söndag 17 mars 2013

Trädgårdssidor i Lantliv


Oh. Äntligen söndag. Och äntligen dags att få spendera en hel dag i växthuset. Börja med sådderna och ja, det första riktiga vårstöket. Snömassorna därute måste helt enkelt marginaliseras, åtminstone i tankarna. Tankens kraft är stor :-) Även om det inte har hänt särskilt mycket utomhus den senaste tiden och vintern står och stampar, har det varit en händelserik period för min egen del. Förstås allt som har att göra med webshopen, men också en hel del annat. Ungefär samtidigt som jag berättade om webshopen nämnde jag lite svävande att jag hade något annat mycket roligt på gång också. Något som jag skulle berätta om längre fram. Och nu kan jag göra det. Inom loppet av en vecka fick jag två  roliga förfrågningar från stora magasin. En av dessa tackade jag med stor glädje ja till. Känner mig både glad och ödmjukt stolt över att kunna berätta att från och med aprilnumret kommer ni att hitta mig i och bakom tidningen Lantlivs återkommande trädgårdssidor.

Tulipa Maytime

Redan i numret som finns i handeln till veckan (prenumeranter har redan fått den), berättas det i den inledande krönikan om trädgårdssidorna. Ett par sidor längre fram kanske några av er känner igen bilder från förra vårens tulpaner i min trädgård i reportaget Välkommen vår!. Premiären för 'mina sidor' blir dock i aprilnumret.


Så. Då fick jag det roliga berättat :-) Nu ska här hoppas ut till växthuset. Solen lyser. Det är inte allt för kallt, och med sovmorgon och långfrukost känner jag mig mer än redo att djupdyka i fröer och såbyttor. 

Bild från förra året. 

°
Önskar er alla en riktigt fin söndag!

Vilket delikat dilemma som uppenbarat sig då... 
Vill ju förstås gå på Piets föreläsning på Nordiska trädgårdar. 
Men vem ska ha en monter där för första gången :-)29 kommentarer:

The Rosegarden in Malevik sa...

Heeeeeej SuperDuperCharlotte
Jisses vad du är DUKTIG :)
ja det har jag ju alltid sagt...eller hur ?
nä...........isch de e kallt även här,,,,,, hårt i jorden,,,,,,,,
å missa nu inte.....

BLOGGPARTYT

fortsätter...
redan 66 fina bloggar med
VÄLKOMMEN
HåkanBråkan

Anna-Maria sa...

Vilken rolig "fortsättning" på din nya bana. Grattis! Här snöar det idag :( och jag kan omöjligt tänka bort det vita...en annan dag kanske?

AnnaHelena sa...

Grattis! Så välförtjänt!
Jag kan inte tänka mig någon mer inspirerande person för trädgårdssidorna i Lantliv! Det kommer att bli hur fint som helst!
Jag har bara köpt Lantliv lite då och då, men jag kan tänka mig att detta blir en anledning att inte missa ett enda nummer!

KraM // AH

Things and Thoughts sa...

Wonderful photos Charlotte!And in the post, those white tulips are fabulous!
Have a nice Sunday !
Olympia

Helena sa...

Så roligt!Du är såå väl värd allt detta som händer nu :-) Din stil når ut o inspirerar STORT!Detta är nog bara en början :-) Svårt dilema på mässan...kan ingen annan stå en stund fast å andra sidan tror jag många kommer för att träffa dig oxå :-)
KRAM från mig!

It's me sa...

CONGRATULATIONS !!...nice magazine !!!...enjoy this sunday...love Ria...xxx...

Lotta sa...

Jag har lusläst reportaget och njutit så av dina bilder, så roligt att du ska vara med i min favorittidning!
Kram Lotta

Helens trädgård sa...

Grattis!
Så roligt med en egen sida i tidningen men det är du verkligen värd.

Kul med en monter på mässan :=)
Ska söka upp dig och säga hej.

Trevlig söndag!

Jenny sa...

Vad nyfiken jag blev nu, har ju fått tidningen men lyckades tappa bort den på något vis. Men nu kom jag på var den nog är! Springer genast och kollar, så glad att du ska vara med i favorittidningen, det kan ju bara bli bra!!!

Kram,
Jenny

Bland blommor och buskar sa...

Stort grattis låter jättespännande och kul!
Ha en skön söndag i växthuset.
Kram Madde

Home and Lifestyle sa...

Congratulations dear Charlotte, you will be very proud! And I am a little bit proud too, to be your follower for a long time :-).

