söndag 28 februari 2010

Synen från ett växthustak

Med en stege rest mot växthuset har jag forcerat bort den senaste veckans snöfall från taket. Det är inte länge kvar tills att växthuset helt är inkapslat i snö. På baksidan där den mesta snön hamnar från nedskottningen, ser man knappt ut genom rutorna längre. Lite overkligt är det, och jag tror faktiskt inte att jag tidigare upplevt sådana snömängder här. Synen från växthustaket är ändå vacker. Allt är vitt och fluffigt. Det enda som inte känns bra, är att vi nu går in i mars och jag undrar över hur lång tid det kommer att ta för snön att smälta. Den som ändå hade ett fungerande trollspö... Kring den 20 april brukar jag kunna börja räfsa gräsmattan. Just nu känns det osannolikt att jag kommer kunna göra det i år...5 kommentarer:

Ruben sa...

Hej!
Vad kul att hitta dig här!!! Har varit hemma på din hemsida tidigare. Den är också väldigt, väldigt fin. Blev riktigt imponerad. Tyvärr är min dator lite seg, men det var värt att vänta på nerladdningen. Men här går det ju jättesnabbt!
Bänken du visade påminner om de som tillverkades i sten och som fanns på Chelsia Flower Show (i Daily Telegraphs trädgård som du säkert vet vem som skapade).
Ha det gott! Hoppas du får riktigt många besökare, jag har lagt upp dig i min blogroll.
/Ruben

Annika Christensen sa...

Vad kul att du hittade till mig.
Jag har skottat växthustaket flera gånger i vinter. Tror att jag har något liknandet ditt. Jag får komma in lite senare i vår och se hur det ser ut.
Ha det gott
Annika

Charlotte sa...

Hej!
Tack så mycket! Tyvärr är hemsidan alldeles för 'tung'. Man kan ju bli nipprig av allt tekniskt man behöver kunna... Jag jobbar på att få hjälp med att få den lättare att ladda ner. Man lär så länge man lever (har inte varit ute så länge i 'cyber-trädgårdsvärlden'). Tycker det är riktigt härligt att få inspiration av andras trädgårdsintresse.

/Charlotte

Charlotte sa...

Hej Annika!

Självklart hittade jag till dig...) ! Har både sett dina bilder och läst om dig i trädgårdstidningar och i din blogg på nätet. Jätteroligt att höra om personer som sadlar om och ändrar bana i livet. Fantastiska bilder tar du också! Jag är också fd lärare (högstadiet), slutade för ca 10 år sedan. Har inte förvisso ändrat bana till att göra det som jag helst skulle vilja. Men trädgårdsintresset och mitt nyupptäckta fotointresse 'odlar' jag ändå. Har nyligen också upptäckt att trädgårdslivet i cybervärlden är riktigt inspirerande!

Vårhälsningar från norrland/
Charlotte

Dagliljan sa...

Herre jisses vad snö!
Hoppas den smält lite nu ialla fall :)
Vi hörs igen.