onsdag 11 mars 2015

The Grounds of AlexandriaIbland stöter man på ställen som får ens hjärta att slå några extra slag. Ett sådant ställe besökte jag alldeles nyligen när vi var i Sydney. Vi hade fått tips om The Grounds of Alexandria som vi inte visste så mycket om egentligen annat än att det var en slags restaurang. Trodde vi. Det var betydligt mer än så. The Grounds är ett spännande utflyktsmål som ligger i en gammal pajfabrik och bland annat innehåller ett par restauranger, varav en heter 'The Potting Shed'. På helgerna säljs det juicer, lemonad, frukt, efterrätter, bakverk och annat småplock i små vagnar och marknadsstånd. Det säljs även blommor och finns en avdelning för några höns, en gris, en ponny och ett par andra söta djur. Känslan är att mingla runt på en sommarfest. Antingen tar man plats i en av restaurangerna eller minglar man som sagt runt och handlar i marknadsstånden och sätter sig ner i någon av de mysiga sittplatserna. Varenda detalj är uttänkt och går i inspirerande och vackert trädgårdstema. Själva trädgårdstemat kom som en riktigt positiv överraskning för mig. Bilderna är bara på några få detaljer, absolut inte på helheten (tog nästan inte några bilder alls de mysiga sittplatserna). Vi stannade länge kan jag säga… Bilderna nedan är tagna precis innan stängning då det inte var kvar så många besökare. 


Gillar de ljuvliga skyltarna som satt överallt. 
Speciellt spaden. Men hur glad blir man inte av att se något sådant.


The Potting Shed är en av restaurangerna på området där känslan är att sitta just i ett potting shed fyllt med växter. Underbart. Kan varmt rekommendera ett besök till The Grounds of Alexandria om ni kommer till Sydney. På området finns det även en mathall med kvalitetslivsmedel och delikatesser. Vad jag förstått är det på helger som det händer mest här, alla marknadsvagnar och stånd exempelvis, det är då det är bäst att komma hit med andra ord. När vi skulle parkera utanför haha… fanns det speciell parkeringspersonal som hjälpte till att hitta plats. Har aldrig varit med om det förut. Det säger något om hur populärt The Grounds är. Det går buss hit såg jag med hållplats precis vid ingången om man inte har bil. Synd att bara att Sydney ligger så fasligt långt bort :-)

°
Skönt att vara hemma igen efter en härlig tripp. Flygresan om 22 timmar var däremot inte uppiggande… men snart är man tillbaka i normal dygnsrytm och har sovit igen sig för det vakna dygnet på planet. Här ligger det snö kvar även om en hel del smält. Några snödroppar och julrosor har kommit igång och blommar. Hade hoppats på att mera skulle ha töat bort. Men, men...

Kom igen nu solen och värmen! 
Vill ha vår...


/Charlotte5 kommentarer:

Meta sa...

Men så härligt med en sån bra överraskning. Dit återvänder du gärna antar jag
Tack för tipset.
Ha nu en skön och fin mitt i veckan
Kram Meta

Anonym sa...

How wonderful to be able to walk here, sitting and photographing.
What a beautiful reminder of your vacation!

With love,
Gerry

Laila sa...

Vilket spännande ställe! Vet att vi har en stående inbjudan att besöka Australien - men om vi kommer iväg är en annan fråga...
Allt gott!
Laila

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ser helt ljuvligt ut! Ja, tänk om Sydney skulle ligga närmare. Vore ju fantastiskt - på så många vis.
Tack för att du delar! Och Välkommen hem! :)
Kram!

MyLittleBlueDog sa...

It all looks wonderful, we are very blessed with wonderful produce and pretty good weather in Sydney. I am glad you enjoyed yourselves. I totally agree we are too far away!