tisdag 11 februari 2014

In need of chlorophyll

…är alla spirande vårlökar som hämtas upp från mörkret källaren i form av riktiga blekfisar. Ganska snabbt blir skotten förstås gröna. Och växer på sig. Och knopparna slår ut. Det är en sådan fröjd att få plocka fram de där blekfisarna i väntan på att våren ska komma igång ute. Här finns inte någon tillstymmelse till vårtecken som tittar upp i rabatterna ännu. Det är bara snö så långt ögat når. Men det töar just nu och det är toppen! Tänk om det kunde få bli en tidig vår i år…



Lätta att driva fram i kruka
Det absolut lättaste att driva själv i kruka måste ändå vara krokus. Åtminstone av det jag provat. Behöver inte knusslas något särskilt med och kräver inte ens någon lång tid i 'förvaring'. I år (ja, eller egentligen höstas då…) satte jag snödroppar i kruka för första gången. Och de verkar vara minst lika lätta och bekymmersfria att driva fram i kruka som krokus. Satte en omgång i slutet av november och sedan en slutet av december, bland annat i den här gamla ungsformen. Knopparna anas redan och får de nu värme och ljus så kommer de att sätta fart.  Av de som sattes i slutet av november blommar redan flera.


Dagens upphämtade källarskörd :-)


Inne blommar det redan i flera krukor.


Har blivit så förtjust att ha växter i glaskrukor, vaser, byttor eller annat av glas. 
Vanliga blålila krokus med kvistar av björk i glaskruka är både enkelt och vackert.

Alla krukor på bilden finns hos Garden flow Shop

°

Nu ska jag packa en liten väska för en övernattning i huvudstaden. 
Ska ner på festligheter. Lantliv har jubileumsfest på Zetas. 
Skoj, skoj.


Ha det allra bäst!




15 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Du är ju också en mästare att fixa till det. Ha en trevlig dag i huvudstaden.
Kram
Annika

Meta sa...

Härlig försmak på våren du bjuder på Ha en fin resa till stora staden
Kram Meta

Runge form - Karin sa...

Oj så fint och efterlängtat med vår! Ha en fin dag! //Karin

Home and Lifestyle sa...

Wow, you will have enough flowers next spring, dear Charlotte. I enjoy it so much the new season will bring more green and more sunshine!

The link to your translator doesn't work anymore, so I can not understand your words :-(.

Wish you a wonderful day! Hugs, Ingrid

Lisa sa...

Hej! Åå såhär vill jag göra nästa år! Exakt hur gör du med snödropparna och krokusen? Vi har cirka 15 grader i vår källare - funkar det ändå? Annars har vi ett ouppvärmt garage (gammalt stenhus) också?

Laila sa...

När jag såg rubriken trodde jag att det var du som var i desperat behov av klorofyll!:) Men jag ser ju att det är lökväxterna som behöver komma igång med fotosyntesen.
Väldigt fint med krokus i glaskruka! Den idén knycker jag gärna!
Ha det gott!/Laila

Sabelhagens Olivlund sa...

Guud så fint med krokusen i glasvasen!
Jag har aldrig provat att driva upp lökar inomhus.
Ha det trevligt i Sthlm.
Kram Maria

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Hej vilka fina inspirerande bilder, o mycke mera inspiration lär du väl få nu på Zetas, avis!!!
Glas har blivit gansk "hot" på alla de sätt, använder själv vaser o stora gamla glasburkar till allt möjligt man kan hitta på med dem. :)

Kika gärna in hos mig om du får nån tid framöver, jag slösar med sommarbilder o ett härligt tulpanfält från Lund i mina 3 sista inlägg.

Ha det gott, hälsningar Ewa :)

Lisa sa...

Ljuvligheter på långa rader :-) Nu är det härligt när det börjar röra på sig. Mina snödroppar är uppe, trallala :-) Vad fint med krokusarna i glasvasen. Tror jag går ut i morgon och petar upp lite Scilla för att göra något liknande. Ha det fint. Kram från Lisa/Lisas trädgård

♥Min Eden♥ sa...

Underbart vackert Charlott, som vanligt vill jag tillägga :D Jag köpte en finsk tidning i dag som heter Kotiblogit, en ny tidning om bloggar. Nog visste du väl att du fanns med på en hel sida, va??? Jag blev så glad att du fanns med!

re.do sa...

Vackra bilder! Jag får gott vänta ett bra tag till. Här i Västerbottens inland är det full vinter :) Men jag längtar till våren...

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jo, jag visste att jag skulle vara med i den tidningen :-) Har inte sett det ännu dock.

Veronica sa...

Jag tyckte det var superfint att trycka ner massa krokus? i ett bläck...
Snacka om att ha fantasi :)

Ha en bra vecka!

//Veronica

Fanny sa...

Hej!
Åh vad härligt att se alla små späda växter som är påväg upp! Jag blev inspirerad av dig förra året (?) och satte därför tulpanlökar i kruka i höstas. De står fortfarande i garaget och väntar på att få komma fram (små bleka växter har ju börjat titta upp), men hur går jag vidare nu?
Jag har inget växthus, ska de få komma ut på trappen vid plusgrader? Kan jag helt enkelt ta in dem och låta de växa inna på köksbordet?
Tack på förhand!
/Fanny

leighr sa...

replica bags reddit best replica ysl bags replica bags in bangkok