fredag 6 december 2013

And then came the snow

Tjoho. Sedan igår kväll har det snöat 30 cm här. Med ungdomarna i skolan och man på jobbresa i Asien har det blivit skottning på agendan idag. En agenda som fick styras om kan man säga till att anpassa sig efter situationen :-) Vi har mycket att skotta och det är svårt att använda snöslunga då snön behöver styras bort från gårdsplanen. Utan att överdriva innebär ett sådant här snöfall skottning för en person i ca 6 -10 timmar. Maken gör det snabbare. Men för mig och ungdomarna gäller den tidsberäkningen. Hade gjort i ordning ett gottebord vid entrén fylld med diverse våningsfat, söta krukor, lyktor och ja sådant som är mysigt att se på. Det mesta är nu på framtining i växthuset haha…. men lite grann gick att sopa av bara. Jag ger mig inte och tänker inte plocka undan piffet bara för att snöar och vintern kommit på riktigt. Min lilla handsop används flitigt på vintern. Och så fick den premiäranvändas, förra årets bästa köp i redskapsväg för min egen del: takskyffeln till växthuset. Förut balanserade jag runt på en stege. Nu går det på 5-10 min ståendes på marken. Topp helt enkelt. 


Hyacinter är bara för söta och det går inte att låta bli att ha någon ute också tycker jag. 
Oftast brukar jag låta dem slå ut först innan jag tar ut dem.
Men även en i knopp är fin.


Smart krans med koppartråd
Här kommer ett supertips, tycker jag själv i alla fall. Och det är att göra en enkel krans som man lägger på en kruka, urna eller stort fat. I mitten kan man sedan ställa ner en växt eller kvistar, ett ljus eller vad som helst egentligen. Snyggt och flexibelt. Växten eller vad man nu har i mitten går att byta ut och kransen kan förstås hängas eller ställas om man inte vill ha den i krukan. Kransen gör att det ser 'fyllt' ut och några sidoväxter eller annan fyllnad behövs oftast inte. Denna krans är gjord av ädelgran och lindad med koppartråd. Jo, jo…. Ska det vara fint så ska det. Har lindat tråden luftigt flera extra varv på ett synligt sätt för att det blir så vackert. Koppartråd is it! Min hittade jag på Jula.

Zinkfat på fot hos Garden flow Shop: HÄR

Snabbfixad ljuslykta
Har man en liten glascylinder är det lätt att göra en ljuslykta. 
Har sparat flera stycken från ljuslyktor som kasserats. 
Så fin att ställa på en kruka.


Näe, nu är det dags att rädda några saker som fått stå framme fram tills nu eftersom att det varit snöfritt. Ska pulsa mig ner till köksträdgården bland annat och hämta mina bambubänkar som är så fiffiga att ha på vintern eftersom att de är lätta att flytta runt när man behöver skotta. 

Ljuslyktorna överst till vänster hos Garden flow Shop: HÄR


Mycket snygga att sticka ner en kvist i.


Varmt välkommen till lagershopen i morgon lördag 7/12 mellan 12-16! 
Bästa julklapparna i stada...

Lagershopen ligger på Ågatan 5 i Sundsvall.


Ah. Hörde sonen i dörren precis. 
Då får jag sällskap och hjälp med resterande skottning. 
Lovely.
Hur har ni det med Sven?

Önskar er alla en skön II:a adventshelg!


16 kommentarer:

Meta sa...

Vad många härliga tips du har!! jag blir så glad av dom även om jag inte hinner göra alla Det går ju att lagra dom.
Ha en fin andra advent.
Kram Meta

Lotta sa...

Jag älskar detta väder!!! Många fina tips du bjuder på och visst blir det fint med lite snö på fiffet.
Trevlig helg.
Kram Lotta

Ninnis sa...

Underbara bilder.och härliga idéer...tack för all inspiration...=)

Trevlig helg !

Kram Ninni

Tant Otteskrufv sa...

Snyggt med synlig tråd över riset i kransen! Och nog är det vackert med det vita pudret i lagom mängder. Sven tog visst ut sig på annat håll för här känns det rätt beskedligt. Än så länge kanske bäst att tillägga...Överdosera nu bara inte skottningen så ryggen blir bakis :)

Veronica sa...

Näe, här blev det inte mycket av Sven inte!
Det behövs inte skottas i varje fall :)

Däremot så skulle jag behöva göra lite julfint ute men eftersom jag är "mindre bra" på sånt så tänker jag kopiera dina grejer, rakt av!
Snyggt!

Ha en härlig helg i snön

Sabelhagens Olivlund sa...

Det är så härligt att kika in till dig:) Så mycket fint, gillar ditt pynt ute. Så perfekt tips med kransen runt en kruka. Cylindrar har jag inga, det är synd.
Så fina glasflaskor.
Vilken tur att du fick hjälp med skottningen.
Ha en skön helg
Kram Maria

Min Grønne Verden sa...

Hej Charlotte
Hvor ser det dejligt og indbydende ud.
God weekend.
Mange hilsner
Anita

Ulrika sa...

Så fantastiskt vackert du har det!Ser helt underbart ut! Här i Hudiksvall har Sven slängt ner lite för mycket snö sådär på en gång tycker jag...ca en halvmeter...

Kram i snön/Ulrika

Drömgården sa...

Så vackert framställt och fixat! Ja koppartråd är verkligen "IT" nu! :) Snyggt! Jag kan heller inte motstå hyacinter, men jag gillar den mest INNAN de går i blom. ÄLSKAR knoppstadiet. :D

/Kitty

Rose Garden Malevik sa...

Hej SuperDuktiga Charlotte
du gör så mkt fint å de e rätt mysigt med snö.. iaf nu till jul :)
ja Sven gjorde avtryck här.... suck
å missa nu inte...

SATURDAY SHOW OFF

de e kul att vara med :)
Välkommen
Håkan

Fagertunhagen sa...

Det blir så vakkert med en gang snøen kommer! Så nydelige bilder du viser fra utedekorasjonene dine. Takk for gode tips og masse inspirasjon.
Ha en koselig helg og stemningsfull adventstid:)

Jenny sa...

Här har det blåst som sjutton, vi såg i morse att en stor gran lagt sig ner i skogen här utanför, tur den for åt rätt håll, annars hade den kanske nått fram till huset. Vad fina bilder du visar, vilken bra idé med en krukkrans!

Kram,
Jenny

House and Garden by Bia sa...

Hej!
Tittar in för första ggn i din blogg....bor själv i Sundsvall...så mycket fint du visar på bloggen...idén med glaskupan över ljus och kruka ska jag pröva ;))...lite roligt är också att våra döttrar har gått i samma klass på Mikael Elias skola (Cassandra heter min dotter )....är det din affär på Ågatan ?....har aldrig varit där, men måste nog titta in där ;))).....ha det gott i vinterkylan ;)
Hälsningar Britt

Unknown sa...

Foarte frumos .Iar merele arata super .Felicitari !

gina sa...

Ma bucur ca te am gasit ! O zi buna !

Hon som talar med blommor sa...

Härlig julkänsla du sprider med dina snövackra foton :) Snön har smält bort hos mig nu, men jag hoppas den har lust att snart komma tillbaka. Önskar dig en fin lucia / Carolin