söndag 12 januari 2014

Azalea


Och så kom snön för andra gången denna vinter. Det var nog lika bra det eftersom att det också blivit kallt. Fast, om man bortser från det positiva att snön skyddar… känns det förstås liksom onödigt med snö just nu. Nåväl. Det är inte något vi råder över och lika bra är det. Hittade en sådan fin azalea som nu står på vår köksö tillsammans med kvistar, en amaryllis och pärlhyacinter.


Det betyder så mycket att omge sig med blommor och grönskande växter inne när allt sover utomhus. 
Så att man får 'andas' trädgård en aning.


Jag inte någon hejare på krukväxter. Därför blir det mestadels lökar, kvistar, snitt och ett par lättskötta gröna växter och orkidéer som pysslas med. Azalea är verkligen en sådan där långkörarväxt som passar hela hösten ända fram till våren. Tyckte den ljust tonade rosa färgen var så vårlig och helt ljuvlig.


°
Oops. Vilken sovmorgon det blev idag. Likt en tonåring. Säger inte något mer ;-) Nu vet jag då rakt inte om det blir tvättstugan, en gnutta städning eller soffan och bok. Kanske lite av varje. Skönt med lediga söndagar. Till middag skulle det bli god röding som jag köpte för någon dag sedan och frös in. Typiskt. Glömde ta fram fiskarna i tid. Nu blir det måndagens tänkta middag istället: pannkaka med grädde och blåbärssylt. Antagligen mer uppskattat av tonåringarna än rödingen haha… Så det kan bli. 


Söndagshälsningar,

14 kommentarer:

Bjørkvold besøkshage sa...

Man trenger litt ekstra søvn nå når vinteren er på sitt mørkeste. Ikke så rart når det er mørkt ihvertfall i 15 timer i døgnet. Azalea er en stueplante jeg bare så vidt har hatt, men ditt eksemplar var et flott et. Løker i krukker og avskårne tulipaner er flotte følgesvenner gjennom mørketiden. Ha det så fint!
Brita

Inger sa...

Så fräscht med azalean, en mycket vacker växt. Ibland behöver man sova, jag har varit sjukt trött senaste tiden.
Kram

Lena sa...

Fin blogg du har. Glad jag hittade hit :)
Lena

Sabelhagens Olivlund sa...

Härliga pasteller. Det var längesedan jag hade azalea hemma. Du behövde säkert sova ut, det är skönt ibland.
Här hade vi +5° i morse och nu -3°, kallare än på länge.
Kram Maria

Lisa sa...

Ja det var en ljuuuvlig azalea. Nu börjar man längta efter pastellfärgerna igen . Blev inspirerad av dina bilder, måste nog ge mig ut i morgon och ta in lite kvistar, det är dags nu ! Jag är glad för snötäcket som skydd nu, lökarna hade kommit farligt långt ute. Man ska väl utnyttja vilodagen, gjorde du alldeles rätt i som sov länge :-) Ha en fin vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Laila sa...

Ovanligt fin azalea!
Försöker hitta det positiva med snön: ljusare, mindre städa när hunden varit ute… och kanske den skyddar vissa växter mot stänger kyla om/när den kommer. Tjälen blir inte så svår när snön kommer först:)
Ha det gott!/Laila

Godastunder-tokigaidéer sa...

Viss tär det härligt att få börja lite på vår myset och det blir genast mycket ljusare. Pankakor lät inte fel, vet inte när jag senast åt det.

Kram kram Anna

Maria Christensen sa...

Hej
Sikke en dejlig blog du har. Ja vi trænger til forår, her i Danmark sneer det nu.

Maria - den eksperimenterende have

Anna Lantligt på Svanängen sa...

Underbara bilder som alltid! Kram Anna

Jenny sa...

Azalea är verkligen en fin blomma, men den brukar inte bli så väldigt långlivad hos mig. Jag köpte en liten kruka vita pärlhyacinter idag, och så en multihyacint, också vit, på rean. Man blir så glad av blommor!

Kram,
Jenny

HWIT BLOGG sa...

Underbara och härliga bilder som doftar VÅR!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Titti

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Så vackert! Ja, man gör vad man kan just nu. Frossar i tulpaner och snart får nog första vivan flytta hem.
Ja men precis så känner jag mig också! Så där tonårstrött hela tiden... Vill bara sova, sova och sova. :)
Kram

Ewa sa...

Vackert med det rosa och kvistar o lökar,har också adderat lite ljusrosa i blomyran.( tidigare var det naturliga valet vitt) Lika med mig ingen hejjare på krukväxter heller :)

Ha det gott, hej Ewa

Julie sa...

What a lovely blog - your photos are gorgeous & I would have no idea that it is snowing outside!

I am looking forward to seeing your garden in the spring.

Julie (www.peoniesandposies.com)