söndag 22 september 2013

Tidied greenhouse

Det är inte allt för ofta som växthuset är riktigt städat och ordningsamt. Eftersom att jag har så mycket saker därinne är det inte det allra lättaste att ha någon bra ordning. Skulle helst slippa använda växthuset som förråd. Men vad gör man när den där stora trädgårdsboden inte finns, än så länge... Jag har provat det mesta av förvaringslösningar. Hyllor, skåp, korgar, lådor och så vidare, men inget blir riktigt bra.  Minst två gånger per år, vår och höst, blir jag helt nipprig över hur jag ska kunna få en fungerande förvaring. Ska inte trötta ut er med dem detaljerna och för er som undrar över varför i hela friden inte människan skaffar sig en bod till alla saker, är svaret enkelt. Det finns mycket på min trädgårdsönskelista och byggandet av en bod har inte fått check i kanten ännu. 


Förra året byggde jag några enkla bordsskivor i olika storlekar som ställdes på färdiga bockar (beskrivning fanns med i ett vårnummer av AoT). Dessa flyttar jag runt efter behov. För att slippa se alla miljarders med saker som förvaras på hyllan under bordet på bilden häftade jag helt enkelt fast juteväv på bordsskivorna. Så har jag även gjort på ett bord utomhus. Bakom väven är det rörigt värre :-) Men det slipper man se. Skönt. Och det ryms en hel del faktiskt även om det är för lite utrymme ändå. Därför är det sällan så städat som på bilderna. Bordet är för det mesta belamrat med saker och ting kors och tvärs och brukar därför inte vara någon uppmuntrande syn. Men just nu är det fint som bara den.

Längs ena långsidan i växthuset byggde vi en plankvägg förra hösten. Tidigare hängde där pilmattor som solskydd och insynsskydd. 

Pallarna är ett auktionsfynd och flyttas runt i växthuset. Blev lite sugen att göra ungefär som Ernst och lägga betongplattor på toppen och använda dem som bord eller pedestaler ute. Kanske nästa sommar. Kunde inte bestämma mig vilken färg de skulle målas i. 


Solen har äntligen återvänt men den senaste tidens regn har inte varit snällt mot de rosor som fortfarande blommar. Räddade några knoppar som var på väg att slå ut. Hoppas det får vara torrare väder ett tag nu så att resten av knopparna hinner slå ut och inte möglar in.


I dag kände jag för första gången i höst att jag på riktigt frös om både fötter och händer. 
Dags att leta rätt på ullstrumpor och varma handskar.

Hoppas på fortsatt sol nu, 
och glad ny vecka till er!


10 kommentarer:

Anonym sa...

♥♥♥

Pilgrim sa...

Det är så snyggt! Längtar tills vi har växthus på plats, och jordkällare...och orangeri :-) Nåja, om ett par veckor lägger vi händerna på en minigrävare en hel helg och så ska minsann här grävas.
Kram Hélena

Tausendschön und Rosenrot sa...

Beautiful Pics!
xoxo,
Karin

Sabelhagens Olivlund sa...

Så snyggt du har det på bänken!
Vi byggde ett förråd för några år sedan och trodde det skulle lösa alla förvaringsproblem...men njae det går rätt fort att fylla ett förråd också:).
Ha en fin start på veckan
Kram Maria

blomsterdesign sa...

Tycker att du har jättefint i växthuset. Men visst är det svårt att få plats med allt man vill ha men du har ju byggt en smart förvaring!

/ Therese

Almbacken sa...

Mmmm trivsamt, snyggt och charmigt!

pallarna är hur fina som helst precis som de är eller kanske "Norrgavelsvarta" eller som jag brukar säga "ljussvarta"....

Kram, kram
Maria

Lisa sa...

Åh så snyggt ! Himla bra idé med tyget runt bordet, måste kopieras ;-) Ja hjälp, undrar när man ska få det så där välstädat, tycker bara jag stökar till det mer och mer just nu. Tur man kan titta in hos dig och inspireras till lite städmanöver. Fast du kunde gott visat en före-bild oxå, fniss ;-)
Lisa/Lisas trädgård

Our photos sa...

Beautiful photos!
Greetings, RW & SK

Piasofia sa...

Vilka härliga bilder! Många kul grejer du har på och runt bordet.

Landliggeren sa...

Jeg kan røbe for dig, at et skur ("trädgårdsbod") ikke løser alle opbevaringsproblemer. Det giver dig bare to steder du skal rydde op i to gange om året. Jeg taler af erfaring ;-).

Smukt er der hos dig.

/Birgitte