onsdag 24 mars 2010

Bord för väder och vind

I brist på gröna vårtecken, är det fundera, planera och längta som gäller för för att få något energi-tillskott överhuvudtaget. Att se bilder på bloggar från våren längre söderut, hjälper också till naturligtvis :-)

Håller på att fundera över bord som kan stå ute året om. Bord som är snygga i sig och som man kan också kan få utlopp för lite kreativt engagemang på. Jag är alltså inte ute efter bord tänkt till en sittplats, utan bord mer som dekoration. De får gärna vara i metall eller betong, eller i trä med patina från någon härlig loppis.


Är som sagt på jakt... 
Men, funderar även över om jag kanske kan göra borden själv. Har lite olika lägre 'bord' lite varstans i trädgården som är gjorda på ett väldigt enkelt sätt. Har lagt lite större skifferskivor ovanpå konsoller gjorda av murstenar av betong travade på varandra. Tänkte om jag hittar något som går att ha som underrede, något rostigt kanske... som man kan lägga något spännande på som bordsskiva... Bordet får gärna ha en antik känsla eller modern....


Hittade massor av härliga bord på nätet...


Fina stolar och soffor också...Möbler med ålder och patina har en extra känsla i sig som jag gillar skarpt. Men riktigt modern stil är också skojsig... Har en tendens att blanda friskt....

PS. Fick min fina spade idag som jag beställt. Den kändes mycket bra i handen...

Ha' det gott!

5 kommentarer:

Spirande grönt - sa...

Vilka fina bilder du hittat. Gillar särskilt de två runda grönaktiga med metallunderrede.

Lycka till i bordsjakten:)

Rebecca

AnnCharlotte sa...

Hoppas våren kommer till dig snart också...har den väl fått fäste brukar ju allting ske med en rasande fart...förresten, att botanisera i växthuset låter inte helt fel i mina öron...tycker jag som inte har något växthus ;)

Marie Lithén sa...

riktigt snygga bord du hittat, jag tänker prova att gjuta ett betongbord i sommar, får se hur det går.
Snyggast är ju att blanda tycker jag, lycka till!

Annelie sa...

Ja planera du. Rätt som det är så kommer nog våren till dig, med dunder och brak.
Tycker du hade hittat riktigt fina bord med patina. Betongbordet gillar jag skarpt. Min farfar hade en stor, rund granitskiva på en hög stubbe som han använde som bord på landet. Helsnyggt och praktist.
Tack för Blotanical tipset, är faktist med där lite inaktivt. Såg dig där bland toppbloggarna. Kul!
Tycker fortfarande att svenska bloggar vinner med hästlängder. De amerikanska har för mycket fakta för mig och för lite mysfaktor.

Njut i din trädgård sa...

Jätte fina bord du hittat! Jag älskar bord i trädgården och placerar gärna ut flera på många olika ställlen!