Enjoy your Sunday and have a wonderful week! Big hugs, Ingrid

Trädgården på Höjden... sa...

så himla roligt. du är värd allt detta minsann
jag satt och drack te ute i mitt lilla växthus idag. premiär i år
det var så skönt att sitta där - utan att frysa
bara mysa ;-)
kram åsa

Kristinas oas sa...

Så otroligt roligt! Stort grattis till dig! Nu gav du ju mig en bra anledning att köpa den tidningen framöver. :) Kram Kristina

Frøken Solhat sa...

Fantastisk Charlotte - og hjertlig tillykke med den nye titel. Det lyder utrolig spændende og jeg kan så godt forstå der har været bud efter dig....så velfortjent ;0)

Knus Dorthe

Inger sa...

Ryktet har redan nått mig!
Stort grattis!
Kram

Spirande grönt - sa...

Såg i veckan, när jag gjorde första genombläddringen av Lantliv, att det var en "kändis" som smugit sig in med sina vackra tulpaner:) Stort bamsegrattis till det roliga uppdraget!

Ha en finfin söndagskväll,
Rebecca

Helena, The Swenglish Home sa...

Åååh så skoj att det är officiellt nu! Och jodå, min mamma har redan nämnt att hon läst om dig i sin nya prenumerations-tidning, och jag ser fram emot att gotta mig i hennes tidningar när jag kommer till Sverige nästa gång... när det nu blir.

Varmt grattis igen till detta eminenta uppdrag, och som redan sagts av andra ovan - de kunde inte ha valt en mer inspirerande trädgårdsredaktör, så grattis alla Lantlivsläsare också!

Stor kram,
Helena

blompia sa...

Grattis, så roligt!!
Pia

Anja sa...

Grattis! Så roligt för dig! Nu måste jag köpa åtminstone ett nummer så att jag får se med egna ögon ;)))!/Anja

Tant Otteskrufv sa...

MEN så roligt!!!Läsarna kommer att bli så förtjusta och vilja trädgårdera på stört. Ditt dilemma är en världslig sak och kommer säkert att lösa sig på ett eller annat sätt? :)

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Men så himla skoj!!! :) Grattis! Ser verkligen fram emot det. Jag var trogen Lantlivsläsare i många år men valde till slut bort den när det var så lite trädgård. Dax att återuppta den prenumerationen mao.. ;)
Det blir verkligen ditt år det här!
Stooor kram!!
Och du - jag hoppas verkligen vi ses - både under mässan och här hemma hos mig. Du är mer än välkommen. Det vet du! ;)

Anonym sa...

Åh, vad roligt! Grattis till dig, duktiga, kreativa, fantastiska du! Kramar från Hanna i kalla Skåne där våren kom och försvann lika fort

Anna Vattenkanna sa...

Så roligt med egna sidor i Lantliv! De kommer att lyfta tidningen flera snäpp så grattis till både tidningen och dess läsare som får ta del av allt ditt fina.

Kram

Johanna sa...

Jag blev såå glad när jag såg dina bilder i Lantliv & hurrade lite när jag läste att du är deras nya trädgårdsredaktör!
Min favorit tidning kommer bli ännu bättre mao :-)
Fantastiskt kul,lycka till!
Varm hälsning Johanna

Carina sa...

WOW, får säga GRATTIS GRATTIS! Vad häftigt och roligt! då blir det till att köpa ännu fler tidningar....Härligt det låter med att kunna gå ut i växthuset....har inte haft något växthus på 3 år nu, så snart är det väl dags att införskaffa sig ett nytt igen....
Lycka till och ha det bra!
Kram

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Så superroligt, kan inte tänka mig en mer inspirerande kvinna till trädgårdsredaktör... och till Lantliv sen, den finfina tidningen. Ska kasta mig ut i handeln & införskaffa mig den imorgon!

Stort G R A T T I SLydia

samson sa...

GRattis
nu ser jag ännumera fram imot besöket hos min dotter i Påsk,för då ska jag lusläsa hennes tidning
ha det så bra
maggan

Zinkhjärtat ♥ sa...

Stort Grattis!
Kram Annelie ♥

Charlotta Cesar sa...

Men åh, Charlotte! Det här har jag helt missat!!! Stort, stort grattis:) Du är som klippt och skuren för uppgiften. Enda problemet är att jag nu måste prenumerera på en tidning TILL!!! ;) Dina sidor vill jag ju ABSOLUT inte missa.
Kram!