka till-önskningar angående webshopen!
Jobbar med de sista detaljerna...


Glad vecka!
och må så gott.


15 kommentarer:

Pilgrim sa...

Vackra, vackra stämningsbilder. Vintern är vacker, lite lång bara. Just nu längtar jag efter allt som ligger under täcket men det är bara att ha tålamod. Om två månader kan man vara ute och leta vårtecken. Lycka!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Petra sa...

Vackra bilder och vackra ord! Jag önskar dig stort lycka till med webbshopen. Jag ser fram emot att klicka hem de där fina planteringsspadarna!

Cissi - Lyckornas Hem o Trädgård sa...

Gaaaah, din blogg är ju fantastiskt beroendeframkallande! Underbara bilder, inspiration och så...en webshop med trädgårdstema....*suckar lyckligt*

Lindas trädgårdsblogg sa...

Min trädgård har precis förvandlats till ett blött slaskigt kapitel... jag vet inte jag. Jag föredrar nog snön hela februari ut i alla fall! Ska bli kul att kika in i din webbshop sen, vilket utbud du kommer att ha. Förstår att det blir fint som allt du gör! Lycka till!

Meta sa...

det var mycket vackert du bjuder på idag, jag njuter en stund så här på morgonen innan jobbet.
Min koloni är det inte mycket med nu i vinter, snart så kan jag nog vara dör lite efter jobbet ohh vad jag längtar till det.Sitter här i lägenheten och suktar.
Ha en fin vecka och lycka till med shoppen,Kan man komma dit och handla med nu när du gjort så fint.
Kram Meta

Jessica sa...

Vilka fantastiska trädgårdsbilder. Jag bara njuter. Prydnadsäpplena mot vinterskruden är helt fantastiska. TACK för att du skickade lite skön trädgårdslängtan in i min kropp.

Marylise Reymond sa...

Thank you for those always wonderful pictures. Living in Italy but born in The Swiss mountains,it looks to be at home with your atmospheres...

Susie på Stjärnarve sa...

Härliga bilder som visar att vintern kan vara vacker - fast jag har lite svårt att se det just nu. Längtar bara till våren!
Läste tillbaka lite och såg att vilken dag som helst så öppnar du din trädgårdshop. Ska bli mycket spännande att se vad du har för fint att sälja. Jag gillade dom vackra små runda krusen/vaserna och den fint färgade basten, så det kanske blir ett inköp.....

Frøken Solhat sa...

Så smukt altså......tænk at et prydæbletræ kan tage sig så fantastisk ud som dit ......SMUKT SMUKT SMUKT.

Knus Dorthe

Carina sa...

Härliga bilder!
Här hos oss har vi slask! Kan nästan säga Yippie!..fast det är kanske inte riktigt sant....blir ju lerigt också...men våren närmar sig..kanske...
Kram

Home and Lifestyle sa...

Wonderful winter pictures, Charlotte! We also had a lot of snow but this week all the snow has gone. I am looking forward to spring!

Wish you a lovely day! Big hugs, Ingrid

Renate Waas sa...

very beautiful pictures!
Best wishes Renate

Fagertun sa...

Hei
Så nydelige bilder og vakker tekst du skriver. Her var det -25 grader over flere dager, men nå går det rette veien.
Dagen er allerede to timer lenger. -Og når solen skinner så er det utrolig vakkert ute.
Ha en fin uke :)

Lisa sa...

Fint för benmusklerna att få skutta lite ;-) Åh vad roligt med din webbshop ! Stort lycka till med den ! Ha det fint !
Lisa/Lisas trädgård

Things and Thoughts sa...

Ι follow your blog and I like it very much. Such lovely photos !
I go crasy for winter because here we miss it a lot.
Love Olympia