söndag 13 april 2014

New on the porch

Här har det varit rena rama julafton. Jag vet inte i hur många år jag önskat mig nya sköna trädgårdsmöbler till verandan. Några som bättre passar till huset än de vi haft innan. Bordet, som tillhörde de moderna stolarna vi hade tidigare, sjunger på sista versen med ben som knappt sitter fast i skivan. Det blir ett nytt så småningom, men tills vidare får den rangliga skapelsen duga. 


När vi ändå skaffade nya stolar blev det två fåtöljer med tillhörande fotpall också (har också funnits på önskelistan i många år). Mmm… Perfekt att lägga upp trötta trädgårdsfötter på. 

Rottingmöblerna kommer inom kort att kunna beställas i webshopen. Även våningshyllan i plåt.

Med skrubbad veranda (gjordes i och för sig redan för några veckor sedan), möblerna framme och nyplanterade krukor med penséer här och var är startskottet verkligen taget för det riktiga utelivet. Inte för att det har varit särskilt varmt den senaste tiden, men temperaturen blir bättre och bättre för varje dag. Och så visar sig solen allt mer. Det är nog det viktigaste ändå.

Låga terrakottafat/krukor hos Garden flow Shop

Årets stora grävprojet har stannat av för en stund. Den sista tredjedelen går inte att gräva ur ännu på grund av att det är fruset i marken där. Fascinerande att det kan vara så stor skillnad på några meter bara. De delar som redan är grävda och klara har dessutom varit det i någon vecka. Men, det är inte något annat att göra än att vänta. Det går inte riktigt att se på bilden, men när den sista delen är grävd och klar kommer 'detta nya' vara ungefär lika stor planteringsyta som förra årets rosenrabatt. Här blir det dock inga rosor förutom möjligtvis någon enstaka.


På en vagn utanför växthuset står julrosor, vivor och annat och väntar på att få bli planterade i de nya rabatterna. Väl pinade är dem efter rätt många nätter med flera minusgrader. De är helt redo nu kan man säga för norrlandslivet. Det blir mycket växter att fylla de nya planteringarna med tyckte mannen när han insåg omfattningen av dem. Jorå, sa jag med största leendet. Visst är det så :-) Därför är det bäst att ha en plan.


 Och det har jag.

°
Vitsippetiden är här nu.
Lovely.
I morgon ska jag plocka den första söta buketten. 
Alltid lika speciellt.


Ha det fint i våren.

19 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Heeelt otroligt fint på din "porch". Jättefina stolar och väldigt smakfullt pyntat! Som vanligt väldigt inspirerande inlägg här hos dig! Det ser häftigt ut med de gröna gångarna mellan alla dina rabatter. Jo, jag förstår att det blir många växter. Och jo, jag förstår att du har en plan. Säkert en underbar sådan! :)

Kram // AH

Louise sa...

Vad ni jobbar på med alla projekt! Ser fram emot att se när alla blommor kommit i jorden. Möblerna var jättefina! Passar väldigt bra både till huset och miljön i stort.

kram louise

Meta sa...

Så fint det blev med de stolarna Sköna är de med.Det är klart du skall ha fotpall du måste ju njuta av allt ditt fina också.
Lycka till med ditt grävande.
Ha en fin Påskvecka
Kram Meta

Home and Lifestyle sa...

Your garden looks wonderful, Charlotte! I hope the next months will bring us a lot of sunshine and time to relax on your new porch. It really looks great.

Hugs, Ingrid

Sabelhagens Olivlund sa...

Galet snyggt på din porch! Vill ha allt:) Rottingmöbler är något som står högt upp på önskelistan.
Alltid lika kul att kika in hos dig.
Kram Maria

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så super fint på din veranda. Vilostolarna hade gärna fått flytta hem till mig, ja även dom andra :)

Kram Anna

I HAVEN HOS ♥ EVIGGLADE sa...

Jeg är totalt vild med dina nye rattan møbler. De er ursnygga.
Ha en super påsk Charlotte.
Kram
Eva

Almbacken sa...

Snygga möbler och sköna ser de ut också.

Wow, så flitig du har varit med rabattgrävning. Blir hur bra som helst. Spännande att se vad du tänker plantera.

Kram,
Maria

Pilgrim sa...

Galet snyggt, som alltid :-) Känner att jag ligger efter i nästan allt men det är väl så när man kastar sig in i allting med hull och hår.
Kram Hélena

Louise sa...

Julrosor och primulor, så mumsigt! Visst känner man sig rik när man har växter att stoppa i backen och nygrävda rabatter...

MagdalenaK sa...

Bardzo pięknie...aż chce chce się przysiąść i wypić kawę...
Pozdrawiam

Lisbeth sa...

Tillykke med de nye stole, det er blevet supersmukt og en skøn stemning.
Dejligt billede ud i haven:o)

Jenny sa...

Vad fint du har! De där möblerna, eller i alla fall snarlika, satt jag och fantiserade om i någon broschyr vi fick i morse...

/Jenny

Anonym sa...

Hej Charlotte!
Vilka fina trädgårdsmöbler, var har du köpt dem? Är själv på jakt efter nya rottingmöbler.

/Solveig

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Solveig!

Möblerna kommer inom kort att kunna beställas i webshopen! Så håll utkik på gardenflowshop.se. Jag kommer även att tala om det på bloggen när de är beställningsbara.

Ha det gott!

Anonym sa...

Jättebra! Tack😊
Med vänlig hälsning,
Solveig

Astrid sa...

Hej
Så fina möbler !! Vill beställa nu
Är det rotting eller vad är det för matrial?
Är de behandlade och hur tål de regn?
Annika

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej, Annika!

Kul att du vill det! Alldeles snart läggs de upp i webshopen. Möblerna är helt underbara. Vackra, sköna och i hög kvalitet.

Möblerna är gjorda av äkta rotting och behöver skyddas vid regn. Det är klart att lite regnstänk inte är hela världen, men det allra bästa är om de får stå på en veranda med tak av något slag.

Vi har en stor terassmarkis som är utefälld hela säsongen där stolarna/fåtöljerna kring matbordet står och är på så vis skyddade mot regn. Fåtöljerna med fotpall däremot har inte någon skyddande markis ovanför sig. Vid regn skyddar vi dem med ett överdrag i stället. Vill man ha 'rotting' som tål regn helt och fullt får man gå på plast. Men speciella känslan man får av äkta rotting tappar man då. Jag skulle rekommendera att ha möblerna på en skyddad veranda eller att använda överdrag vid regn.

/Charlotte

Gunsside sa...

Det ser flott og behagelig ut med stoler og puff til
Flott sted å feire påskefri